Talia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Witamy, chyba wieki świetlne nas tu nie było :) Rozrzutnik błota: [url]http://img708.imageshack.us/img708/9141/dsc4503t.jpg[/url] Quote
Kashdog Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [url]http://img263.imageshack.us/img263/9375/dsc5609.jpg[/url] Zawsze chciałam puścić lampion w górę, super to wygląda. [url]http://img802.imageshack.us/img802/62/dsc4405.jpg[/url] Jaki adżility dog :evil_lol::loveu: Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='FredziaFredzia']To rób! :D[/QUOTE] [quote name='Justa']Pooookaż !!! :loveu:[/QUOTE] kiedyś pokażę ;) [quote name='Sweet']Właśnie pokaż Molinde ^^ Na pewno wygląda lepiej niż kabi po obcięciu :evil_lol: I w ogóle jak tam prawko? ;)[/QUOTE] prawko? stoi w miejscu bo nie mam czasu żeby jechać się zapisać na egzamin, a tylko to zostało [quote name='Talia']Witamy, chyba wieki świetlne nas tu nie było :) Rozrzutnik błota: [URL]http://img708.imageshack.us/img708/9141/dsc4503t.jpg[/URL][/QUOTE] M. może zastąpić kilka urządzeń gospodarczych - glebogryzałkę, siwenik i kombajn in 1 [quote name='Kashdog'][URL]http://img263.imageshack.us/img263/9375/dsc5609.jpg[/URL] Zawsze chciałam puścić lampion w górę, super to wygląda. [URL]http://img802.imageshack.us/img802/62/dsc4405.jpg[/URL] Jaki adżility dog :evil_lol::loveu:[/QUOTE] faja sprawa, tylko wcale tak prosto nie jest wysłać go do nieba ;) pff. w zawodach możemy brać udział :diabloti: [CENTER]godzinę temu odeszła Gaja ['] Trzymałam ją na rękach, a kiedy odstawiłam ją do transportera na 10 min, odeszła ... :-( [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/618/dsc0394qb.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
C&B Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ehhh... (*) dla mysi. Ile masz jeszcze dziewczyn? Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 dzięki dziewczyn mam tylko 6 :-( Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='Talia']Hodujesz myszki?[/QUOTE] hodowla kojarzy mi się z rozmnażaniem, a tego nie robię, po prostu mam myszki, sam dziewczyny Quote
Molowe Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 biedna Gaja ['][']['] dla Małej :candle::candle: :bigcry: Quote
C&B Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='NightQueen']dzięki dziewczyn mam tylko 6 :-([/QUOTE] U mnie już tylko 3, w dodatku jedna z guzem. Eh, gdybym tak się nie przyzwyczaiła do tamtych to nowego stadka bym nie brała, teraz znów wszystko na nowo trzeba przeżywać :shake: Znów mam zamiar zrezygnować po tej trójce, ale znając mnie w pewnym momencie się złamię :lol: Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='Molowe']biedna Gaja ['][']['] dla Małej :candle::candle: :-( :bigcry:[/QUOTE] [quote name='C&B']U mnie już tylko 3, w dodatku jedna z guzem. Eh, gdybym tak się nie przyzwyczaiła do tamtych to nowego stadka bym nie brała, teraz znów wszystko na nowo trzeba przeżywać :shake: Znów mam zamiar zrezygnować po tej trójce, ale znając mnie w pewnym momencie się złamię :lol:[/QUOTE] U mnie Stefa miała guz który błyskawicznie urósł i ratunku nie było, dwie - Zafira i Figa zmarły w sumie nie wiem dlaczego, ale mimo ratunku, zastrzyków itd., nie udało się, a Gaja... Gaja to był totalny szok, tak nagle.. Ja nie planuje kolejnych, zresztą od samego początku wiedziałam, że później już nie będę mogła wsiąść myszek, bo by to kolidowało z pewnymi czynnikami. Także dziewczyny dożyją starości razem, bez nowych lokatorek. Quote
Talia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [quote name='NightQueen']hodowla kojarzy mi się z rozmnażaniem, a tego nie robię, po prostu mam myszki, sam dziewczyny[/QUOTE] One są papierowe czy sklepowe? Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='Talia']One są papierowe czy sklepowe?[/QUOTE] Afera jest hmm powiedzmy sklepowa, tak na prawdę to efekt kupowania w zoologach, znajoma zakupiła ciężarną mysz i Afera jest jej córką. Reszta ma rodowody, a dwie z nich nawet tytuły ;) Quote
