agaciaaa Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [quote name='jamnicze']Ja ostatnio ciągle na jakiś półproduktach jadę. A to fasolka ze słoika, a to flaki z garmażu albo zupa z paczki :evil_lol:[/QUOTE] Czasem trzeba ;) [quote name='Luzia']U mnie też co jakiś czas jest ta sałatka z zupek :) Nie wiem czy było dodane ale ja zawsze dodaję ostrą vifonu ( przeważnie kurczak ), wtedy ma intensywniejszy smak :lol: Po za tym to witamy się :)[/QUOTE] Witaj Luzia, kope lat :multi: [quote name='Asiaczek']Dzięki za info. Będe musiała kiedys wypróbowac:) pzdr.[/QUOTE] Koniecznie. [quote name='anetta']Co? sałatka z zupki chińskiej? O_o :evil_lol: I co, dobre to to?[/QUOTE] [quote name='Iza.']Baaaardzo :razz:[/QUOTE] No pewnie, że dobre, spróbuj :) [quote name='Asiaczek']A czy z tej zupki to tylko makaron wziąć, czy makaron namoczyc w wodzie + dodać te ichniejsze przyprawy w saszetkach i dopiero wtedy łączyc z pozostałymi składnikami? pzdr.[/QUOTE] Według uznania, ja ostatnio robiłam bez przyprawy, jak się ją doda, będzie intensywniejszy smak. [quote name='anetta']no własnie, dobre pytanie, bo ja pisząc o zupce chińskiej brałam pod uwagę całość, czyli z tymi saszetkami.[/QUOTE] Jak kto woli ;) [quote name='Asiaczek']Mogłabym zrobic i tak itak, ale nie chce mi się próbowac... pzdr.[/QUOTE] Trzeba spróbować, żeby się przekonać ;) [quote name='Marta_Ares']ja robilam jedna zupkę lagodną, jedną ostrą zalać małą ilością gorącej wody, ostudzić do tego dodałam kurczaka, papryke, groszek, jajko, majonez - pychota :D[/QUOTE] O takiej to nie jadłam, spróbuje kiedyś :) [quote name='Asiaczek']No to po Świętach pewnie spróbujemy:) pzdr.[/QUOTE] Mam jeszcze taki przepis, może ktos skorzysta: -mała kapusta pekińska -3 ogórki korniszony -słoik papryki konserwowej ( ja chyba dawałam mniej) -cebula -2 zupki chińskie pikantne (przyprawa tylko z jednej) -łyżka smietany -pół słoika majonezu (też chyba dawałam mniej) Quote
Alicja Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Ooooo , blogasek kulinarny ( kolejny :lol:) sie zrobił;) :hand: Quote
Asiaczek Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Takie sałatki/surówki "na szybko" warto znać:) Spokojnych Świąt:) pzdr. Quote
agaciaaa Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Alicja']Ooooo , blogasek kulinarny ( kolejny :lol:) sie zrobił;) :hand:[/QUOTE] Witaj Alu :multi: Taaak, temat przewodni: Chiny :evil_lol: [quote name='Asiaczek']Takie sałatki/surówki "na szybko" warto znać:) Spokojnych Świąt:) pzdr.[/QUOTE] No pewnie, że warto :) Dziękuję i mam nadzieję, że Wam też swięta fajnie minęły :) Nawet nie miałam chwilki, żeby tu wpaść przed świętami i złożyć życzenia, nie cierpię tego przedświątecznego szaleństwa i dłuuugich godzin w kuchni.. ale już świąteczne lenistwo luubię :loveu: :lol: Quote
Iza. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mały off ale pomoc potrzebna! [B] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ZZVUO-qLrhw/TwI84o07m7I/AAAAAAAAPFY/WucxpAzdTY8/s640/390423_10150494599383501_335087058500_8725082_1120775166_n.jpg[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem[/url] [COLOR="red"]Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT![/COLOR][/B] Quote
agaciaaa Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Witajcie :) Wczoraj Sarunia odkryła swoje powołanie ;) Wzięliśmy na spacer sanki, takie staaare, dobre parę kilo ważące i Sara została psem zaprzęgowym :lol: O dziwo ciągnęła je bardzo chętnie, tylko na samym początku jak poczuła opór to przystanęła (bo przecież nie można ciągnąć na smyczy) ale potem po lekkim dopingu śmigała aż miło :) Najbardziej mnie zdziwiło jak usiadłam na chwilkę na sanki, pewna że ze mną nie da rady, a ona fruuu poleciała :crazyeye: oczywiście zaraz zeskoczyłam bo raczej jestem ciut zbyt dużym obciążeniem ;) Fotkę mam niestety tylko z komórki. Posłałam w końcu aparacik do lekarza, czekam na diagnozę i koszty ewentualnego leczenia ;) Oto mój zaprzęgowiec :lol: [IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/zaprzegowiec.jpg[/IMG] Quote
Tina.Sara Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 jaki ładny zaprzęgowiec :multi: :loveu: :cool3: Quote
Alicja Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Teraz szelki musisz kupić na zaprzegowca ;) Quote
