Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No gubić zawsze będą, jak będą pory gubienia, ale faktycznie, wystarcza to na baaaardzo długo. Nie wiem dlaczego, ale najwięcej mojej z ogona wyłazi :p

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='as_kate']Ale znajomoma poszarpała belga i pocieła mu sierść. Więc uważaj, jeśli psies jest wystawowy ;)[/quote]

to samo zauwazylam...nawet o tym pisalam, ale teraz widze ze albo siersc sie przyzwyczaila do tego rodzaju szczotki, albo...nie wiem:lol: w kazdym razie nie widze polamanego wlosa, zniszczonego ktory byl wczesniej. A - moja sucz ma okrywowy sztywny, ma tez puch - ucierpial okrywowy.

Posted

[quote name='as_kate']Dla krótko- i średniodługowłosych to jest ok, ale z borderkiem to uważaj, bo możesz poszaarpać mu szatę. Ja mam wyżłodalmatyńczyka i uważam, że jak dla niej jest super, no normalnie rewelka. Ale znajomoma poszarpała belga i pocieła mu sierść. Więc uważaj, jeśli psies jest wystawowy ;)[/quote]
U mojego psa (cocker spaniel) tak właśnie było, za 2 czy 3 razem zauważyłam, że sierść jest dość mocno pocięta, zwłaszcza w okolicach łopatek, więc lepiej uważać ;)
Teraz używam trymera i wszystko jest jak należy ;)

Posted

[quote name='Magot']U mojego psa (cocker spaniel) tak właśnie było, za 2 czy 3 razem zauważyłam, że sierść jest dość mocno pocięta, zwłaszcza w okolicach łopatek, więc lepiej uważać ;)[/quote]

albo - jesli pies nie jest wystawowy - cierpliwosci i przeczekac;) u nas minelo i teraz siersc znowu jest jak wczesniej

Posted

[quote name='Agnes']albo - jesli pies nie jest wystawowy - cierpliwosci i przeczekac;) u nas minelo i teraz siersc znowu jest jak wczesniej[/quote]
Za późno, już się go pozbyłam ;)

Posted

Moje nienawidzą czesania obojętnie czym:evil_lol:Na widok szczotki i wiaderka na kudły robią w tył zwrot i na posłania:lol: Tak samo jak na widok gilotyny do pazurów:evil_lol:I sprayu na kleszcze:evil_lol:Biedne zestresowane

Posted

[quote name='olekg89']Moje nienawidzą czesania obojętnie czym:evil_lol:Na widok szczotki i wiaderka na kudły robią w tył zwrot i na posłania:lol: Tak samo jak na widok gilotyny do pazurów:evil_lol:I sprayu na kleszcze:evil_lol:Biedne zestresowane[/QUOTE]

A na widok szykującej się kąpieli w wannie?? :evil_lol:

Posted

[quote name='as_kate']Dla krótko- i średniodługowłosych to jest ok, ale z borderkiem to uważaj, bo możesz poszaarpać mu szatę.[/quote]

bo przy dłuższym włosie należy delikatnie, pasmo po paśmie czesać.
mój border ma dłużą sierść niż sunia pritstick, jest wystawiany i po furminatorze wygląda w porządku.

• 2 weeks later...
Posted

Ja chcialam zapytac gdzie mozna kupic ten furminator i w jakiej jest mniej wiecej cenie? Patrze na allegro i tych furminatorow to jest kilka rodzajow i nie wiem, ktory to jest wlasnie "ten";) Dodam, ze mialby to byc prezent dla mojego kundliszcza o, powiedzialabym, poldlugiej siersci. Z gory dziekuje za wskazowki :)

Juz nie trzeba, juz wszystko znalazlam ;) Pozdrawiam i dam znac jak sie u mnie sprawdzil :D

Posted

[quote name='Agnes'] w kazdym razie nie widze polamanego wlosa, zniszczonego ktory byl wczesniej.[/quote]

Pewnie furminator jako nowy był za ostry, teraz się stępił i spełnia swoją funkcję jak powinien. To zależy od firmy, czy to oryginał czy produkowane przez inne firmy, testowałam różne, bardzo się różnią między sobą (ostrością ząbków - a powinien być tępy - ich długością oraz gęstością - niby niewielkie różnice, ale mają duży wpływ na skuteczność działania w przypadku różnych typów sierści).

Najlepiej mieć możliwość, żeby na swoim psie wypróbować kilka i wybrać ten, który najlepiej wyciąga martwy włos.

Posted

[quote name='Oluna']Pewnie furminator jako nowy był za ostry, teraz się stępił i spełnia swoją funkcję jak powinien. [/QUOTE]

tak pewnie masz racje, z drugiej jednak strony mam wrazenie, ze ilosc wychodzacego futra sie sporo zmniejszyla - albo furminator sie stepil na tyle, ze nie wyciaga dobrze, albo sucz mniej linieje. I tu mam dylemat - czy to znak ,zeby kupic nowy, jesli tak to jest to bez sensu - furminator jest u nas dosc krotko.

