UBOCZE Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Wiem już o dzisiejszym pogryzieniu :( :( :( Zrobiłem przed chwilą ALKOWI wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/570138273102682/ Quote
Marycha35 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 O jasna cholera co się stało?!?!?!?!?!!??! Edit: Adasiu, byłam, czytałam, jasna cholera noooo!!!! Biedny smoczuś nasz kochany:shake: Widać jaki jest obolały:( Quote
bela51 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Jaki sliczny i slodki psiaczek. Nie macie mozliwosci, aby go wyciągnąc z tego schroniska ? Strasznie go szkoda :-( Quote
Marycha35 Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 I jak on się czuje dzisiaj???? Czy doznał jakiś obrażeń? Krew się lała...:shake: Quote
Romka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 bela51 napisał(a):Jaki sliczny i slodki psiaczek. Nie macie mozliwosci, aby go wyciągnąc z tego schroniska ? Strasznie go szkoda :-( Bela,witaj! Na wydarzeniu już coś zaczyna się dziać.czekamy na rozwój sytuacji.Gdybym miała wyciągnąć go sama nie dam rady...mamy psiaki w hotelikach,którym brakuje deklaracji stałych. Quote
Romka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Marycha35 napisał(a):I jak on się czuje dzisiaj???? Czy doznał jakiś obrażeń? Krew się lała...:shake: Maryś,Alek jest tak subtelny,że przegrywa nawet z suczkami w boksie.Trafił na Milę i oberwał.Koledzy z boksu Lupo i Toffik też mu przyłożyli.Kiedy zobaczyła go Olivin,chował się na wybiegu przed nimi i kiedy zobaczył Ewę z wielką ulgą podbiegł.Ewa miała wrażenie,że prosi o pomoc.Natychmiast zareagowała ,jak tylko zobaczyła jak wyglądają jego łapy,nos i kark. Alek nie wrócił dziś do schroniska,wróci w następnym tygodniu,Pogryzienie było większe niż wydawało się.Łapy spuchły bardzo i mały miał szycie kilku ugryzień.Nie ma złamanych kości.Otrzymuje antybiotyki.Być może jutro odwiedzimy go w lecznicy. Quote
Romka Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 [quote name='UBOCZE']Wiem już o dzisiejszym pogryzieniu :( :( :( Zrobiłem przed chwilą ALKOWI wydarzenie na FB: https://www.facebook.com/events/570138273102682/ Adaś, wielki dzięki!!!:lol: Wrzuciłam link do wydarzenia do pierwszego postu Quote
Jara Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ode mnie ma tygodniowe wyróżnienie http://olx.pl/oferta/alek-pogryziony-piesek-blaga-o-dom-CID103-ID5l9q7.html Quote
Olivin Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 [quote name='Jara']Ode mnie ma tygodniowe wyróżnienie http://olx.pl/oferta/alek-pogryziony-piesek-blaga-o-dom-CID103-ID5l9q7.html BARDZO BARDZO DZIĘKUJEMY :calus: Quote
Romka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 [quote name='Jara']Ode mnie ma tygodniowe wyróżnienie http://olx.pl/oferta/alek-pogryziony-piesek-blaga-o-dom-CID103-ID5l9q7.html Dziękuję ,jak zawsze:lol: Quote
Romka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 Wrzucam zdjęcia Alka,które można już oglądać na wydarzeniu psiaka na Fb. Alek został pogryziony,przebywa w lecznicy,będzie tam jeszcze do końca tygodnia. Quote
Romka Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 Pogryzienie Alka to prawdopodobnie dzieło Lupo,który terroryzował Alka i Tofika albo tylko Lupo.Subtelny Alek nie umiał się obronić. Dzięki przyjaciołom z FB,sprawdzamy domek tymczasowy dla Alka w okolicy Sochaczewa,dom sprawdzi nam Luka!!!:lol: DZIĘKUJĘ!!!:lol: Jednocześnie będziemy bardzo intensywnie ogłaszać Alka,tam,żeby znaleźć mu jak najszybciej dom stały. DZIĘKUJĘ ADAŚ!!!:lol: Quote
Marycha35 Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Huraaaa, domek dla niego to będzie wybawienie, huraaaaa:):):) Kochany Aluchna, musiało go boleć... Oby szybko wrócił do zdrowia i równowagi psychicznej. Bardzo proszę o przytulenie i ucałowanie smoczka obolałego ode mnie! Quote
UBOCZE Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Martynko, ja rozpowszechniam na FB Alka zarówno przez wydarzenie, jak i przez link do dogomanii. Może warto zmienić tytuł, żeby było o tym, że jest gryziony. Quote