agaciaaa Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 [quote name='Tina.Sara']jaki ładny zaprzęgowiec :multi: :loveu: :cool3:[/QUOTE] No jakby inaczej :loveu: [quote name='Alicja']Teraz szelki musisz kupić na zaprzegowca ;)[/QUOTE] Przydałyby się ;) Ale te, które ma na zdjęciu nadają się do lekkiego uciągu, także do samych sanek starczą :) Sanki wbrew pozorom były sporym obciążeniem, bo raz że ważą sporo (duuużo więcej niż takie "dzisiejsze") a dwa że była temperatura na plusie, nic a nic nie było ślisko i droga bardzo słabo wyjeżdżona- na zdjęciu akurat jest miejsce gdzie była najbardziej. Jak je trochę pociągnęłam to zaraz oddałam TZ-owi, bo ciężko :lol: Quote
Tina.Sara Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 dzień doberek :loveu: jak tam mój ulubiony zaprzęgowiec? :diabloti: Quote
agaciaaa Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 [quote name='Izabela124.']Ha ha męczysz psa :D[/QUOTE] A co ma tylko leżeć i pachnieć? :eviltong: [quote name='Tina.Sara']dzień doberek :loveu: jak tam mój ulubiony zaprzęgowiec? :diabloti:[/QUOTE] Zaprzęgowiec ma się dobrze, tylko mu się mróz -11 nie bardzo podoba, łapeczki marzną :lol: Quote
Izabela124. Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='agaciaaa']A co ma tylko leżeć i pachnieć? :eviltong: [/QUOTE]Tak ha ha ha Quote
Marta_Ares Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 ale masz swietnego zaprzęgowca :loveu: :loveu: :loveu: Quote
agaciaaa Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 [quote name='Izabela124.']Tak ha ha ha[/QUOTE] Głównie tym się zajmuje, więc czasem nie zaszkodzi się trochę wysilić :diabloti: [quote name='Alicja']Smarować łapeczki ;)[/QUOTE] Racja, gdzieś mamy wazelinę właśnie w tym celu kupioną, trzeba będzie wygrzebać ;) [quote name='Marta_Ares']ale masz swietnego zaprzęgowca :loveu: :loveu: :loveu:[/QUOTE] Dzięki dzięki :p przydałby się drugi, wtedy mogłyby mnie na sankach ciągać :lol: Quote
gops Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 dawno mnie tu nie było :oops: zaprzęgowiec super! myślę że spokojnie dałaby radę pociagnąć osobę tak do 55-60kg , psy takie słabe nie są jak nam się wydaję :lol: Quote
Pusiakowa Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Dzień dobry! :) Ile kosztuje wypożyczenie zaprzęgowca? :D :diabloti: Quote
agaciaaa Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 [quote name='gops']dawno mnie tu nie było :oops: zaprzęgowiec super! myślę że spokojnie dałaby radę pociagnąć osobę tak do 55-60kg , psy takie słabe nie są jak nam się wydaję :lol:[/QUOTE] Ostatnio to tu nikogo nie było, łącznie ze mną :lol: No jak widać dała radę bez problemu, ale nie wydaje mi się, żeby to było dla niej zdrowe na dłuższą metę ;) [quote name='Pusiakowa']Dzień dobry! :) Ile kosztuje wypożyczenie zaprzęgowca? :D :diabloti:[/QUOTE] Cześć :) Wpadaj do nas to będziesz miała gratis :lol: opcja na wynos nie jest przewidywana :evil_lol: zresztą, nie chciałabyś :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 przydaloby się wiecej zdjęć :diabloti: Quote
Alicja Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Ozzy przestawia samochód jak jest przypięty do haka holowniczego , to Sara spokojnie cię pociągnie ;) Quote
agaciaaa Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Marta_Ares']przydaloby się wiecej zdjęć :diabloti:[/QUOTE] Aparat u lekarza, może pod koniec tygodnia będę go już miała, co będzie mnie kosztować jedyne 160zł :roll: i tak stargowane ze 180 ;) [quote name='Alicja']Ozzy przestawia samochód jak jest przypięty do haka holowniczego , to Sara spokojnie cię pociągnie ;)[/QUOTE] Niezły jest, a ile on waży? Sara 38 kg tylko że u niej sam tłuszcz, zero mięśni :evil_lol: Mam jeszcze z TZa komórki zaprzęgowe fotki, jakość oczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale proszę: [IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/male22012012375.jpg[/IMG] i ze mną ;) chwilę później poleciała :p [IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/male22012012378.jpg[/IMG] Quote
Paulina_mickey Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [url]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/male22012012378.jpg[/url] Jaki fajny ten zaprzęgowiec!! Quote
Alicja Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Kurcze Sarunia 38 kg ...w życiu bym nie powiedziała ...Ozzy 38 kg ważył w październiku , spadł z 43 , a teraz znowu ma 41 i musze go odchudzić , bo wiek już nie ten i stawy popadają , bo my na 4 pietro piechotą popylamy ...u nas windy w blokach od 5 piętra są dopiero Quote
Recommended Posts