Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eee to nie możliwe chyba żeby nie umiał pływać :crazyeye: znam psy (na wsi które całe życie przy budzie na łańcuchu siedziały :angryy:) i ludzie brali je na stawy i wrzucali na chama :mad: do wody żeby go wykąpać bo wtedy niby czyściejszy był i pies pływał od razu :roll:

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='smallpati']eee to nie możliwe chyba żeby nie umiał pływać :crazyeye: znam psy (na wsi które całe życie przy budzie na łańcuchu siedziały :angryy:) i ludzie brali je na stawy i wrzucali na chama :mad: do wody żeby go wykąpać bo wtedy niby czyściejszy był i pies pływał od razu :roll:[/quote]

na forum JiPRT widziałam zdjęcia z uczenia małego JRTeka pływania w basenie : P i jak widać po Gramie- możliwe.

Jak wrzucali na chama to nie miały innego wyjścia. Ale mogły tylko przednimi łapami ruszać jak mój.

Posted

hmm a to ciekawe, serio bym w życiu w to nie uwierzyła, bo nigdy nie spotkałam się żeby psiak pływać nie potrafił.
No właśnie tamte psy pływały normalnie, nawet jednemu się spodobało i wyjść nie chciał z wody :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']hmm a to ciekawe, serio bym w życiu w to nie uwierzyła, bo nigdy nie spotkałam się żeby psiak pływać nie potrafił.
No właśnie tamte psy pływały normalnie, nawet jednemu się spodobało i wyjść nie chciał z wody :eviltong:[/quote]
jakieś labradory czy inne goldeny pewnie xDDD z kolei mój wujek(hodowca szczurka) też się dziwił że nie umie pływać. Chciał zabrać jego, mamę, 2 wyżły i 2 braci Gramcia(niezła ekipka tak na marginesie:evil_lol:) na polowanie przy jakimś jeziorze i go zmotywować bo tamte umiały już pływać.

ale w weekend majowy pewnie już będzie umiał, labek brata uwielbia pływać a czego się z miłości nie robi:loveu:

a ja teraz pisze chemię- wszystko o tłuszczach :placz:

Posted

nie to były kundle zwyczajne wiejskie :)
Moli od małego lubiła wodę i pływanie, chociaż na początku też ją nakłaniałam do wody, ale poprzedni psiak, spanielek Lacki sam ładował się prosto do wody i nie dało się go z niej wyciągnąć :evil_lol:

spróbuj z wujkiem może sie uda :)

ja szukam teraz informacji dla mojej siostry bo potrzebne jej rozliczenie dla swoich pracowników

Posted

[quote name='smallpati']nie to były kundle zwyczajne wiejskie :)
Moli od małego lubiła wodę i pływanie, chociaż na początku też ją nakłaniałam do wody, ale poprzedni psiak, spanielek Lacki sam ładował się prosto do wody i nie dało się go z niej wyciągnąć :evil_lol:

spróbuj z wujkiem może sie uda :)

ja szukam teraz informacji dla mojej siostry bo potrzebne jej rozliczenie dla swoich pracowników[/quote]
mojego nawet jak się kąpie to ma minę jakbym na niego nakrzyczała :shake: chociaż do wanny sam się pakuje i siedzi w niej grzecznie. chyba tylko dlatego, że go całego wytarmoszę jak jest w szamponie a on to lubi :evil_lol:
z resztą mam fotki z prób kąpania grama tyle że na starym kompie.

z wujkiem to bym się bała go puścić bo to wariat i nie wiadomo czy by wrócił. Chociaż go uwielbia.

jakie rozliczenie?:razz:

Posted

ee jak ma tyle psów to na pewno potrafi się nimi zająć :) po za tym możesz z nim iść przecież i mieć Grama na oku :)

Ona robi rozliczenie dla swoich pracowników, ma firmę w Danii, troszkę więcej jest roboty z rozliczeniem za granicą niż w Pl, bo to już jest delegacja i cos tam musi doliczyć i takie tam :) Moja siostra jest zawsze rozkojarzona i jak była w Pl to zapomniała o tym, no i teraz mi zadzwoniła żebym poszukała to szukam :P

Posted

[quote name='smallpati']ee jak ma tyle psów to na pewno potrafi się nimi zająć :) po za tym możesz z nim iść przecież i mieć Grama na oku :)

