Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jako ze mieszkam w okolicy grojca miejscu gdzie 80% terenu zajmuja sady a wiec duza ilosc drzew, co bardzo sprzyja wyrzucaniu psów. Od poczatku tygodnia obserwuje pojawianie sie bezdomnych ale zadbanych psów z doswiadczenia wiem ze to psy wyrzucane przez warszawiaków i radomiaków bo te miasta sa blisko. Wszyscy moi sasiedzi maja chociaz jednego psa ktory sie przybłakał, np. sasiad przez miedze ma od srody mlodego rotka. a wiec jesli jeszcze raz uslysze ze to ludzie ze wsi maltretuja psy to szlak mnie trafi...

wiem ze to moze temat bez sensu ale musialem sie jakos wyrzyc , bo to sie powtarza co roku od kiedy pamietam i zawsze mnie to strasznie irytuje

Posted

randap napisał(a):
jako ze mieszkam w okolicy grojca miejscu gdzie 80% terenu zajmuja sady a wiec duza ilosc drzew, co bardzo sprzyja wyrzucaniu psów. Od poczatku tygodnia obserwuje pojawianie sie bezdomnych ale zadbanych psów z doswiadczenia wiem ze to psy wyrzucane przez warszawiaków i radomiaków bo te miasta sa blisko. Wszyscy moi sasiedzi maja chociaz jednego psa ktory sie przybłakał, np. sasiad przez miedze ma od srody mlodego rotka. a wiec jesli jeszcze raz uslysze ze to ludzie ze wsi maltretuja psy to szlak mnie trafi...

wiem ze to moze temat bez sensu ale musialem sie jakos wyrzyc , bo to sie powtarza co roku od kiedy pamietam i zawsze mnie to strasznie irytuje

Niestety, ale nie wszyscy dorośli do posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia. Tak było zawsze.

Posted

W mojej okolicy też jest taki punkt zrzutu niechcianych psów w wakacje... Trasa z Poznania nad morze :-/. Wyprowadziłam się z dużego miasta do malutkiego, otoczonego terenami rolniczymi. I w obu środowiskach widzę taki sam odsetek ludzi źle traktujących psy, tylko w inny sposób są te psy zaniedbywane i z trochę innych powodów.

Posted

Jak się coś takiego widzi to trzeba koniecznie reagować i zapisywać numery tablic, a najlepiej robić fotkę. Prawda jest taka że większość z tych homo-sapiens nie zasługuje na egzystowanie na tej planecie. Dlatego trzeba reagować natychmiast i z pełną siłą.

Posted

Żeby ktoś widział ten moment wyrzucenia... Takie psy po prostu się pojawiają masowo w pewnych okolicach. Nikt nie wyrzuca psa jak ma świadków, tylko najczęściej przy lesie albo w otoczeniu sadów.