Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam bardzo fajny telefon w sprawie Poziomki,SZUKAM KOGOŚ DO SPRAWDZENIA DOMU w Łącku koło Nowego Sącza.Dajcie znać jak kogoś znacie.
Dom z ogrodem,Poziomka będzie mieszkałą w budzie na podwórku z możliwością wejścia do domu.W domu odszedł w ubiegłym tygodniu 14-letni pies,który byl bardzo podobny do naszej Poziomki.W domu jest jeszcze jeden pies ,mały pekińczyk.Rodzina z dwójką dorosłych,pracujących dzieci.Pani domu,kocha zwierzęta i dba o nie.

Posted

Bardzo dziękuję,już jestem po rozmowie.Czekam teraz na wynik wizyty przedadopcyjnej.Domek sprawdzi nam prawdopodobnie ta sama pani,która sprawdzała nam dom dla Talika.:lol:

Posted

[quote name='Jara']Dom z kojcem? Bo ktoś do mnie pisał, że wysłał mi zdjęcia kojca i chce zdjecia trzeciego psa?

Dostałam takie zdjęcia z domu od państwa:

Dom został też już sprawdzony też przez TOZ w Nowym Sączu.Inspektorzy nie mają uwag co do warunków w jakich będzie mieszkał pies.Jestem zdecydowana przekazać Poziomkę do tego domu.Buda stoi w kojcu,który jest wykorzystywany tylko wtedy jak jest konieczność zamknięcia psa(otwarta brama,przyjazd gości)Kojec jest cały czas otwarty.

Jak tylko otrzymam informację mailową z TOZ-u zaraz ją zamieszczę.

Posted (edited)

Poziomka pojechała dziś do domu.Wieści z domu są takie,że mała biega po podwórku razem z dziećmi kuzynów,wszyscy przyjechali ją zobaczyć i podoba się wszystkim.Rządzi małym pekińczykiem i całkiem ostro próbowała go ustawić.Nie boi się i to jest dobra wiadomość.Wyróżnia pana,który po nią przyjechał,syna państwa.Będzie nadal Poziomką.W czasie podróży przytulała się do kolan pana.Na postoju wysiadła bez problemu ale nie chciała wejść ponownie.Pan ją wsadził i pojechali spokojnie.W domu zjadła suchą karmę,była głodna bo nie karmiłyśmy jej przed podróżą.
To jest spacer małej z wczoraj.Biegała z Baronem,który podobnie jak Boss jest duży psem.Poziomka ma zdecydowany charakter ,więc lubiła bawić się i spacerować z dużymi psami.A zarówno Baron jak i Boss,są dużymi psami.Wniosek,pewnie w domu będzie rządzić Poziomka:lol:.Mały już chyba dał za wygraną,chce się zaprzyjaźnić,dość barwurowo a Poziomce nie bardzo podoba się taki sposób zawierania znajomości i ustawia pekińczyka.:lol:

A oto zdjęcia ze spacerku:

Edited by Romka
Posted (edited)

A to dzisiejszy,już ostatni spacerek małej w schronisku,w obecności swojego nowego opiekuna i w nowej obroży:lol:

Edited by Romka
Posted (edited)

...i pojechali,a do domu mieli ponad 400km.

Powodzenia kochanie,niech cię kochają...

A tak jechała do domu:

Mądra,odważna,zrównoważona i silna suczka.Mieszkała w boksie z dużymi "facetami" i dawała sobie świetnie z nimi radę.

No to została tylko Jagoda:lol:

Edited by Romka
Posted

Powiem wam, że podziwiam ludzi, którzy potrafią pojchać po psa 400km :)
Bardzo się cieszę, że znalazła Poziomka domek, teraz czas na Jadźkę ;)

Posted

Ja też serdecznie witam,na forum:lol:.Mam na bieżąco informacje z domku Poziomki.Jest chyba co raz lepiej.Mała zaprzyjaźnia się powoli z pekińczykiem Toffikiem,chodzi do lasu na spacery(na smyczy),chodzi z panem do gołębi(pan hoduje gołębie pocztowe).Ma apetyt,trochę poprawiła się już,boi się jak samochód przejeżdża blisko ,ale nie boi się samochodów,które przejeżdzają za bramą.Będą zdjęcia z domu.Póki co za chwilę wrzucę zdjęcie z panią domu w ogrodzie.

Posted

A teraz wrzucam zdjęcie Jagody,która została w schronisku i której trzeba będzie znależć równie dobry domek,jak pozostałym siostrom.:lol:

A oto Jagoda:

Posted (edited)

No chyba,bo widać jaki ma uśmiechnięty pychol:lol:

...i z małym Tofikiem też powoli zaczyna być przyjaźń:lol:

Teraz w domu najważniejszą osobą będzie pani domu :lol: ,pozostali domownicy wyjechali.

Napisałam do domu Borówki,żeby poinformować p.Izę ,opiekunkę Borówki o adopcji Misi i Poziomki,ucieszyła się bardzo a przy okazji napisała mi
o postępach Borówki:

" A Borówka zaczęła zachowywać się jak prawdziwy szczeniak ;)

Bawi się zabawkami, których wcześniej się bała, gryzie kości, w tym tygodniu ani razu nie załatwiła się w domu i jest bardzo mądrym oraz pojętnym psem.

Ma jeszcze trudność z mężczyznami ale jednego już akceptuje i lubi.

Ruch i hałas miasta też znosi dużo lepiej.

Jest coraz lepiej."

TAK TRZYMAĆ MAŁA!!!:lol:

Edited by Romka
  • 3 weeks later...