Ona robi rozliczenie dla swoich pracowników, ma firmę w Danii, troszkę więcej jest roboty z rozliczeniem za granicą niż w Pl, bo to już jest delegacja i cos tam musi doliczyć i takie tam :) Moja siostra jest zawsze rozkojarzona i jak była w Pl to zapomniała o tym, no i teraz mi zadzwoniła żebym poszukała to szukam :P[/quote]

Ze zająć się umie to jestem pewna, ale Grami ma narąbane w główce, o to się boję. A iść z nim to raczej nie- od 3/4 rano, powrót 17/18 wieczorem : P
Wujek już tyle psów nie ma- bracia Gramcia się ''rozeszli'' : P

dobra jest :evil_lol:
powiedz żeby ci te limitowane zamówiła :diabloti:

Posted

noo to prawie taki spacerek dla Grama :evil_lol: ja bym poszła jakbym miała takiego wujka :) sama czasami robię takie eskapady, no może nie od 4 rano, ale starujemy o 8 ale za to wracamy około 20 ;) zaliczamy wtedy: rano rzekę, południe las, po południu jakieś pola, a wieczorem to szalejemy na ogródku u kogoś :) czasami nawet 2 razy w tygodniu taki aktywny dzień mamy :evil_lol: ja lubię długie spacery i spędzanie czasu z psem w terenie :loveu:

Noo ona to zawsze jest spóźniona i wiecznie czegoś zapomina, ja to praktycznie jej sekretarka jestem :eviltong: i nie powiem bo czasami mi rzuci grosza za to :P nawet często, bo co przyjedzie to rzuca :diabloti:
powiedziałam o obrożach ale mnie zrąbała że tyle obroży pies ma a ja jeszcze kupuje :-( ale ja jeszcze pogadam z Grześkiem, moim przyszłym szwagrem, bo on mnie uwielbia i by wszystko dla mnie zrobił :diabloti:

chwaliłam się już? siostra wychodzi za mąż 12 października (o ile daty nie pomyliłam :P) muszę sobie kieckę kupić jakąś pikną :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']noo to prawie taki spacerek dla Grama :evil_lol: ja bym poszła jakbym miała takiego wujka :) sama czasami robię takie eskapady, no może nie od 4 rano, ale starujemy o 8 ale za to wracamy około 20 ;) zaliczamy wtedy: rano rzekę, południe las, po południu jakieś pola, a wieczorem to szalejemy na ogródku u kogoś :) czasami nawet 2 razy w tygodniu taki aktywny dzień mamy :evil_lol: ja lubię długie spacery i spędzanie czasu z psem w terenie :loveu:

Noo ona to zawsze jest spóźniona i wiecznie czegoś zapomina, ja to praktycznie jej sekretarka jestem :eviltong: i nie powiem bo czasami mi rzuci grosza za to :P nawet często, bo co przyjedzie to rzuca :diabloti:
powiedziałam o obrożach ale mnie zrąbała że tyle obroży pies ma a ja jeszcze kupuje :-( ale ja jeszcze pogadam z Grześkiem, moim przyszłym szwagrem, bo on mnie uwielbia i by wszystko dla mnie zrobił :diabloti:

chwaliłam się już? siostra wychodzi za mąż 12 października (o ile daty nie pomyliłam :P) muszę sobie kieckę kupić jakąś pikną :evil_lol:[/quote]

ja lubię chodzić z psem ale bez przesady :evil_lol: szkoda mi na to czasu, w ciągu tych godzin mogłabym zrobić tyyyle rzeczy:roll: a poza tym jak już to z kimś a nie ma osoby która ze mną na te dwie godzinki pójdzie wiec też odpada : P chociaż latem pewnie sie pokuszę na coś takiego, może jak będę u brata albo on u mnie- ahh jaki spokój z psami by był:loveu:

to gadaj ze szwagrem :evil_lol: szkoda, że na mojego szczura z tych limitowanych nie pasują:-( fioletowe mi sie bardzo podobają.

po co kieckę? dżinsy, bluza i jedziesz :diabloti:

Posted

Ze mną też nikt nie chce, a jak się juz pofatygują to 15 min i z powrotem bo im się nudzi :mad: No to ja sama tyle zapierniczam z psiakiem, a później się dziwisz ile ona zjeść potrafi :P jak potrafi biegać tyle godzin :evil_lol: pisałam że ona nie jest zbyt aktywna, no ale biorąc teraz pod uwagę ile ona chodzi i biega stwierdzam że jednak jest aktywistką :evil_lol:

No muszę się zakręcić koło szwagra :eviltong:
Czemu nie ma rozmiaru? gram ma chyba S rozmiar obroży, no to przecież jest fiolet taki.

