NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 [quote name='betty_labrador']znajde sobie jakis sznur :D jak to zła za historie z rysunkiem Komy? nie rozumiem?[/quote] za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong: [quote name='xxSweetGirl93xx']cudne fotki:) niemoge sie na nia napatrzec najlepszy jest ten jej pyzior:D taki słodki:) a jaka ubrudzona jest szczęśliwa:):) i jak fajnie skacze;)[/quote] noo brudny pies to szczęśliwy pies :evil_lol: Mola jest skoczkiem wyborowym, jeżeli ma się tylko dużo kamieni w ręce :eviltong: [quote name='Tinka:)']Dlatego ciesze się, że nie mam długowłosego psa lubiącego się tarzać : P Grami tarza się tylko po jedzeniu żeby pyska wyczyścić :cool1: ale ja się ciesze, że on taki :loveu: każdego okrucha z ziemi podniesie, mówimy na niego często odkurzacz :evil_lol: do tego jeszcze pozuje do zdjęć :evil_lol:[/quote] hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu: Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti: Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy: Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='smallpati'] hehe ale za to dugowłose są cudne, jak im wiatr rozwiewa te pióra :loveu: mmm rozmarzyłam się :evil_lol: chyba zapuszczę Moli żeby miała dłuższą siersc :loveu: Ona jest niejadkiem, więc nie ma się po czym tarzać, no jedynie po starych śledziach na zewnątrz :diabloti: Śmieci z ziemi czy z podłogi nie ruszy w ogóle i bardzo dobrze bo nie chciałabym żeby jadła wszystko na zewnątrz, a tak mam spokój bo nic nie weźmie do japy, mój Lacky (spaniel) znów jadał wszystko co w trawce leżało, im starsze tym lepsze, dla mnie wcale nie było przyjemne to że musiałam mu z ryja śmierdzące mięso wyciągać :mad: którego z resztą bez walki nie chciał oddać, raz nawet wszamał worek foliowy bo pachniał mięsem :crazyeye::angryy:[/quote] no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol: ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz: mój też nie źre, chyba, że to się rusza :cool1: na puść lub fe puszcza wszystko, hallelujah :evil_lol: mój lubi wylizywać worki foliowe po mięsie na grilla :cool1: :evil_lol: Quote
NightQueen Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 noooo długowłose mmmm...:loveu::loveu::loveu: (ale 2 psa chce i tak krótkowłosego, jak na razie :diabloti:) Ja bym z tym nie miała problemu bo u mnie nie ma kleszczy praktycznie w ogóle :multi: żaden z moich stworów nie miał. W sumie na czarnym długowłosym nie ma tak źle, ja jak tylko poszłam do znajomych i przejechałam ręką po sierści to od razu wyczułam kleszcza, ja to mam do nich szczęście, gdzie nie pójdę do znajomych z psami to znajduje u nich kleszcza, a moja suka w ogóle ich nie łapie :loveu: Wylizać a pochłonąć cały worek to różnica :mad: Moli poluje na ptaki, kury, gołębie, wróble wszystko co lata :angryy: nie przeszłaby grzecznie bez smyczy jakby nie pogoniła ptaka :mad: ale to moja wina bo ją kiedyś zachęcałam do gonitw no i teraz mam :oops:muszę ją oduczyć Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='smallpati']za to że mi nie wierzyłaś że wiedziałam że to Koma ale nie napisałam :eviltong: [/QUOTE] ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Tinka:)']no właśnie, i można je czesać, obcinać... :loveu::loveu: :evil_lol: ale nie wiem, jak ludzie wyciągają z ciemnych długowłosych kleszcze jak mi na swoim ciężko znaleźć :razz: [/QUOTE] hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :) Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 mój ma najczęściej na ogonie, bo tam jest najwięcej sierści. jak nie znajdę od razu po spacerze to znajduję je zdechłe na Gramie bądź w pokoju. Mnóstwo tu kleszczy... Duszka przez te durne stwory poroniła :placz: [quote name='betty_labrador']hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)[/quote] ja do swojego się przyzwyczaić nie mogę : P ale z kolei flaty nie mają aż tak dużo