andromeda Posted May 15, 2014 Posted May 15, 2014 Czy kogoś pies próbował nowego Boscha ? Kupiłam dla mojej samoyedki 7 kg na spróbowanie. Szukałam czegoś z małą ilością białka po cieczce. Skład spisany z worka: świeże mięso z kaczki 60%, skrobia ziemniaczana, białko ziemniaka, groch (suszony) hydrolizowane białko kaczki, fosforan dwuwapniowy, suszone drożdże piwne, glukozamina, siarczan chondroityny, sproszkowana cykoria. Quote
andromeda Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 Nikt nie karmił? Po 5 dniach karmienia. Mogę napisać że smakowitość na wysokim poziomie. Spacerowe dowody wyjątkowo ładne :P Zero rewolucji czy zatruwania powietrza. Quote
hanaula Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Ja też właśnie zamówiłam dla mojej cavalierki tę karmę. Jest uczulona na kurczaka, mam nadzieję, że po kaczce rewolucji nie będzie. Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tej karmie, nadal u Twojego psiaka jest ok? Quote
andromeda Posted June 5, 2014 Author Posted June 5, 2014 [quote name='hanaula']Ja też właśnie zamówiłam dla mojej cavalierki tę karmę. Jest uczulona na kurczaka, mam nadzieję, że po kaczce rewolucji nie będzie. Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tej karmie, nadal u Twojego psiaka jest ok?[/QUOTE] Tak jest fajnie :) Karma wszystkim smakuje. Nawet koty są chętne na nowego Boscha. Quote
hanaula Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Do nas karma też już doszła. Skończymy wolfsbluta z koniną i próbujemy kaczkę:lol: Quote
andromeda Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 [quote name='hanaula']Do nas karma też już doszła. Skończymy wolfsbluta z koniną i próbujemy kaczkę:lol:[/QUOTE] Jesteście w fazie testów ? Quote
hanaula Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Nie, jeszcze myślę ok. 3 dni pełnego wolfsbluta, a potem zaczynam mieszać. A jak u Was, nadal jesteś zadowolona? Nie wywołała żadnych alergii? Quote
andromeda Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 [quote name='hanaula']Nie, jeszcze myślę ok. 3 dni pełnego wolfsbluta, a potem zaczynam mieszać. A jak u Was, nadal jesteś zadowolona? Nie wywołała żadnych alergii?[/QUOTE] Odpukać nadal jest dobrze :) Teraz chcę kupić pstrąga na sprawdzenie. Quote
hanaula Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Od kilku dni podaję boscha z kaczką i tez jest ok. Co najdziwniejsze potrafi zjeść karmę samą:crazyeye:, drapanie jak do tej pory nie pojawiło się, ale z nią nigdy nie wiadomo, czasem zje 3/4 worka i dopiero pojawia się świąd. Poczytałam trochę i widzę, że Ty też poszukujesz karmy idealnej dla alergika, ja też:lol: sprawdzałaś już pstrąga z boscha soft? Quote
katasza1 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 Kusza mnie te miekkie granulki ale jednak sklad nie powala, szkoda :placz: Quote
hanaula Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 [quote name='katasza1']Kusza mnie te miekkie granulki ale jednak sklad nie powala, szkoda :placz:[/QUOTE] No nie powala, niestety, ale dla mojej suki im mniej składników, tym lepiej, a poza tym to chyba jedyna karma, którą już kolejny dzień je samą, a to że w ogóle chce ją jeść to też już sukces. Quote
andromeda Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 Zrobiłam skok w bok i mam 4 kg karmy Best Choice łosoś i ziemniaki. Od dawna chciałam sprawdzić i teraz nadarzyła się okazja na zakup. Na Boscha też przyjdzie czas :) Nie jest aż taki zły ten skład. Grunt że psy przestały się drapać, mają czyste oczy i załatwiają się wzorcowo. U nas sprawdza się żywienie mieszane sucha + surowe. Zresztą nie ma karmy idealnej dla wszystkich. Shibuś mega alergik zajada się Doktor Dogiem. Karma smakuje i odpukać na tą chwile jest bardzo dobrze. Quote
andromeda Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 No i zamówiłam Boscha z pstrągiem. Za kilka dni zaczynamy testować. Quote