Chciałam iść w gumiakach ale mi zapowiedziano że strój wieczorowy obowiązkowy :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']Ze mną też nikt nie chce, a jak się juz pofatygują to 15 min i z powrotem bo im się nudzi :mad: No to ja sama tyle zapierniczam z psiakiem, a później się dziwisz ile ona zjeść potrafi :P jak potrafi biegać tyle godzin :evil_lol: pisałam że ona nie jest zbyt aktywna, no ale biorąc teraz pod uwagę ile ona chodzi i biega stwierdzam że jednak jest aktywistką :evil_lol:

No muszę się zakręcić koło szwagra :eviltong:
Czemu nie ma rozmiaru? gram ma chyba S rozmiar obroży, no to przecież jest fiolet taki.

Chciałam iść w gumiakach ale mi zapowiedziano że strój wieczorowy obowiązkowy :eviltong:[/quote]

ja mam kolegę z astem, ale on też max godzina i z powrotem:evil_lol:

Gram ma s-m, ski są za cienkie : P nie pasują kolorem- żółty się rozmyje a fioletu mu nie kupię:razz:

wieczorowy? nowe kup, wystarczy :evil_lol:

Posted

jeso i te wasze psy są wybiegane? u mnie najkrótszy spacer to 20 min, później są te godzinne no i te od 4 do 7 godzin, a mimo to suczydło z wieczorem dostaje głupawek bo jest nie wybiegana do końca , przy czym na każdym spacerze jest spuszczona ze smyczy ;)

No w sumie moja też ma s-m :) wole grubsze obroże :) Żółtej nie kupie bo będzie nie widoczna na psie, a fiolet jest cudny, dlaczego nie kupisz Gramowi?przecież to nie róż więc nie jest bardzo damski

Posted

[quote name='smallpati']jeso i te wasze psy są wybiegane? u mnie najkrótszy spacer to 20 min, później są te godzinne no i te od 4 do 7 godzin, a mimo to suczydło z wieczorem dostaje głupawek bo jest nie wybiegana do końca , przy czym na każdym spacerze jest spuszczona ze smyczy ;)

No w sumie moja też ma s-m :) wole grubsze obroże :) Żółtej nie kupie bo będzie nie widoczna na psie, a fiolet jest cudny, dlaczego nie kupisz Gramowi?przecież to nie róż więc nie jest bardzo damski[/quote]
jego suka ledwo zipie :evil_lol: ona wogle jakaś taka mało energiczna jest, nocą się uaktywnia :diabloti:

a Grami nigdy nie wybiegany :shake: zmęczony był jedynie po tygodniu całodziennych zabaw z lenoną :evil_lol:

no właśnie fiolet też damski:-( nie kupie mu i już noo : P

poczta się zepsuła... maila dostałam i nie mogę go przeczytać... yhhh...

Posted

też mam problem z wybieganiem tego smroda, no ale powoli dochodzę do wniosku że psa zmęczyć się nie da tak żeby były widoczne efekty dłużej niż 30 min :evil_lol: bo tyle trwa regeneracja po 7 godzinach biegania :diabloti:

ok, ok nie kupuj fioletu tylko już nie krzycz noo :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']też mam problem z wybieganiem tego smroda, no ale powoli dochodzę do wniosku że psa zmęczyć się nie da tak żeby były widoczne efekty dłużej niż 30 min :evil_lol: bo tyle trwa regeneracja po 7 godzinach biegania :diabloti:

ok, ok nie kupuj fioletu tylko już nie krzycz noo :eviltong:[/quote]

no dokładnie:cool1: mój i tak sie długo regeneruje, cały wieczór i noc przesypia. nieźle go męczą ćwiczenia z klikerem, staje się trochę spokojniejszy i jak coś złapie to prawie od razu puszcza a nie lata po domu:cool1:

wrauwrauwrau! doobra, już nie będę. :diabloti:

Posted

ja próbowałam z kilkerem ale stwierdziłam że lepiej nam idzie bez niego ;)

u nas puszczanie na rozkaz jest opracowane do perfekcji, raz powiem i szczęki są rozluźniane, nie ważneco w nich jest, czy mięcho czy zabawka, Moli najbardziej wychodzi to polecenie i siad :multi:

Molinde najbardziej męczy zabawa z jej szmatą, jak chwyta ją zębami a ja ją podnoszę do góry, albo jak powieszę szmate a ona się nakręci i skacze do niej, wtedy to 10 min i pies padło, szkoda tylko że na 15 min i znów muszę machać szmatą :P
Ale noc grzecznie przesypia, wie że niedźwiedzia ze snu zimowego nie wolno budzić :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']ja próbowałam z kilkerem ale stwierdziłam że lepiej nam idzie bez niego ;)

u nas puszczanie na rozkaz jest opracowane do perfekcji, raz powiem i szczęki są rozluźniane, nie ważneco w nich jest, czy mięcho czy zabawka, Moli najbardziej wychodzi to polecenie i siad :multi:

Molinde najbardziej męczy zabawa z jej szmatą, jak chwyta ją zębami a ja ją podnoszę do góry, albo jak powieszę szmate a ona się nakręci i skacze do niej, wtedy to 10 min i pies padło, szkoda tylko że na 15 min i znów muszę machać szmatą :P
Ale noc grzecznie przesypia, wie że niedźwiedzia ze snu zimowego nie wolno budzić :diabloti:[/quote]

mi klikera szybko złapał : P mam nawet filmik, mogę gdzieś wstawić, narazie tylko targetowanie. Jutro zaczniemy ze skupianiem uwagi na przewodniku.

siad to nawet mój prawie zawsze zrobi :evil_lol: a nie puszcza bo on się chce ganiać i bawić, nawet jak się z nim chwilę wcześniej bawiłam.

ja mam [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3082&action=prod"]coś takiego[/URL] tyle, że okrągłe. Gram to uwielbia. Robię mu karuzele, ciągam w różne strony:diabloti: Może sie na tym ciągać godzinami. Gorzej ze mną, ja po 15 min wymiękam :evil_lol:

Posted

nam tak średni z kilkerem szło :roll:
Moja też lubi się bawić w przeciąganie ale na rozkaz puszcza nawet w połowie zabawy gdy jest na maxa nakręcona, a ja jej robie na złość tzn ćwicze w połowie zabawy komendę :diabloti:

my mamy pieluchę taką juz sprutą, ale Moli uwielbia się nią szarpać, ma inne zabawki sznury itp, ale to jest jej ulubiona

a tak w ogóle to idę sobie już :) podglądam tv i do spania, bo jutro idę nad Wisłę z pierdołą, więc pare godzin mi zejdzie :P a rano wcześnie idziemy nad jeziorko to co dzisiaj :) porobię zdjęcia i wam wstawię pod koniec tygodnia

No to DOBRANOC :)

Posted

[quote name='smallpati']nam tak średni z kilkerem szło :roll:
Moja też lubi się bawić w przeciąganie ale na rozkaz puszcza nawet w połowie zabawy gdy jest na maxa nakręcona, a ja jej robie na złość tzn ćwicze w połowie zabawy komendę :diabloti:

my mamy pieluchę taką juz sprutą, ale Moli uwielbia się nią szarpać, ma inne zabawki sznury itp, ale to jest jej ulubiona[/quote]

jak się bawię zabawką to też puszcza ; )

Grami też lubi się szarpać różnymi rzeczami :evil_lol: moja jedna bluzka ma przez niego dwie 5-cm dziury na rękawie :evil_lol:

Posted

Hej:)a my u was z wizytą pierwszy raz:) ale piesek boski:)
[URL]http://images31.fotosik.pl/225/d32d19d35b1b6e1emed.jpg[/URL] te zdjęcie jest rozbrająjące;)
Będę sie starała w miarę mozliwości odwiedzać was systematycznie, bo jest co oglądać;)
Tylko bardzo dużo gadułki nawijacie;) Ja tak ogladnełam pierwsze strony ze zdjeciami, przeszłam na koncowe strony, przeglądam, przeglądam a tam zdjęc nie ma:cool3: mysle gdzie są zdjęcia... ale znalazłam:multi::multi: pozdrawiam:)

Posted

witajcie :)

odpisze wam wszystko później i dodam zdjęcia, ale jak wrócę ze spacerku z Molindą