[quote name='Oluna']Najlepiej mieć możliwość, żeby na swoim psie wypróbować kilka i wybrać ten, który najlepiej wyciąga martwy włos.[/QUOTE]

nierealne - mimo ze mieszkam w duzym miescie w ani jednym sklepie nie widzialam furminatorow, a jesli byly to - tylko jednej firmy

Posted

[quote name='Agnes']tak pewnie masz racje, z drugiej jednak strony mam wrazenie, ze ilosc wychodzacego futra sie sporo zmniejszyla - albo furminator sie stepil na tyle, ze nie wyciaga dobrze, albo sucz mniej linieje. [/quote]

I to jest problem? :lol: Ja się cieszę jak udaje mi się usunąć martwy włos na tyle, że mało już co wychodzi.
Nie kupuj nowego tylko ciesz się, że działa prawidłowo ;)

Posted

[quote name='Oluna']I to jest problem? :lol: Ja się cieszę jak udaje mi się usunąć martwy włos na tyle, że mało już co wychodzi.
Nie kupuj nowego tylko ciesz się, że działa prawidłowo ;)[/quote]

problem, bo wlosa w domu nie jest jakos znacznie mniej:lol: czyli po dywanach nie widze roznyc, ze mam Vivog w domu:cool1:

Ale Ale...mam mozliwosc zakupu oryginalnego furminatora w USA - brac?? Warto?? Tylko jaki...zeby juz byl faktycznie ten dobry i trafiony - jakie sa koszty rozm. M ?

Posted

[quote name='Martyna22']Ja juz zamowilam oryginalny Furminator rozmiar M na allegro. Czekam az przyjdzie i bedziemy testowac ;)[/quote]

kiedy zamowilas?:cool3:

wlasnie na ten sie czaje z USA...juz znalazlam min tu
[url=http://www.groomersoutlet.com/index.php?mod=category&id_ctg=77]Grooming products[/url]

W innym M za 35 dolarow...jestem bardzo ciekawa jaka jest roznica miedzy tym a Vivogiem:roll:

Posted

24 lipca poszedl przelew wiec dzisiaj moze dojdzie. Ja zamowilam ten [url=http://www.allegro.pl/item694408183_masz_dosc_siersci_w_domu_oryginalny_furminator.html]Masz dość sierści w domu? Oryginalny FURminator (694408183) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

Furminator doszedl, niestety ja nie moge poki co przetestowac bo obecnie jestem za granica, ale wlasnie z mama gadalam i mowi, ze daje rady :cool3: Moj burek niespecjalnie przepada za czesaniem ale mowi, ze tam gdzie sie dal wyczesac to wylazly kleby kudłów:) Jedno pociagniecie grzebieniem i mowi ze garsc wylazi, wiec uznaje ze zakup byl udany. Jak pojade do PL to sama go wyczesze i juz rece zacieram:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj przylecial do mnie Furminator:cool3:

dodam tylko ciekawostke, ze w instrukcji napisane jest min - czesac psa suchego...a wiem, ze niektore osoby praktykuja to na mokrym psie:eviltong:

Posted

W Sopocie na wystawie na stanowisku groomerskim cena za to sprytne urzadzonko byla = 190zl / 1 szt :shake: Cale szczescie kupilem sobie egzemplarz za granica (Internet fajna sprawa :evil_lol:) wiec jak ktos jest chetny to moge sciagnac wieksza ilosc po 90zl/ 1 szt + 10zl przesylka w PL (bez wzgledu na rozmiar: S, M czy L).

Dzis rano dostalem swoj (M), wyprobowalem na moim sheltiku i z wynikow jestem zadowlony - swietna sprawa a Amerykanie maja glowe do ulatwiania sobie zycia :multi:. Zdazylem pokazac to juz kilku znajomym i zbieram zamowienia, w piatek robie przelew i zamawiam kilka/nascie sztuk :)

Kto chce tez? Kontakt przez PW.

Posted

[quote name='marider'] wiec jak ktos jest chetny to moge sciagnac wieksza ilosc po 90zl/ 1 szt + 10zl przesylka w PL (bez wzgledu na rozmiar: S, M czy L). [/quote]

gdzie zamawiasz, ze cena bez wzgledu na rozmiar taka sama? ja widzialam w sklepach net to zawsze byla roznica w cenie - czasami 10$

Posted

no to ja nie wiem...bo na bank w sklepach w NY jest roznica w cenie miedzy rozmiarami - nie patrzylam w wielu sklepach, ale;)

------------------

Poki co nadal zachwycona z furminatora - dzisiaj dokladniej wyczesalam sucz:lol: