Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sorry za głupie pytanie, ale ja wciąż powtarzam, że jestem geograficznym osłem, coś kojarzę, ale nie do końca...wiem z doświadczenia innych schronisk, że naprawdę dużo daje ogłaszanie psów w gazetach lokalnych, ciekawe czy macie dostęp do takich gazet u naszych sąsiadów, domki zagranicą znajdują się często, a sprawa Tusi wymaga natychmiastowego kontaktu z behawiorystą, trzeba wypytać na dogo, kto jest tam najbliżej, by mógł podjechać, takiego stanu u psiaka jak żyję nie widziałam, co ona musiała przejść:placz:

Posted

Cioteczki jak się cieszę, że tu jesteście, razem może uda im się pomóc!!! Madzik13 bardzo Ci dziękuję, ja nie wyrabiam z czasem, nie dałabym rady tyle wątków pozakładać i ciągnąć:shake: Schronisko jest w Cieszynie, to zaraz przy Polsko - Czeskiej granicy. Jestem w trakcie rozmów z lokalnymi władzami na temat jak największego "rozreklamowania" schroniska. Informacje ukażą się na pewno w gazecie cieszyńskiej, i gazecie powiatowej, ale to będą info o schronie. Tych psiaków, nawet jak przyjdą ludzie adoptować pieska raczej ich nie wezmą, dlatego trzeba inaczej. Poza tym wolałabym żeby ich adopcje szły przeze mnie, dlatego, że pracownicy schronu nie mają czasu przyglądać się, komu psa oddają, a tutaj trzeba naprawdę starannie wybierać, żeby już nigdy nikt ich nie skrzywdził. Tusia to przypadek najtragiczniejszy, jeżeli jest ktoś kto byłby w stanie ją wyprowadzić z tego letargu byłoby cudownie!
Madzik13 jeśli potrzeba więcej fotek, to podaj mi e-mail wyślę Ci, bo każdemu pieskowi zawsze robię kilka.

Posted

Dea, świetnie rozumiem, co masz na myśli, mówiąc, że w okolicy schroniska nie każdemu dałabyś psa, ja przeniosłam się pod Wawę ( siedem psów własnych wykończyłoby się w mieście), i tu na wsi, gdzie teraz jestem, nikomu bym psa nie dała, a wręcz zabrałabym te, które już tu są, mentalność ludzi w takich miejscach jest porażająca, ale nie o tym, bo tak narzekać można zawsze, dlatego zabieram się za poszukiwania jakiegoś specjalisty, bo te psiaki potrzebują go dosyć pilnie

Posted

[quote name='Dea']Cioteczki jak się cieszę, że tu jesteście, razem może uda im się pomóc!!! Madzik13 bardzo Ci dziękuję, ja nie wyrabiam z czasem, nie dałabym rady tyle wątków pozakładać i ciągnąć:shake: Schronisko jest w Cieszynie, to zaraz przy Polsko - Czeskiej granicy. Jestem w trakcie rozmów z lokalnymi władzami na temat jak największego "rozreklamowania" schroniska. Informacje ukażą się na pewno w gazecie cieszyńskiej, i gazecie powiatowej, ale to będą info o schronie. Tych psiaków, nawet jak przyjdą ludzie adoptować pieska raczej ich nie wezmą, dlatego trzeba inaczej. Poza tym wolałabym żeby ich adopcje szły przeze mnie, dlatego, że pracownicy schronu nie mają czasu przyglądać się, komu psa oddają, a tutaj trzeba naprawdę starannie wybierać, żeby już nigdy nikt ich nie skrzywdził. Tusia to przypadek najtragiczniejszy, jeżeli jest ktoś kto byłby w stanie ją wyprowadzić z tego letargu byłoby cudownie!
Madzik13 jeśli potrzeba więcej fotek, to podaj mi e-mail wyślę Ci, bo każdemu pieskowi zawsze robię kilka.

Dea nie ma za co dziekować. Mam wakacje to chetnie pomoge ;) Aha i pisała do mnie na PW wczoraj userka Mraulina i pytała o suczke Sare jaki jest jest stosunek do kotów i innych psów.

Posted

Do psów jest ok, ale kotów w schronisku nie mamy...poza tym ona jest trochę chyba w apatii, więc mogłoby to być jej obojętne

Posted

Ech, nie wzięli jej, powiedzieli, że jeszcze przyjdą z mężem, żeby ją zobaczył, ale wydaje mi się, że oni chcieli jeszcze mniejszą, mieli pinczera miniaturkę wcześniej:-(

Posted

Na pewno wiem już o niej tyle, że lubi koty - bo koniecznie chciała się bawić z tym półdzikim, który mieszka w schronisku, tylko że on niezbyt chętnie:p

Posted

Anashar obiecał dać wszystkie owczarkopodobne gdzieś na strone owczarków do adopcji:lol: ale ich tam jest baaaardzo dużo:shake: