Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Problem dotyczy naszej Wiki -kilkuletniej Owczarzycy Niemieckiej.
Od tygodnia obserwujemy - poddenerwowanie,przyspieszony oddech (brzuch miękki,akcja serca przyspieszona,regularna),ciągłe wnoszenie jej ukochanej żabki do łóżka.
Wspomnianą zabawkę wylizuje i często się zdarza - w nocy wstaje,idzie po nią i przynosi ją do naszego łóżka.

Jeśli chodzi o nieprawidłowości - nie zauważyłem.
Je normalnie,zalatwia się normalnie.
Po przestawieniu na suchą karme - wymioty żółcią i tylko tyle.
Ma kochającą Panią.

Czyżby potrzeba ciąży???

Posted

[quote name='"zubeer"']Czyzby potrzeba ciazy???[/quote]
Litosci, nie ma czegos takiego jak potrzeba ciazy. I juz nie wpadaj na genialny pomysl, by ja w ramach "leczenia" pokryc przy nastepnej cieczce.
Jak pisali przede mna - to pewnie urojka. Najlepiej ja wysterylizowac to nie bedzie tego problemu jak i kilku innych.

Posted

[quote name='Nienor']Litosci, nie ma czegos takiego jak potrzeba ciazy. I juz nie wpadaj na genialny pomysl, by ja w ramach "leczenia" pokryc przy nastepnej cieczce.
Jak pisali przede mna - to pewnie urojka. Najlepiej ja wysterylizowac to nie bedzie tego problemu jak i kilku innych.[/QUOTE]

Fizjologia + naturalny instynkt.
Jesli zajdzie taka potrzeba to ja dopuszcze i nie jako leczenie a jako forma zaspokojenia instynktu.
Oczywiscie,sterylizacja bylaby kolejnym krokiem.

Posted

Zaspokojenie instynktu? Ona ten instynkt ma 2 razy do roku, jak jej hormony skacza! Bedziesz dopuszczal ja kazdorazowo? Wlasciwie czemu nie, niech zaspokaja swoj instynkt. A jesli i tak myslisz o sterylce to czemu jej nie zrobisz tylko chcesz kolejne szczeniaki produkowac? Tyle bezdomnych zwierzat jest wlasnie dlatego, ze "przeciez suka choc raz musi miec mlode, dla jej zdrowia psychocznego, dla zaspokojenia instynktu". Jak mija cieczka to twoja suczka bynajmniej nie mysli, ze chcialaby zostac matka!
Zastanow sie na prawde porzadnie nim bedziesz psa rozmnazal. W podpisie masz "zwierze nie jest rzecza", wiec wydaje sie ze jestes rozsadna i odpowiedzialna osoba.

Posted

[quote name='Nienor']Zaspokojenie instynktu? Ona ten instynkt ma 2 razy do roku, jak jej hormony skacza! Bedziesz dopuszczal ja kazdorazowo? Wlasciwie czemu nie, niech zaspokaja swoj instynkt. A jesli i tak myslisz o sterylce to czemu jej nie zrobisz tylko chcesz kolejne szczeniaki produkowac? Tyle bezdomnych zwierzat jest wlasnie dlatego, ze "przeciez suka choc raz musi miec mlode, dla jej zdrowia psychocznego, dla zaspokojenia instynktu". Jak mija cieczka to twoja suczka bynajmniej nie mysli, ze chcialaby zostac matka!
Zastanow sie na prawde porzadnie nim bedziesz psa rozmnazal. W podpisie masz "zwierze nie jest rzecza", wiec wydaje sie ze jestes rozsadna i odpowiedzialna osoba.[/QUOTE]

Co znaczy - szczeniaki produkowac?
wyluzuj troche.

Posted

zubeer pies to jest zwierzę które zachowuje sie instyktownie,normalnie suka iałaby co roku szczeniaki po 8 10 szt,które rozdasz ludziom a oni róznie-cześc trafi na łaćcuch,część sie znudzi itd.nie warto .na prawę,jeśli ccesz szczeniaka w domu to kup lub wez ze schroniska

Posted

Mhm... Co znaczy "szczeniaki produkowac"? Ano to, ze suka ma cieczke wiec by zaspokoila swoj instynkt to ja dopuszczam. Po 2 msc. rodzi sie miot, moze tylko trzech, moze szesciu, moze czternastu szczeniat. To jest produkcja szczeniat.
Co z nimi zrobisz? Uspisz? Rozdasz po znajomych? Jesli znajomy chce szczeniaka to niech idzie po niego do schorniska albo niech kupi RODOWODOWEGO z prawdziwej hodowli (prawdziwej, bo teraz sie mnostowo legalnych pseudo porobilo :/).

Posted (edited)

[quote name='Nienor'] To jest produkcja szczeniat.
Co z nimi zrobisz? Uspisz? Rozdasz po znajomych? Jesli znajomy chce szczeniaka to niech idzie po niego do schorniska albo niech kupi RODOWODOWEGO z prawdziwej hodowli (prawdziwej, bo teraz sie mnostowo legalnych pseudo porobilo :/).[/QUOTE]

...spotykamy się na Dogomanii...to forum-w znakomitej większosci dla miłośników zwierząt.
Tu znalazłem swoje szczęscie. Na fizjologii zwierząt,na gospodarce hormonalnej-znam się nie najgorzej.
Jestem po biologii rozrodu na krakowskiej AR.
NIe-nie zamierzam usypiac,moja najbliższa rodzina i my - mamy dla dzieciaków miejsce.
Sterylizacja to dobre rozwiązanie - ale ja rozważam,czy nie dopuścić jej - aby zaspokoić instynkty macierzyńskie.

Edited by zubeer
Posted

[quote name='Nienor'] To jest produkcja szczeniat.
Co z nimi zrobisz? Uspisz? Rozdasz po znajomych? Jesli znajomy chce szczeniaka to niech idzie po niego do schorniska albo niech kupi RODOWODOWEGO z prawdziwej hodowli (prawdziwej, bo teraz sie mnostowo legalnych pseudo porobilo :/).[/QUOTE]

...spotykamy się na Dogomanii...to forum-w znakomitej większosci dla miłośników zwierząt.
Tu znalazłem swoje szczęscie. Na fizjologii zwierząt,na gospodarce hormonalnej-znam się nie najgorzej.
Jestem po biologii rozrodu na krakowskiej AR.
NIe-nie zamierzam usypiac,moja najbliższa rodzina i my - mamy dla dzieciaków miejsce.
Sterylizacja to dobre rozwiązanie - ale ja rozważam,czy nie dopuścić jej - aby zaspokoić instynkty macierzyńskie.