Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jamnicze']Ja ostatnio ciągle na jakiś półproduktach jadę. A to fasolka ze słoika, a to flaki z garmażu albo zupa z paczki :evil_lol:[/QUOTE]

Czasem trzeba ;)

[quote name='Luzia']U mnie też co jakiś czas jest ta sałatka z zupek :)
Nie wiem czy było dodane ale ja zawsze dodaję ostrą vifonu ( przeważnie kurczak ), wtedy ma intensywniejszy smak :lol:

Po za tym to witamy się :)[/QUOTE]

Witaj Luzia, kope lat :multi:

[quote name='Asiaczek']Dzięki za info. Będe musiała kiedys wypróbowac:)

pzdr.[/QUOTE]

Koniecznie.

[quote name='anetta']Co? sałatka z zupki chińskiej? O_o
:evil_lol:

I co, dobre to to?[/QUOTE]

[quote name='Iza.']Baaaardzo :razz:[/QUOTE]

No pewnie, że dobre, spróbuj :)

[quote name='Asiaczek']A czy z tej zupki to tylko makaron wziąć, czy makaron namoczyc w wodzie + dodać te ichniejsze przyprawy w saszetkach i dopiero wtedy łączyc z pozostałymi składnikami?

pzdr.[/QUOTE]

Według uznania, ja ostatnio robiłam bez przyprawy, jak się ją doda, będzie intensywniejszy smak.

[quote name='anetta']no własnie, dobre pytanie, bo ja pisząc o zupce chińskiej brałam pod uwagę całość, czyli z tymi saszetkami.[/QUOTE]

Jak kto woli ;)

[quote name='Asiaczek']Mogłabym zrobic i tak itak, ale nie chce mi się próbowac...

pzdr.[/QUOTE]

Trzeba spróbować, żeby się przekonać ;)

[quote name='Marta_Ares']ja robilam jedna zupkę lagodną, jedną ostrą zalać małą ilością gorącej wody, ostudzić do tego dodałam kurczaka, papryke, groszek, jajko, majonez - pychota :D[/QUOTE]

O takiej to nie jadłam, spróbuje kiedyś :)

[quote name='Asiaczek']No to po Świętach pewnie spróbujemy:)

pzdr.[/QUOTE]

Mam jeszcze taki przepis, może ktos skorzysta:
-mała kapusta pekińska
-3 ogórki korniszony
-słoik papryki konserwowej ( ja chyba dawałam mniej)
-cebula
-2 zupki chińskie pikantne (przyprawa tylko z jednej)
-łyżka smietany
-pół słoika majonezu (też chyba dawałam mniej)

• Replies 17.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']Ooooo , blogasek kulinarny ( kolejny :lol:) sie zrobił;)
:hand:[/QUOTE]

Witaj Alu :multi: Taaak, temat przewodni: Chiny :evil_lol:

[quote name='Asiaczek']Takie sałatki/surówki "na szybko" warto znać:)

Spokojnych Świąt:)

pzdr.[/QUOTE]

No pewnie, że warto :)

Dziękuję i mam nadzieję, że Wam też swięta fajnie minęły :) Nawet nie miałam chwilki, żeby tu wpaść przed świętami i złożyć życzenia, nie cierpię tego przedświątecznego szaleństwa i dłuuugich godzin w kuchni.. ale już świąteczne lenistwo luubię :loveu: :lol:

Posted

Mały off ale pomoc potrzebna!
[B]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ZZVUO-qLrhw/TwI84o07m7I/AAAAAAAAPFY/WucxpAzdTY8/s640/390423_10150494599383501_335087058500_8725082_1120775166_n.jpg[/IMG]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem[/url]

[COLOR="red"]Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT![/COLOR][/B]

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie :) Wczoraj Sarunia odkryła swoje powołanie ;) Wzięliśmy na spacer sanki, takie staaare, dobre parę kilo ważące i Sara została psem zaprzęgowym :lol: O dziwo ciągnęła je bardzo chętnie, tylko na samym początku jak poczuła opór to przystanęła (bo przecież nie można ciągnąć na smyczy) ale potem po lekkim dopingu śmigała aż miło :)
Najbardziej mnie zdziwiło jak usiadłam na chwilkę na sanki, pewna że ze mną nie da rady, a ona fruuu poleciała :crazyeye: oczywiście zaraz zeskoczyłam bo raczej jestem ciut zbyt dużym obciążeniem ;)