hanaula Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 U nas wciąż kaczka, nadal jedzona bez dosmaczania, martwią mnie tylko kupy- za duże, za miękkie: ( już nie wiem, co wypróbować... Jak je, to słabo jej karma służy, a jak jej służy, to nie chce jeść. Quote
diabelkowa Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 a ktos ma tego boscha bio seniora ? [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bosch/bosch_bio/59634[/url] ? Quote
andromeda Posted July 29, 2014 Author Posted July 29, 2014 [quote name='hanaula']U nas wciąż kaczka, nadal jedzona bez dosmaczania, martwią mnie tylko kupy- za duże, za miękkie: ( już nie wiem, co wypróbować... Jak je, to słabo jej karma służy, a jak jej służy, to nie chce jeść.[/QUOTE] U mnie problemu z kopami nie ma. Raz na Acanie z jagnięciną była jazda. I tylko na tej karmie. Teraz zooplus ma promocje na małe opakowania pstrąg i struś. Ja kupiłam duży worek i liczę że będzie wszystko dobrze. Inaczej wyskoczę z okna :evil_lol: Quote
hanaula Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Znam ten ból:evil_lol: Mi juz pomysłów brak, wołowina odpada, jagnięcina odpada, indyk odpada, wszystko albo uczulenie, albo Kudłata nie chce jeść. Na razie trzymam się tego boscha soft plus z kaczką, bo przynajmniej z alergią spokój i suka je, ciekawe jak długo... wolfsbuta z koniną też jadła, aż cały worek zjadła, a potem było beee:angryy: Quote
andromeda Posted July 30, 2014 Author Posted July 30, 2014 [quote name='hanaula']Znam ten ból:evil_lol: Mi juz pomysłów brak, wołowina odpada, jagnięcina odpada, indyk odpada, wszystko albo uczulenie, albo Kudłata nie chce jeść. Na razie trzymam się tego boscha soft plus z kaczką, bo przynajmniej z alergią spokój i suka je, ciekawe jak długo... wolfsbuta z koniną też jadła, aż cały worek zjadła, a potem było beee:angryy:[/QUOTE] A może zbyt mocno się rozczulasz nad swoim łobuziakiem? Ja tak miałam z shibą. Doszło do tego że nie chciał jeść gotowanej wołowiny czy filetów z indyka. Wtedy zabrałam się za siebie. I problemu nie mam już od dłuższego czasu. Są karmy które zjada bez entuzjazmu. Ale też takie za które jest wstanie wyskoczyć przez okno. Bardzo lubi Acanę z jagnięciną i Doktor Doga W jego przypadku chyba trafiłam w odpowiednie karmy. Jeszcze tylko moje zbożowe panny :) Quote
hanaula Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Za siebie też się wzięłam. Przestały na mnie działać błagalne ślepia w stylu "daj smakołyka" (a w misce karma nie ruszona była). Ale niestety alergia na kuraka, jagnięcinę i wołowinę utrudnia wybór :-( Czy ktoś wie, czy w boschu bio kurczak uczula? Bo gdzieś wyczytałam, że podobno bio nie powinien, ale nie mam z tym doświadczenia. Quote
bernika Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Skusiłam się na promocję w zooplus i kupiłam małe opakowania z kaczką i pstrągiem. Kaczka smakuje zobaczymy efekty. Jak na razie kurak nie uczula ale my mamy tylko jeden posiłek dziennie z suchej karmy. Skład nie nie jest rewelacyjny ale jak na tą cenę do zaakceptowania. Quote
hanaula Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Ja niestety chyba zrezygnuję, bo sunia wymiotuje, nie wiem czy po tej karmie, ale takie mam podejrzenia:-( Quote
andromeda Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 Również rezygnuje z Boscha z pstrągiem. Jedna z dziewczyn zaczęła się drapać :( Jeżeli ktoś ma ochotę wypróbować mogę odsprzedać to co mam. Quote
hanaula Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Andromeda, jak myślisz, co jej nie przypasowało w tej karmie? Quote
andromeda Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 Tłuszcz drobiowy lub hydrolizat białka roślinnego. Bo chyba nie chodzi o pstrąga. Quote
andromeda Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Wracamy do karmienia Fish4dogs dla moich dziewczyn jedyna idealna karma. 1 Quote
Recommended Posts