Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betty_labrador']znajde sobie jakis sznur :D

jak to zła za historie z rysunkiem Komy? nie rozumiem?[/quote]

za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong:

[quote name='xxSweetGirl93xx']cudne fotki:)
niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:)
a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):)
i jak fajnie skacze;)[/quote]

noo brudny pies to szczęśliwy pies :evil_lol:
Mola jest skoczkiem wyborowym, jeżeli ma się tylko dużo kamieni w ręce :eviltong:

[quote name='Tinka:)']Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol:[/quote]

hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu:
Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti:
Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy:

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='smallpati']
hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu:
Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti:
Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy:[/quote]
no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol:
ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz:
mój też nie źre, chyba, że to się rusza :cool1: na puść lub fe puszcza wszystko, hallelujah :evil_lol:
mój lubi wylizywać worki foliowe po mięsie na grilla :cool1: :evil_lol:

Posted

noooo długowłose mmmm...:loveu::loveu::loveu: (ale 2 psa chce i tak krótkowłosego, jak na razie :diabloti:)
Ja bym z tym nie miała problemu bo u mnie nie ma kleszczy praktycznie w ogóle :multi: żaden z moich stworów nie miał.
W sumie na czarnym długowłosym nie ma tak źle, ja jak tylko poszłam do znajomych i przejechałam ręką po sierści to od razu wyczułam kleszcza, ja to mam do nich szczęście, gdzie nie pójdę do znajomych z psami to znajduje u nich kleszcza, a moja suka w ogóle ich nie łapie :loveu:
Wylizać a pochłonąć cały worek to różnica :mad:

Moli poluje na ptaki, kury, gołębie, wróble wszystko co lata :angryy: nie przeszłaby grzecznie bez smyczy jakby nie pogoniła ptaka :mad: ale to moja wina bo ją kiedyś zachęcałam do gonitw no i teraz mam :oops:muszę ją oduczyć

Posted

[quote name='smallpati']za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong:

[/QUOTE]

ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P

Posted

[quote name='Tinka:)']no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol:
ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz:
[/QUOTE]

hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)

Posted

mój ma najczęściej na ogonie, bo tam jest najwięcej sierści. jak nie znajdę od razu po spacerze to znajduję je zdechłe na Gramie bądź w pokoju. Mnóstwo tu kleszczy...
Duszka przez te durne stwory poroniła :placz:

[quote name='betty_labrador']hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)[/quote]
ja do swojego się przyzwyczaić nie mogę : P ale z kolei flaty nie mają aż tak dużo sierści jak np. niufki :roll:

Posted

[quote name='betty_labrador']no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje?

no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p[/quote]
strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll:

chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-(

może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll:

chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-(

może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac).

powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...

Posted

[quote name='betty_labrador']moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac).

powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...[/quote]
Grami jak narazie zdrowiutki cały czas :razz: odpukać.
nie wszystkie niufki zawsze pływają : P

ale 6 w ciągu 5min to dużo ; )

Posted

no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P

no sporo na 5 min :)

a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D

Posted

[quote name='betty_labrador']ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P[/quote]

uraziłaś moją dumę :evil_lol:
A rysunek już dawno poszedł więc go nie odwołasz :diabloti:

[quote name='betty_labrador']hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)[/quote]

no dokładnie, kwestia przyzwyczajenia. Ja jestem wyczulona na kleszcze, więc bez problemu je znajduje na czarnych czy białych psach. Znalazłam nawet u kundelka czarnego który ma mnóstwo sierści i podszerstka, ale jak jeździłam po nim ręką to wyczułam zgrubienie.

