Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]kadziumia[/B] - a co się stało? Mogłabyś coś mi o tym napisać?
Tak jak już pisałam, posiadanie kolejnego psa pozostaje tylko w sferze moich marzeń. Czytam, oglądam, dowiaduję się, ale to tylko poszerzanie moich zainteresowań.
Wiem, że dwie suki często mają problem z zaakceptowaniem siebie nawzajem. Zawsze jedna chce rządzić tą drugą, problem jeśli ta druga nie chce się podporządkować... A ja właśnie tych psich kłótni najbardziej się boję.
Bardzo proszę napisz mi co się stało z tą rodowodową Samoyedką i nie rodowodową Malamutką.

Posted

cieszę sie bardzo ze samek bedzie mial odpowiedzialnego własciciela.. :D moja Cordia dzis uwalila sie w błocie i stała sie błotnym samoyedem w kolorze braz :D bedziemy sie czesac :p

Posted

ostatnia buźka wskazuje jak bardzo się z tego faktu cieszysz :P
Skoro już robimy offa to powiedzcie macie jakiego fotobloga na dogo ze swoimi samkami? Na razie póki nie mam psa chciałabym chociaż popatrzeć na cudze psiaki :D
A wszędzie tylko haszczaki i haszczaki (bez obrazy dla miłośników SH :P)

Posted

[URL="http://www.ivanka.grono.net"]www.ivanka.grono.net[/URL] tam jest trche tylko nie mam jakis aktualnych ostatnio sie zaniedbujemy z aparatem :D rosnie jak na drozdzach az zabardzo jest za gruba :D rozpieszczamy Szarika <dla przyjaciół:loveu:> włazi na łóżko :D a pieszczocha niesamowita ::p jak masz jakies pytania do laika to pisz na gg 3949733

Posted

[quote name='black_madonna']ostatnia buźka wskazuje jak bardzo się z tego faktu cieszysz :P
Skoro już robimy offa to powiedzcie macie jakiego fotobloga na dogo ze swoimi samkami? Na razie póki nie mam psa chciałabym chociaż popatrzeć na cudze psiaki :D
A wszędzie tylko haszczaki i haszczaki (bez obrazy dla miłośników SH :P)[/quote]

Proszę bardzo ;)

[CENTER][IMG]http://sammies.republika.pl/images/samoyed_beam.jpg[/IMG]

[/CENTER]

• 1 year later...
Posted

Cześć! Ja niestety Ci nie poradzę, a co do tego forum to niestety... panują tutaj bardzo dziwne relacje jeżeli chodzi o psy innych. Ja zostałem przywitany bardzo nieprzyjemnie... niestety, ale jak to grono właścicieli super-psów trzyma sie razem, a najlepiej nie powiększać stada szpiców, czy innych o kolejne egzemplarze... bo jak to? rasa tak czy siak będzie bardziej popula[IMG]file:///G:/IMG_1162a.jpg[/IMG]rna. Pozdrawiam![/quote]

Cześc ! Masz rację co do tych relacji:icon_roc: Ja napisałam, że mam pieska bez rodowodu i ojej rozpętało się... wzajemna adoracja i włażenie sobie nie powiem gdzie to jest widoczne... Ja też chcę powiększyc hodowlę o suczkę żeby mój psiak nie był sam... Ale mam wszędzie daleko mieszkam w trójstyku (czechy, niemcy - polska) i mam problem z dowiezienim pieska. :-( Nika wiozłam z Jeleniej Góry i osikał mi całe siedzenie;) ale co tam jest i szukam w Czechach suczki:lol: jest bliżej i bedzie miała rodowód żeby była super-psem:) chociaż mi to do niczego nieporzebne. Na wystawy nie zamierzam jeździc. Gdybyś kupił od tej Pani co Ci piszą to daj znac, też czytałam o niej i jest ok. Sama o niej myślałam ale daleko... Pozdrawiam[U] [/U][url=http://galeria.animalia.pl/asko73]Animalia.pl :: Galeria :: asko73[/url]

Posted

[quote name='black_madonna']śliczny piesio :loveu: i ten języczek.
dziękuję bardzo
już się nie mogę doczekać jak będę mieć takiego :) a tu jeszcze trzeba czekać całe 1,5 roku :([/quote]

I jak, masz juz Samka?

PS. Jesli o mnie chodzi, to najlepsza hodowla to Sonata Arctica :) W Elblagu.