Fotkę mam niestety tylko z komórki. Posłałam w końcu aparacik do lekarza, czekam na diagnozę i koszty ewentualnego leczenia ;)

Oto mój zaprzęgowiec :lol:
[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/zaprzegowiec.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Tina.Sara']jaki ładny zaprzęgowiec :multi: :loveu: :cool3:[/QUOTE]

No jakby inaczej :loveu:

[quote name='Alicja']Teraz szelki musisz kupić na zaprzegowca ;)[/QUOTE]

Przydałyby się ;) Ale te, które ma na zdjęciu nadają się do lekkiego uciągu, także do samych sanek starczą :)
Sanki wbrew pozorom były sporym obciążeniem, bo raz że ważą sporo (duuużo więcej niż takie "dzisiejsze") a dwa że była temperatura na plusie, nic a nic nie było ślisko i droga bardzo słabo wyjeżdżona- na zdjęciu akurat jest miejsce gdzie była najbardziej. Jak je trochę pociągnęłam to zaraz oddałam TZ-owi, bo ciężko :lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ha ha męczysz psa :D[/QUOTE]

A co ma tylko leżeć i pachnieć? :eviltong:

[quote name='Tina.Sara']dzień doberek :loveu: jak tam mój ulubiony zaprzęgowiec? :diabloti:[/QUOTE]

Zaprzęgowiec ma się dobrze, tylko mu się mróz -11 nie bardzo podoba, łapeczki marzną :lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Tak ha ha ha[/QUOTE]

Głównie tym się zajmuje, więc czasem nie zaszkodzi się trochę wysilić :diabloti:

[quote name='Alicja']Smarować łapeczki ;)[/QUOTE]

Racja, gdzieś mamy wazelinę właśnie w tym celu kupioną, trzeba będzie wygrzebać ;)

[quote name='Marta_Ares']ale masz swietnego zaprzęgowca :loveu: :loveu: :loveu:[/QUOTE]

Dzięki dzięki :p przydałby się drugi, wtedy mogłyby mnie na sankach ciągać :lol:

Posted

dawno mnie tu nie było :oops:
zaprzęgowiec super! myślę że spokojnie dałaby radę pociagnąć osobę tak do 55-60kg , psy takie słabe nie są jak nam się wydaję :lol:

Posted

[quote name='gops']dawno mnie tu nie było :oops:
zaprzęgowiec super! myślę że spokojnie dałaby radę pociagnąć osobę tak do 55-60kg , psy takie słabe nie są jak nam się wydaję :lol:[/QUOTE]

Ostatnio to tu nikogo nie było, łącznie ze mną :lol:
No jak widać dała radę bez problemu, ale nie wydaje mi się, żeby to było dla niej zdrowe na dłuższą metę ;)

[quote name='Pusiakowa']Dzień dobry! :)
Ile kosztuje wypożyczenie zaprzęgowca? :D :diabloti:[/QUOTE]

Cześć :) Wpadaj do nas to będziesz miała gratis :lol: opcja na wynos nie jest przewidywana :evil_lol: zresztą, nie chciałabyś :diabloti:

Posted

[quote name='Marta_Ares']przydaloby się wiecej zdjęć :diabloti:[/QUOTE]

Aparat u lekarza, może pod koniec tygodnia będę go już miała, co będzie mnie kosztować jedyne 160zł :roll: i tak stargowane ze 180 ;)

[quote name='Alicja']Ozzy przestawia samochód jak jest przypięty do haka holowniczego , to Sara spokojnie cię pociągnie ;)[/QUOTE]

Niezły jest, a ile on waży? Sara 38 kg tylko że u niej sam tłuszcz, zero mięśni :evil_lol:

Mam jeszcze z TZa komórki zaprzęgowe fotki, jakość oczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale proszę:
[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/male22012012375.jpg[/IMG]

i ze mną ;) chwilę później poleciała :p
[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/male22012012378.jpg[/IMG]

Posted

Kurcze Sarunia 38 kg ...w życiu bym nie powiedziała ...Ozzy 38 kg ważył w październiku , spadł z 43 , a teraz znowu ma 41 i musze go odchudzić , bo wiek już nie ten i stawy popadają , bo my na 4 pietro piechotą popylamy ...u nas windy w blokach od 5 piętra są dopiero