[quote name='betty_labrador']

no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p[/quote]

z niufka? Prosto :diabloti: po każdym spacerze bierzesz grzebień i przeczesujesz dokładnie psa :evil_lol:

powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ile? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Żaden z moich psów nie miał nigdy kleszcza (a trzy z nich były czarne) u mnie w ogóle mało kleszczy występuje na szczęście :loveu: jak ja kocham Małopolskę :multi:

a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D[/quote]

a zasłużyłaś? :cool3:

Posted

[quote name='smallpati']kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol:[/QUOTE]
Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P

no sporo na 5 min :)

a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D[/quote]
ale wszystkie jacusie łapią szczury dla zabawy : P

[quote name='smallpati']jak ja kocham Małopolskę :multi:
[/quote]
to chyba jeszcze tu, na Podlasiu nie byłaś ; ) każdy, kto do nas przyjedzie z innego regionu Polski zachwyca się, że tu tak pięknie :loveu:

Posted

[quote name='BBeta']Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti:[/quote]

ona się nie lubi bawić zabawkami na zewnątrz, kompletnie się nimi nie interesuje, preferuje kamienie i piasek :evil_lol:

[QUOTE]góry sa ble :cool1: nie lubię...
a na kleszcze są środki owadobójcze :diabloti:[/QUOTE]

a gdzie w górach byłaś?

Posted

[quote name='Tinka:)']wszędzie byłam, a to wycieczki, a to z rodzicami... nie lubię gór i już.[/quote]

pytam się gdzie bo chciałam wiedzieć czy też tam byłam ;)
ja po górach chodzić tzn wspinać się nie lubię ale tak usiąść sobie w lesie w górach z psiakiem mmmm marzenie :loveu::loveu: Moli lubi w góry jeździć, bo tyle zapachów jest, tyle zwierząt że ma mnóstwo atrakcji ;)
I tak najbardziej lubię morze, ale myślę że dla Moli rozgrzany piach i słona woda nie byłyby zbyt atrakcyjny, jeszcze nie byłam z nią nad morzem, ale planujemy wyjazd, może nie w tym roku ale planujemy, aczkolwiek wtedy mało posiedzę na plaży bo długowłosa Moli by się chyba ugotowała :shake:

Posted

[quote name='smallpati']pytam się gdzie bo chciałam wiedzieć czy też tam byłam ;)
ja po górach chodzić tzn wspinać się nie lubię ale tak usiąść sobie w lesie w górach z psiakiem mmmm marzenie :loveu::loveu: Moli lubi w góry jeździć, bo tyle zapachów jest, tyle zwierząt że ma mnóstwo atrakcji ;)
I tak najbardziej lubię morze, ale myślę że dla Moli rozgrzany piach i słona woda nie byłyby zbyt atrakcyjny, jeszcze nie byłam z nią nad morzem, ale planujemy wyjazd, może nie w tym roku ale planujemy, aczkolwiek wtedy mało posiedzę na plaży bo długowłosa Moli by się chyba ugotowała :shake:[/quote]
z miejscowości pamiętam tylko Zakopane : P

a lasy mam tutaj ; ) górki i pagórki też z resztą : P
z Gramem jeszcze nie byłam nigdzie poza Giżyckiem, Białymstokiem, Nowym Dworem Mazowieckim i mazurami ogólnie : P

Posted

Zakopane jest przereklamowane niestety, kiedyś było piękne a teraz tam jest kicz i nic więcej :-(

Ja zabieram Molnde wszędzie gdzie tylko się da, najczęściej do gór, bo mamy niedaleko a ona je uwielbia. Chce z nią nad morze jechać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Krakowa też ją zabieram ale średnio jej się podoba tam :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']Zakopane jest przereklamowane niestety, kiedyś było piękne a teraz tam jest kicz i nic więcej :-(

Ja zabieram Molnde wszędzie gdzie tylko się da, najczęściej do gór, bo mamy niedaleko a ona je uwielbia. Chce z nią nad morze jechać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Krakowa też ją zabieram ale średnio jej się podoba tam :evil_lol:[/quote]
Gramciu wszędzie być lubi, byleby miał miękkie łóżeczko do dyspozycji :evil_lol::evil_lol: a tym roku będziemy jakiś czas w Giżycku, kto wiem, może nauczy się pływać w końcu : P