Talia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A z jakich hodowli masz myszki? Ja hoduje rasowe świnki morskie, ale środowisko mysiarzy jest mi troszkę znane, znam kilku hodowców, którzy hodują również świnki ;) Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='Talia']A z jakich hodowli masz myszki? Ja hoduje rasowe świnki morskie, ale środowisko mysiarzy jest mi troszkę znane, znam kilku hodowców, którzy hodują również świnki ;)[/QUOTE] ja a to świnkach wiem niewiele, bo powiem szczerze że jakoś mnie nie zauroczyły, wolę króliki. Myszy mam z Mystic Rodents i Algerti, a Stefa była z Cats Buster, ale żadna z tych hodowli nie posiada świnek ;) Quote
Talia Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Faktycznie nie kojarzę po nazwach, ale możliwe że widziałam na wystawach. ;) Często mamy świńskie razem z mysimi ;) Quote
NightQueen Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 [quote name='Talia']Faktycznie nie kojarzę po nazwach, ale możliwe że widziałam na wystawach. ;) Często mamy świńskie razem z mysimi ;)[/QUOTE] Algherti na pewno nie widziałaś, bo ona należy do norweskiego (jak dobrze kojarzę) związku Cats Buster została najlepszą hodowlą roku, a Mystic Rodents też bardzo często się udziela i ma świetne w typie myszy, także pewnie miałaś okazje spotkać właścicielki ;) Quote
Avaloth Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Moja Gajunia, moja ulubienica :-( Już druga 'moja' dziewczynka. Cholera, smutno. Nie będę mieć myszy, nie ma takiej opcji. Za szybko odchodzą, zdecydowanie za szybko. Quote
Unbelievable Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 A ja tak się spytam, dawałaś dziewczynom robale? bo moje uwielbiają :evil_lol: z pyska sobie potrafią wyrywać :diabloti: Quote
NightQueen Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='Avaloth']Moja Gajunia, moja ulubienica :-( Już druga 'moja' dziewczynka. Cholera, smutno. Nie będę mieć myszy, nie ma takiej opcji. Za szybko odchodzą, zdecydowanie za szybko.[/QUOTE] no niestety żyją krótko, ale wiedziałam na co się pisze [quote name='Unbelievable']A ja tak się spytam, dawałaś dziewczynom robale? bo moje uwielbiają :evil_lol: z pyska sobie potrafią wyrywać :diabloti:[/QUOTE] ty wiesz jaki ja mam stosunek do robali :diabloti: nie będę tego w domu trzymać :evil_lol: U mnie akurat o wszystko się biją - takie hobby, dasz jednej z ręki słonecznik, to reszta musi go jej odebrać, mimo że w misce go pełno, ale tamten nie jest taki fajny Quote
Unbelievable Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='NightQueen'] ty wiesz jaki ja mam stosunek do robali :diabloti: nie będę tego w domu trzymać :evil_lol: U mnie akurat o wszystko się biją - takie hobby, dasz jednej z ręki słonecznik, to reszta musi go jej odebrać, mimo że w misce go pełno, ale tamten nie jest taki fajny[/QUOTE] no ale przecież po domu robale też łażą a po co miałyby się zmarnować :diabloti: Quote
NightQueen Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='Unbelievable']no ale przecież po domu robale też łażą a po co miałyby się zmarnować :diabloti:[/QUOTE] u mnie nie ma robali w domu :diabloti: pająka spotkasz raz na 3 miesiące jak nie rzadziej, żadnych mrówek, chrząszczy itd., muchy też rzadkością są, jedyne co to komary których łapać nie będę :evil_lol: taka okolica, co poradzisz Quote
Unbelievable Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='NightQueen']u mnie nie ma robali w domu :diabloti: pająka spotkasz raz na 3 miesiące jak nie rzadziej, żadnych mrówek, chrząszczy itd., muchy też rzadkością są, jedyne co to komary których łapać nie będę :evil_lol: taka okolica, co poradzisz[/QUOTE] :mdleje: u mnie w łomży robale są wszędzie i tyle rodzajów ile sobie zapragniesz, najgorsze są pająki wielkości pięciozłotówki :mdleje:. W gdańsku to tylko biedronki łażą :diabloti: Quote
NightQueen Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 [quote name='Unbelievable']:mdleje: u mnie w łomży robale są wszędzie i tyle rodzajów ile sobie zapragniesz, najgorsze są pająki wielkości pięciozłotówki :mdleje:. W gdańsku to tylko biedronki łażą :diabloti:[/QUOTE] ja mieszkam na takich terenach gdzie naprawdę mało jest robali Żeby kleszcza złapać to trzeba się postarać :evil_lol: na polach i dzikich łąkach ich nie znajdziesz,tylko w lesie jak masz szczęście :diabloti: M w ciągu 5 lat życia miała 3 albo 4 kleszcze i dlatego kocham małopolskę :loveu::loveu: Quote
betty_labrador Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 pati mieszka w wysterylizowanej okolicy :diabloti: Quote
Recommended Posts