Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć :multi:

Dzisiaj w nocy miałam "akcje ratunkową", w tym sensie, że moje psisko miało dziwny napad kaszlu(?)
Atak trwał ok 15-20 min z przerwą. Wyglądało to jak by się dusił. Chrząkał, miał odruch wymiotny na koniec każdego chrząkania/charczenia. Jak by miał coś w gardle ( ale nie miał, bo spał a nie jadł :eviltong:)
Dodam, że to nie duży psiak (w pół łydki) ma 5lat i taki atak to już trzeci czy czwarty raz ( już dawno gdzieś w lecie i też w nocy, a raz kiedy szarpnął się na smyczy). Dlatego psisko chodzi na szeleczkach ;).
I tu moje pytanie - co to może być ?(Psisko jest podatne na różne choroby górnych dróg oddechowych, praktycznie wiosna/zima no i jesień zaczyna troszkę chorować).
No i czy to jest groźne i kiedy do weta - podczas ataku, czy jak ?

Z góry dziękuje za odpowiedź :lol:

Posted

[quote name='Czaki'] Dodam, że to nie duży psiak (w pół łydki) ma 5lat i taki atak to już trzeci czy czwarty raz ( już dawno gdzieś w lecie i też w nocy, a raz kiedy szarpnął się na smyczy). Dlatego psisko chodzi na szeleczkach. [/QUOTE]

Raczej to problem z tchawicą, choc trochę dziwne, że wet dotąd nie zauważył. Stawiam na zapadniecie tchawicy, mając nadzieję, ze nie trafiłam. [URL]http://noderro.blogspot.com/2013/06/zapadniecie-tchawicy-czyli-koszmar.html[/URL]

Posted

[quote name='Brezyl']Raczej to problem z tchawicą, choc trochę dziwne, że wet dotąd nie zauważył. Stawiam na zapadniecie tchawicy, mając nadzieję, ze nie trafiłam. [URL]http://noderro.blogspot.com/2013/06/zapadniecie-tchawicy-czyli-koszmar.html[/URL][/QUOTE]

Właśnie też się tego obawiam. Jutro pójdę do innego weta. Bo boje się ze ten to lekceważy i da dwa zastrzyki i tyle :(
Po nocnym ataku dzisiaj jest gorzej, kiedy tylko mnie widzi znów zaczyna, nasz spacer skrócilam do minimum bo miał atak i tak wkółko, szczekać też za bardzo nie może bo dostaje kaszlu :/ chociaż dobrze że je i pije :)

Posted

no to relacja ;)
Wet dokładnie go obsłuchała i stwierdziła, że to coś z sercem. Na razie dostał tabletki na poprawę wydolności serducha, za 10 dni widzimy się znowu i zobaczymy co dalej ;)