CocoChanel Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Witam, mam prośbę osoby zorientowane w temacie o udzielenie mi odpowiedzi na jedno małe pytanie. Zaczęło się wszystko jakieś dwa tygodnie temu - długo szukaliśmy szczeniaka: pieska, rasy buldog angielski, z papierami i nie będę ukrywać - z umaszczeniem jakie się nam spodobało. Znaleźliśmy. Hodowla niedaleko Krakowa (tudzież na jego obrzeżach). Pani kiedy zadzwoniliśmy w sobotę powiedziała, że pieski jeszcze nie mają przeglądu ale go zrobi (rzekomo w ciągu dwóch godzin się odbył). Kiedy mąż po niego pojechał na następny dzień piesek miał świeży tatuaż w uchu jednak nie miał metryki. Pani powiedziała, że są jakieś problemy w związku (z drukarką). Obiecała, że do 13.01.2014 dośle wszystko - na co została spisana umowa. Wczoraj tj. 16.01.2014 zadzwoniła mówiąc, że dalej są zepsute komputery i dalej nie wyśle nam dokumentów pieska. Czy taka sytuacja jest możliwa? Czy po prostu jest oszustką? A może to tylko jej opieszałość i niesłowność. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam Quote
maxishine. Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Jesteście pewni że hodowla jest zarejestrowana w ZKwP? Być może faktycznie drukarki nie działają ale to jest troszkę podejrzane. Sprawdzaliscie hodowlę w ZKwP czy jest legalna? Quote
CocoChanel Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Mąż był u tej Pani sam - podobno się wylegitymowała, pokazała pieczątki, rodowody psów (starszych). Dla mnie jest to dziwne bo zepsuta drukarka od dwóch tygodni to miałoby być normalne? Poza tym czy takie przeglądy miotów i wyrabianie metryk to na ostatnią chwile kiedy już psy są ogłoszone i gotowe do pójścia do nowych domów? Quote
CocoChanel Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 jeśli pytanie dałam w złym wątku to też proszę o podpowiedz, pozdrawiam Quote
maxishine. Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Znajdź kategorię hodowla albo odnośnie rasy psa i tam w dziale hodowli też zadaj pytanie Quote
CocoChanel Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 dziękuję - właśnie po omacku wpisałam w dział rasy, której szczeniaka zakupiłam. Szukam dalej :) Quote
Recommended Posts