sierści jak np. niufki :roll: Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje? no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='betty_labrador']no co Ty u Was tez duzo kleszczy? :-o u nas tez , moze obecnie nieco ucichly jakos ;) jak to poronila? przez babeszje? no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p[/quote] strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll: chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-( może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Tinka:)']strasznie dużo... raz pies był 5min na łące i złapał 6 kleszczy... :roll: chyba tak, już drugi raz ma... :roll::-( może niufki nie łapią kleszczy? :razz: :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac). powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ... Quote
Unbelievable Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='betty_labrador']moze niufki plywaja w wodzie a tam kleszczy nie ma ;) szkoda -babeszja to okropna choroba- Tosca miala juz ja 4 razy :( ale zyje na szczescie i dawno jej nie miala (odpukac). powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...[/quote] Grami jak narazie zdrowiutki cały czas :razz: odpukać. nie wszystkie niufki zawsze pływają : P ale 6 w ciągu 5min to dużo ; ) Quote
betty_labrador Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P no sporo na 5 min :) a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 [quote name='betty_labrador']ah to!!!! :eviltong: o jasoo jakas Ty pamietliwa :P to sie fochaj jak se chcesz. Dzownie na poczte by odeslali do mnie rysunek Molindy :P[/quote] uraziłaś moją dumę :evil_lol: A rysunek już dawno poszedł więc go nie odwołasz :diabloti: [quote name='betty_labrador']hmm ja mam czarna troche dlugowlosa sunie i powiem Ci ze mozna sie przyzywczaic ja czasem widze jak po niej laza jak lezy ode mnie jakis metr czy dwa. Poza tym glaszcze ja gesto i wtedy mozna latwo wyczuc kleszcze- ale tego sie mozna nauczyc, bo na pozcatku nie wiedzialam jak szukac kleszczy :)[/quote] no dokładnie, kwestia przyzwyczajenia. Ja jestem wyczulona na kleszcze, więc bez problemu je znajduje na czarnych czy białych psach. Znalazłam nawet u kundelka czarnego który ma mnóstwo sierści i podszerstka, ale jak jeździłam po nim ręką to wyczułam zgrubienie. [quote name='betty_labrador'] no tak racja- nie wiem wlasnie jak wyciagac kleszcze np z niufka ;p[/quote] z niufka? Prosto :diabloti: po każdym spacerze bierzesz grzebień i przeczesujesz dokładnie psa :evil_lol: [quote name='betty_labrador'] powiem Ci ze u mnie w okresach wysypu pies lapie dziennie srednio 30 i wiecej kleszczy- wiec 6 to nie duzo, serio ...[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ile? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Żaden z moich psów nie miał nigdy kleszcza (a trzy z nich były czarne) u mnie w ogóle mało kleszczy występuje na szczęście :loveu: jak ja kocham Małopolskę :multi: [quote name='betty_labrador'] a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D[/quote] a zasłużyłaś? :cool3: Quote
BBeta Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati']kamyki albo piasek zlepiony, jak robią się kulki z niego (po nich ma tak brudno w japie) :evil_lol:[/QUOTE] Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='betty_labrador']no tak wiem ze nie wszystkie niufki plywaja, tak smao jak nie wszystkie jacusie zagryzaja szczury zawodowo :D :P no sporo na 5 min :) a ja rysowalam ciagle kto zobaczy jak u mnie? :razz: small na Ciebie juz nie licze bo sie sfochalas :D[/quote] ale wszystkie jacusie łapią szczury dla zabawy : P [quote name='smallpati']jak ja kocham Małopolskę :multi: [/quote] to chyba jeszcze tu, na Podlasiu nie byłaś ; ) każdy, kto do nas przyjedzie z innego regionu Polski zachwyca się, że tu tak pięknie :loveu: Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 ale macie kleszcze a my nie :diabloti::eviltong: ja mam do gór blisko za to :loveu: Quote
