Maron86 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Witam Ponieważ w naturze musi się zawsze utrzymać jakaś dziwna równowaga, to zamiast móc się cieszyć zdrowiejącą Magia muszę się martwić o innego psa :roll:... No więc mój Szaman od czasu wprowadzania nowej karmy zaczął się elektryzować. Wpierw zwaliłam to na badziewny koc który również bez ingerencji psa zaczął trzaskać, co dziwne prędzej tego nie było. Myślałam że się zwyczajnie sprał i stąd te problemy. Jednak im dłużej Szaman jest na nowej karmie tym gorzej wygląda... Włos ma sztywny, matowy, sterczy mu jak na zużytej miotle, nie idzie kłaków ułożyć, do tego ogon jest w opłakanym stanie, a na tyłku włosy mu się 'wgniatają'... Ogólnie wygląda tragicznie :placz:. Jednak to można zaradzić dobrą suplementacją i zmianą karmy (nowa jest zamówiona i w drodze)... Tylko co zrobić z elektryzowaniem się psa? O co by się Szaman nie otarł to 'strzela', nawet suki go już omijają bo wciąż obrywały przy samym przechodzeniu koło niego. Szaman też raczej woli się już nie poruszać, obrywa dosłownie od wszystkiego. Nawet jak idzie na dwór na siku to ewidentnie stara się wszystko omijać żeby broń boże nie tknąć i nie oberwać. Stał się przez to wszystko osowiały i mocno smutny, nigdy taki nie był... co gorsza nawet mnie omija bo jak go chcę pogłaskać to również obrywam, od grzebieni jest to samo (nawet plastikowym się elektryzował nie wiem jakim cudem). Czy miał ktoś już może taki elektryzujący psi problem i wie co mogę dla psa zrobić by to przeszło? Quote
Maron86 Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 Mam coś takiego w domu na stanie - również rozcieńczać czy psikać bezpośrednio na sierść? Kiedyś go tym pryskałam to był 'tłusty' więc olałam ten środek i sobie stoi na psiej półce. [IMG]http://2karma.pl/picture/m/4/1758/1361677121.jpg[/IMG] Quote
gryf80 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 ja bym popsikała niewielka ilosć swoje ręce i potem wtarła rękami we włosy Quote
Maron86 Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 Bleee no trudno, dziś go zabiorę na balkon i wytrę we wszystkie możliwe strony. Zobaczymy czy jutro też będzie strzelać 'piorunami'. Quote
gryf80 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 ewentualnie można spróbowac jakaś odzywke ludzką,bez spłukiwania ale odrobine,na r ece i wetrzec Quote
Maron86 Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Już jest lepiej, zmieniłam karmę + zastosowałam tą odżywkę dla psów z lanoliną w postaci pryskanej na futro i ścierą go wytarmosiłam. Teraz jest 'tłusty', ale przynajmniej się nie elektryzuje i nie wygląda jak miotła ;) Quote
Recommended Posts