Ada-jeje Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='dexterka']witajcie z tej strony szczwany lis. U nas w hoteliku psy karmimy tylko i wyłącznie karmami przyzwoitej jakości, w przypadku dużych psów jest to Brit Large. Gdy doda do mnie pisała byłam na spacerze i odpisałam jej ,że w domu dokładnie wyliczę koszty wyżywienia , ale będzie to ok 40zł. Tak więc wg dawkowania z worka Brita pies ważący 30kg zjada dziennie 256g. Za 15 kg płacę 99zł Dzienne wyżywienie dla Fileta to stawka 1,70zł . 1,70zł x 31 dni= 52, 70zł . Tyle mniej miesięcznie mógłby kosztować hotel fileta. dziękuję[/QUOTE] ceny u Ciebie ksztaltuja sie mniej wiecej na poziomie pozostalych, tyle ze ja znam hotel z najwyzszym standartem jaki spotkalam do tej pory na dogo, choc moze i sa takie ale ja o nich nie wiem, i w tym hoteliku przebywa ponad 10 psow na BDT, a ile jest u Ciebie zwierzat na BDT, bo wtedy mogla bym to zrozumiec ze liczysz kazde 50 gr. Quote
dexterka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 fakt ja nie mam 10 psów na bdt - mam ich tylko 2 , a w zasadzie już 3 , bo facet nie odebrał swojego psa od świąt. Ja psów łącznie ( bdt +hotelik) mam 10. ot taka różnica... Quote
Malgoska Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Ada-jeje']ceny u Ciebie ksztaltuja sie mniej wiecej na poziomie pozostalych, tyle ze ja znam hotel z najwyzszym standartem jaki spotkalam do tej pory na dogo, choc moze i sa takie ale ja o nich nie wiem, i w tym hoteliku przebywa ponad 10 psow na BDT, a ile jest u Ciebie zwierzat na BDT, bo wtedy mogla bym to zrozumiec ze liczysz kazde 50 gr.[/QUOTE] Ada, który to hotelik? Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='dexterka']fakt ja nie mam 10 psów na bdt - mam ich tylko 2 , a w zasadzie już 3 , bo facet nie odebrał swojego psa od świąt. Ja psów łącznie ( bdt +hotelik) mam 10. ot taka różnica...[/QUOTE] u niej tez pies nie odebrany przez wlasciciela z ta roznica ze juz okolo 2 lata temu, psy po ktore sama jezdzila do schroniska, bo kierowala sie epmatia, a niektore z nich siedza juz ponad pol roku, wogole zastanawiam sie czy ma jakies psy za ktore ktos placi, owszem wspomagam ja wpalatmi na karme bo juz kiedy napisala ze z patrzenia w niebo psow nie nakarmi. Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 (edited) [quote name='Malgoska']Ada, który to hotelik?[/QUOTE] Niedaleko Krakowa, w Glogoczowie u Marty, miedzy innymi ma chyba w tej chwili 7 olkuszakow, ostatnie trzy dowiozla ania68 w pazdzierniku a poszedl do adopcji jeden, latem tez wziela sunie z Ol i siedza nadal. Ania68 z ajw troja sie i dwoja oglaszaja psiaki ile tylko moga a telefon milczy. na 1 szej stronie same olkuszaki i jeszcze na 2 stronie, [url]http://proanimals.org/nasz******[/url] Edited February 12, 2014 by Ada-jeje dopisek Quote
barb Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='dexterka']witajcie z tej strony szczwany lis. U nas w hoteliku psy karmimy tylko i wyłącznie karmami przyzwoitej jakości, w przypadku dużych psów jest to Brit Large. Gdy doda do mnie pisała byłam na spacerze i odpisałam jej ,że w domu dokładnie wyliczę koszty wyżywienia , ale będzie to ok 40zł. Tak więc wg dawkowania z worka Brita pies ważący 30kg zjada dziennie 256g. Za 15 kg płacę 99zł Dzienne wyżywienie dla Fileta to stawka 1,70zł . 1,70zł x 31 dni= 52, 70zł . Tyle mniej miesięcznie mógłby kosztować hotel fileta. dziękuję[/QUOTE] Czyli 300 zl zamiast 350 ? I nie może absolutnie marketowa karma - nawet na początek ? [quote name='Ada-jeje']Niedaleko Krakowa, w Glogoczowie u Marty, miedzy innymi ma chyba w tej chwili 7 olkuszakow, ostatnie trzy dowiozla ania68 w pazdzierniku a poszedl do adopcji jeden, latem tez wziela sunie z Ol i siedza nadal. Ania68 z ajw troja sie i dwoja oglaszaja psiaki ile tylko moga a telefon milczy.[/QUOTE] A ile tam kosztowałoby miejsce ? Quote
dexterka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Dopóki nie weszłam na wątek , nie wiedziałam ,że chodzi o karmienie marketówką przez krótki czas. Z tego co wyczytałam to Filet miałby dostać karmę na początek ze schroniska ( dobrze zrozumiałam?) . Wychodzę z założenia ,że psy które do mnie trafiają zaczynają nowe życie , a tą nowością jest również zdrowe żywienie. Doskonale rozumiem ,że liczy się każdy grosz.... ale moje sumienie nie pozwoli mi karmić przez długi czas psa karmą np z tesco.... Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='barb']Czyli 300 zl zamiast 350 ? I nie może absolutnie marketowa karma - nawet na początek ? A ile tam kosztowałoby miejsce ?[/QUOTE] zrozum prosze, nie mozna podrzucic juz Marcie kolejnego psa ze znizka, dzieki temu ze miala psy na PDT 13 zl. doba mogla sobie pozwolic na przyjmowanie na BDT, ale tak jak pisalam, zapytam ile ma psow na PDT. Nie mozna mies 12 psow na BDT i brac kojejne za karme, przeciez dziewczyna splaca pozyczke bo stworzyla pomieszczenie dla psow ogrzewane, inne koszty tez sa. Empatia nie moze jednak przekroczyc rozsadku. Quote