betty_labrador Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 tak zasluzylam na wszystko co najlepsze :eviltong: no u nas czasem masakra z iloscia kleszczy :shake: niestety... a fochaj sie dziecko drogie, ile Ci wlezie :D :* Quote
Unbelievable Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati']ale macie kleszcze a my nie :diabloti::eviltong: ja mam do gór blisko za to :loveu:[/quote] góry sa ble :cool1: nie lubię... a na kleszcze są środki owadobójcze :diabloti: Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 [quote name='BBeta']Biedny pies, nawet jej piłki nie kupisz, kamieniami się musi bawić :shake: :diabloti:[/quote] ona się nie lubi bawić zabawkami na zewnątrz, kompletnie się nimi nie interesuje, preferuje kamienie i piasek :evil_lol: [QUOTE]góry sa ble :cool1: nie lubię... a na kleszcze są środki owadobójcze :diabloti:[/QUOTE] a gdzie w górach byłaś? Quote
Unbelievable Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati'] a gdzie w górach byłaś?[/quote] wszędzie byłam, a to wycieczki, a to z rodzicami... nie lubię gór i już. Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 [quote name='Tinka:)']wszędzie byłam, a to wycieczki, a to z rodzicami... nie lubię gór i już.[/quote] pytam się gdzie bo chciałam wiedzieć czy też tam byłam ;) ja po górach chodzić tzn wspinać się nie lubię ale tak usiąść sobie w lesie w górach z psiakiem mmmm marzenie :loveu::loveu: Moli lubi w góry jeździć, bo tyle zapachów jest, tyle zwierząt że ma mnóstwo atrakcji ;) I tak najbardziej lubię morze, ale myślę że dla Moli rozgrzany piach i słona woda nie byłyby zbyt atrakcyjny, jeszcze nie byłam z nią nad morzem, ale planujemy wyjazd, może nie w tym roku ale planujemy, aczkolwiek wtedy mało posiedzę na plaży bo długowłosa Moli by się chyba ugotowała :shake: Quote
Unbelievable Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati']pytam się gdzie bo chciałam wiedzieć czy też tam byłam ;) ja po górach chodzić tzn wspinać się nie lubię ale tak usiąść sobie w lesie w górach z psiakiem mmmm marzenie :loveu::loveu: Moli lubi w góry jeździć, bo tyle zapachów jest, tyle zwierząt że ma mnóstwo atrakcji ;) I tak najbardziej lubię morze, ale myślę że dla Moli rozgrzany piach i słona woda nie byłyby zbyt atrakcyjny, jeszcze nie byłam z nią nad morzem, ale planujemy wyjazd, może nie w tym roku ale planujemy, aczkolwiek wtedy mało posiedzę na plaży bo długowłosa Moli by się chyba ugotowała :shake:[/quote] z miejscowości pamiętam tylko Zakopane : P a lasy mam tutaj ; ) górki i pagórki też z resztą : P z Gramem jeszcze nie byłam nigdzie poza Giżyckiem, Białymstokiem, Nowym Dworem Mazowieckim i mazurami ogólnie : P Quote
BBeta Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati']najczęściej do gór[/QUOTE] Do gór :hmmmm: A nie w góry? :cool3: Quote
NightQueen Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Zakopane jest przereklamowane niestety, kiedyś było piękne a teraz tam jest kicz i nic więcej :-( Ja zabieram Molnde wszędzie gdzie tylko się da, najczęściej do gór, bo mamy niedaleko a ona je uwielbia. Chce z nią nad morze jechać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Krakowa też ją zabieram ale średnio jej się podoba tam :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 [quote name='smallpati']Zakopane jest przereklamowane niestety, kiedyś było piękne a teraz tam jest kicz i nic więcej :-( Ja zabieram Molnde wszędzie gdzie tylko się da, najczęściej do gór, bo mamy niedaleko a ona je uwielbia. Chce z nią nad morze jechać no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Do Krakowa też ją zabieram ale średnio jej się podoba tam :evil_lol:[/quote] Gramciu wszędzie być lubi, byleby miał miękkie łóżeczko do dyspozycji :evil_lol::evil_lol: a tym roku będziemy jakiś czas w Giżycku, kto wiem, może nauczy się pływać w końcu : P Quote
Recommended Posts