Romka Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Adaś podrzuć proszę jakiś tytuł,nie mam weny.:roll: Przed chwilą dostałam wiadomość z lecznicy. Alek je ,pije,prosi o smakołyki.Ale nie staje na łapie,tej bardziej pogryzionej i wciąż jest ona bardzo spuchnięta.Mam dziś jeszcze otrzymać więcej wieść z lecznicy. Quote
Romka Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 (edited) Jest już po wizycie przedadopcyjnej domku tymczasowego.Jak już wspomniałam wizytę zrobiła nam Luka. Dom z dużym podwórkiem w spokojnej okolicy,wokół pola.W domu mieszkają na stałe 2 psy: owczarkowata suczka i owczarkowaty pies.Obydwa bardzo łagodne wg zapewnień domku.W tej chwili na terenie posesji przebywa jeszcze mały psiak,który najprawdopodobniej jutro pojedzie do domu stałego do Suwałk. Wczoraj pani znalazła też przy drodze bezdomnego,dość dużego i starszego psiaka.Wg zapewnień domku oraz spostrzeżeń Luki pies łagodny.Pani Małgorzata intensywnie szuka mu domu. W tej chwili w domu mieszkają 3 duże psiaki i jeden mały.Razem 4 psiaki. W domu tym mieszkają też dzieci.Psiaki nie mają wstępu do domu,do nich należy działka. Psy nie mieszkają w kojcach,każdy z nich ma swoje miejsce w różnych budynkach na terenie posesji.W szopie,komórce. Rodzina kocha zwierzęta,pani Małgorzata,która oferuje domek tymczasowy dla Alka pomaga potrzebującym zwierzętom. Pani Małgorzata i jej mąż pracują.Psy są więc same przez większość dnia. I tu mam wątpliwości,czy Alek nie trafi z deszczu pod rynnę?Mały jest subtelny,pogryzły go nie duże owczarkowate psy,tylko mały i średni psiak z boksu.Czy poradzi sobie,w sytuacji kiedy doszłoby do konfrontacji? Jak ustaliłam gdyby Alek nie poszedł do domu,po powrocie z lecznicy zamieszka ze spokojnym Ronim,z tego wątku; http://www.dogomania.pl/forum/threads/203697-RONI-ostatni-z-trzech-braci-szuka-domu!!! Z drugiej strony czy pozostawienie Alka w schronisku jest dobrym wyjściem?Ma wprawdzie nas,wolontariuszy,którzy go kochają,ale w każdej chwili może pójść do niesprawdzonego domu,prosto ze schroniska... Marzę o domu tymczasowym dla Alka gdzie jest jedynym albo jednym z dwóch psiaków,ma możliwość wejścia do domu.Ludzie poznają go i dobieramy mu domek stały pod kątem jego osobowości. Proszę o radę!!!! Edit.Postanowione!Dopóki mały psiak nie pojedzie do Suwałk i ostatni znaleziony psiak nie znajdzie domu,Alek nie pojedzie do DT pod Sochaczewem.Pani Małgorzata przyjęła to ze zrozumieniem.:lol: Alek do końca tygodnia jest w lecznicy,być może powrót do schroniska nie jest przesądzony. Edited July 9, 2014 by Romka Quote
Marycha35 Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Popieram!!! Oby ta łapinka się zagoiła wreszcie:) Quote
Romka Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Alek od około 2 godzin w schronisku.Dostał oddzielny boks.Czuje się dobrze.Musi chodzić w "abażurze", około 14 dni,żeby nie wygryzał szwów na łapach. A tak wygląda Alek w swoim boksie: ...w sobotę pewnie zabierzemy go na spacer. Quote
Romka Posted July 11, 2014 Author Posted July 11, 2014 Dzisiejszy Alek ,ucieszony wizytą Olivin i Róży w schronisku: Quote
UBOCZE Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 W szukaniu domu dla ALKA wspiera nas też strona zwierzaków ze schroniska w Kaliszu :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=503556563108747&set=a.503556469775423.1073741852.122623597868714&type=1&theater Quote
UBOCZE Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Jedna z osób wspierających w poszukiwaniu domu dla ALKA, ma psiaka też ze schroniska. Nazywa się KAZIK. Podobieństwo do ALKA niesamowite, jeśli więc udało się trafić do wspaniałego domu KAZIKOWI, może uda się też ALKOWI? A oto KAZIK :) Quote
Romka Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 (edited) [quote name='UBOCZE']W szukaniu domu dla ALKA wspiera nas też strona zwierzaków ze schroniska w Kaliszu :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=503556563108747&set=a.503556469775423.1073741852.122623597868714&type=1&theater I z okolic Kalisza mam telefon w sprawie Alka...jutro moje małe sąsiadki jadą do schroniska,sprawdzimy Alka na dzieci. W poniedziałek zgłosiłam też Alka ponownie do lecznicy,jego łapka była bardzo zaogniona. Edited July 16, 2014 by Romka Quote
Recommended Posts