barb Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='dexterka']Dopóki nie weszłam na wątek , nie wiedziałam ,że chodzi o karmienie marketówką przez krótki czas. Z tego co wyczytałam to Filet miałby dostać karmę na początek ze schroniska ( dobrze zrozumiałam?) . Wychodzę z założenia ,że psy które do mnie trafiają zaczynają nowe życie , a tą nowością jest również zdrowe żywienie. Doskonale rozumiem ,że liczy się każdy grosz.... ale moje sumienie nie pozwoli mi karmić przez długi czas psa karmą np z tesco....[/QUOTE] My tez chcemy karmić go jak najlepiej , ale zależy nam wszystkim żeby tak skalkulować koszty aby Rilet mogł wyjechać do hotelu i było czym go opłacać. . Quote
barb Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Ada-jeje']zrozum prosze, nie mozna podrzucic juz Marcie kolejnego psa ze znizka, dzieki temu ze miala psy na PDT 13 zl. doba mogla sobie pozwolic na przyjmowanie na BDT, ale tak jak pisalam, zapytam ile ma psow na PDT. Nie mozna mies 12 psow na BDT i brac kojejne za karme, przeciez dziewczyna splaca pozyczke bo stworzyla pomieszczenie dla psow ogrzewane, inne koszty tez sa. Empatia nie moze jednak przekroczyc rozsadku.[/QUOTE] Ja pytałam o normalną cenę. Moze gdzieś pisałaś ale wlazlam na dogo padnięta i nie zauważyłam. Quote
Ada-jeje Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='barb']Ja pytałam o normalną cenę. Moze gdzieś pisałaś ale wlazlam na dogo padnięta i nie zauważyłam.[/QUOTE] spojrzyj w moj poprzedni wpis, 13 ZL. doba. Nie musialabym jej dawac na karme, bo mamy tylko jednego psa, ale nie miala bym sumienia nie przelac jej choc na karme dla zwierzat. Sytuacja szemranego towarzystwa z Ol. jest Ci znana. Quote
Doda_ Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Cioteczki . . . jeszcze pw od Murki nie dostałam... narazie czekamy na kastrację, info jaki jest Filet do kotów, szczeniaka ... i na decyzję tej chętnej osoby , jak będzie negatywna to wyciągam Fileta... . . Dexterko, proszę zrozum, w hotelikach pełno psów, większość zadłużone a adopcje stoją, w schroniskach coraz więcej psów, deklaracje sie pojawiaja a potem wykruszaja- tu Pianka ma rację. Bardzo ciężko jest uzbierać pełną kwotę stałych deklaracji , Filet nie ma nawet 200 zł stałej, a gdzie tam do 350 zł. Miesiącami kombinujemy, myślimy, zbieramy, zeby spłacić. Utrzymujemy. Do końca życia psa, jeśli wcześniej DS nie znajdzie... Dlatego jak jest miejsce w tańszym ale dobrym hoteliku to nie wahamy ani chwili . . . tym bardziej, że Filet ma małą szansę na adopcję, więc musimy się liczyć z tym że do końca życia zostanie w hoteliku . . . :( Quote
gosiaczek1984 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Jesli Bafi z innego watku zostanie w ds to swoja skromna deklaracje 10zl przeniose na Fileta,do konca miesiaca sie wyjasni Quote
Doda_ Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='gosiaczek1984']Jesli Bafi z innego watku zostanie w ds to swoja skromna deklaracje 10zl przeniose na Fileta,do konca miesiaca sie wyjasni[/QUOTE] Dziękuję bardzo :multi::multi: Quote
Doda_ Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 I ja odwiedzam :multi: kastracja dzis albo jutro.. Quote
Malgoska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 i ja zaglądam........................ Quote
barb Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Javena']Moge prosić nr konta?[/QUOTE] Już wysyłam. :lol: Quote
Javena Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='barb']Już wysyłam. :lol:[/QUOTE] Ja tez.;) Będą w poniedziałek. Quote
barb Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Doda_']I ja odwiedzam :multi: kastracja dzis albo jutro..[/QUOTE] W Walentynki... :placz: [quote name='Javena']Ja tez.;) Będą w poniedziałek.[/QUOTE] Dziękujemy pięknie w imieniu Filusia. :Rose: A ja wreszcie przed chwila wysłałam swoja skromną jednorazową. Quote
Doda_ Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 [quote name='Javena']Ja tez.;) Będą w poniedziałek.[/QUOTE] Dziękuję bardzo w imieniu Filecika :multi: [quote name='barb'] A ja wreszcie przed chwila wysłałam swoja skromną jednorazową.[/QUOTE] dziękuję bardzo, już dotarły pieniążki :multi: Quote
Olena84 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 mam nadzieje, że też będę mogła pomóc, ale też wyjaśni się na dniach. Quote
Doda_ Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 [quote name='Olena84']mam nadzieje, że też będę mogła pomóc, ale też wyjaśni się na dniach.[/QUOTE] dziękuję :) jestem w kontakcie z murką, napiszę jak dowiem się jeszcze o karmie. . . .i czekam też na info ze schronu . . . . Quote
Recommended Posts