[SIZE=4][COLOR=Red]A tak w ogóle to GŁOSUJCIE :multi::multi: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109277[/URL]
[SIZE=2][COLOR=Black]jak konkurs miss to nich wszyscy głosują ;) a jak zagłosujecie na suczydło wredne to wam dam ładne zdjęcia :diabloti: żartujem oczywiście :evil_lol:[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

Jaka śliczna mordka :loveu: .. My tutaj pierwszy raz dopiero :roll:, no ale zapewne nie ostatni :evil_lol:...
Fotki poprostu boskie,bo i obiekt konkretny :diabloti::loveu:....
Także witamy :cool3:

Posted

[quote name='Tinka:)']jak się bawię zabawką to też puszcza ; )

Grami też lubi się szarpać różnymi rzeczami :evil_lol: moja jedna bluzka ma przez niego dwie 5-cm dziury na rękawie :evil_lol:[/quote]

no to fajne zabawy urządzacie :evil_lol:
Ja jak Lacky (cockerek) był mały to miałam wszystkie spodni i skarpetki dziurawe, bo on miał taką świetną zabawę. Przyczepiał się co dziennie spodni i nie puszczał, więc chodziłam z nim po całym domu. Odbijał sie od ścian, mebli, stołów ale nie puszczał :evil_lol: tylko te dziury w spodniach...

[quote name='Anka_ZG']Heja my u was z wizytą pierwszy raz:) ale piesek boski:)
[URL]http://images31.fotosik.pl/225/d32d19d35b1b6e1emed.jpg[/URL] te zdjęcie jest rozbrająjące
Będę sie starała w miarę mozliwości odwiedzać was systematycznie, bo jest co oglądać
Tylko bardzo dużo gadułki nawijacie;) Ja tak ogladnełam pierwsze strony ze zdjeciami, przeszłam na koncowe strony, przeglądam, przeglądam a tam zdjęc nie ma mysle gdzie są zdjęcia... ale znalazłam:multi: pozdrawiam:)[/quote]

Witamy po raz pierwszy i mam nadzieje że nie ostatni :loveu:
Bo my z Tinką gaduły jesteśmy :evil_lol: ale zaraz wstawię zdjęcia żebyś nie musiała tyle szukać :P

[quote]Jaka śliczna mordka :loveu: .. My tutaj pierwszy raz dopiero :roll:, no ale zapewne nie ostatni :evil_lol:...
Fotki poprostu boskie,bo i obiekt konkretny :diabloti::loveu:....
Także witamy [/quote]Witamy kolejnych nowych gości :multi:
konkretny obiekt pozdrawia i zaprasza ponownie :eviltong:

[quote name='smallpati']
[SIZE=4][COLOR=Red]A tak w ogóle to GŁOSUJCIE [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109277[/URL]
[/COLOR][/SIZE][/quote]
Przypominam :diabloti:

[CENTER][B]Napoleon Bonaparte wypatruje położenia intruzów- gołębi tuż przed atakiem :diabloti:
(nad Wisłą w Krakowie)

[IMG]http://images30.fotosik.pl/204/5997f7cffa334ed9med.jpg[/IMG]
[/B]

[B]Moli w raju (boski ma kolor trawa o tej porze roku )

[IMG]http://images34.fotosik.pl/235/09a011269ea9580bmed.jpg[/IMG]

Pies nie przyznający się do swojej pani .
Dopóki siedziałam z koleżanką cicho to była z nami, ale jak zaczęłyśmy się śmiać to się wyniosła 3m dalej i udawała że mnie nie zna jak ją wołałam :evil_lol:

[IMG]http://images29.fotosik.pl/204/eb5a6694b9d6197amed.jpg[/IMG]

Ja z Molindą
Cieszę się jak głupia, bo mnie panowie robotnicy rozśmieszyli :evil_lol:

[IMG]http://images32.fotosik.pl/234/04b977033aafd2cb.jpg[/IMG]

udusiłam swojego psa :P

[IMG]http://images27.fotosik.pl/203/d7d55804e7d25da9.jpg[/IMG]
[/B][/CENTER]

Posted

[CENTER][B]odpoczynek nie zaszkodzi :evil_lol:

[IMG]http://images34.fotosik.pl/235/1a69f927213c796fmed.jpg[/IMG]

na górczece też jest fajnie

[IMG]http://images24.fotosik.pl/205/e7158fbc8e74c3f0med.jpg[/IMG]