• 7 months later...
Posted

Witam. ja także pragne kupić samojeda. Mieszkam w Iławie wiec najbliżej jest mi do Elbląga, przedzwoniłem do pani do Elbląga. Chciałem się spotkać zobaczyć jak wygląda taka chodowla, porozmawiać o rasie itd. Powiedziałem także, że być może w przyszłosci zajme sie chodowlą. Bardzo kocham psy a samojedami jestem wprost zachwycony. Poniewaz jestem poważnym odpowiedzialnym człowiekiem nie mam jeszcze pieska takich rozmiarow i o takim temperamencie, mieszkam w bloku i sprawa jest chyba jasna. Męczarnia dla psa i jedo właściciela. Za jakieś 1,5 roku zamieszkam w domku z 20 arową działką wiec kupno pieska będzie możliwe. Niestety pani z chodowli z Elbląga (celowo nie piszę nazwy, wszyscy zainteresowani wiedzą o kogo chodzi) wręcz mnie spławiła, powiedziała mi że jak ja mogę wogóle myśleć o chodowli jak nie mam psa tej rasy, że jest strasznie zaniepokojona, nie wspominam o tonie tej pani bo to jest osobny temat. Mam wrażenie że ta pani wogóle sie nie uśmiecha. Ja tylko chciałem porozmawiać, dowiedziec sie cos o rasie, zrobić niespodzianke córeczce, czesto ogladamy pieski przejeądżając na przykład we Wrockach koło chodowli Malamutów, tylko że tam, pan jest zawsze skory do rozmowy i uśmiechniety, udziela wszelkich informacji itd. Muszę przyznać że w pierwszej chwili ta pani wybiła mi z głowy pieska. Szczerze powiem że brak mi słów i nie wiem co kieruje tą panią. Coż pieska i tak kupię,planów swoich nie zmienię, a panią i chodowlę z Elbląga szczerze odradzam, za takie potraktowanie przyszłego potencjalnego nabywcy. Przykro mi bardzo i naprawde kiepsko się poczulem, myślę że ta pani jest wyjątkiem w gronie chodowców tej rasy. Pozdrawiam

• 3 months later...
Posted

[quote name='ironman']Witam. ja także pragne kupić samojeda. Mieszkam w Iławie wiec najbliżej jest mi do Elbląga, przedzwoniłem do pani do Elbląga. Chciałem się spotkać zobaczyć jak wygląda taka chodowla, porozmawiać o rasie itd. Powiedziałem także, że być może w przyszłosci zajme sie chodowlą. Bardzo kocham psy a samojedami jestem wprost zachwycony. Poniewaz jestem poważnym odpowiedzialnym człowiekiem nie mam jeszcze pieska takich rozmiarow i o takim temperamencie, mieszkam w bloku i sprawa jest chyba jasna. Męczarnia dla psa i jedo właściciela. Za jakieś 1,5 roku zamieszkam w domku z 20 arową działką wiec kupno pieska będzie możliwe. Niestety pani z chodowli z Elbląga (celowo nie piszę nazwy, wszyscy zainteresowani wiedzą o kogo chodzi) wręcz mnie spławiła, powiedziała mi że jak ja mogę wogóle myśleć o chodowli jak nie mam psa tej rasy, że jest strasznie zaniepokojona, nie wspominam o tonie tej pani bo to jest osobny temat. Mam wrażenie że ta pani wogóle sie nie uśmiecha. Ja tylko chciałem porozmawiać, dowiedziec sie cos o rasie, zrobić niespodzianke córeczce, czesto ogladamy pieski przejeądżając na przykład we Wrockach koło chodowli Malamutów, tylko że tam, pan jest zawsze skory do rozmowy i uśmiechniety, udziela wszelkich informacji itd. Muszę przyznać że w pierwszej chwili ta pani wybiła mi z głowy pieska. Szczerze powiem że brak mi słów i nie wiem co kieruje tą panią. Coż pieska i tak kupię,planów swoich nie zmienię, a panią i chodowlę z Elbląga szczerze odradzam, za takie potraktowanie przyszłego potencjalnego nabywcy. Przykro mi bardzo i naprawde kiepsko się poczulem, myślę że ta pani jest wyjątkiem w gronie chodowców tej rasy. Pozdrawiam[/QUOTE]

oooo, proszę ... tak wiele o mnie, ale beze mnie ;).
No cóż kolejny "niezadowlony" jednopostowy forumowicz ....

Osoby Panu podobne "spławiam" jak to Pan raczył pięknie ująć, ostatnio coraz częściej. I nie robię tego tylko ja, ale każdy hodowca mający na względzie dobro rasy przez siebie hodowanej :).

Nie mam najmniejszego obowiązku wtajemniczania każdej dzwoniącej do mnie przypadkowej (bo to najbliższa czyjegoś miejsca zamieszkania hodowla ;) ) osoby we wszelkie informacje związane z moim hobby, czyli domowym hodowaniem Samoyedów. Czy Pan każdą obcą sobie osobę wtajemnicza przez telefon w szczegóły swojego życia rodzinnego i domowego, albo zagłębia się we wszystkie aspekty wykonywanej przez siebie pracy? Takich informacji udziela się osobie w jakiś sposób już znanej i która wzbudziła w nas zaufanie. Ale napewno nie przy pierwszej rozmowie ...
Podobnie jak i nie mam obowiązku przyjmowania u siebie w domu, na swojej prywatnej posesji "niedzielnych wycieczek" rodzin, które dla zabicia czasu chciałyby sobie pooglądać pieski. Domowa hodowla to nie ZOO, ani nie sklep, gdzie można przyjść, pooglądać,wziąć na próbę itp .... A moja hodowla to hodowla w moim prywatnym domu, gdzie obowiązuje jak u prawie każdego rozsądnego człowieka zasada: my home is my castle ... To ja decyduję kto i kiedy mnie odwiedzi ;) .Czy Pan zaprasza do siebie do domu każdego człowieka z ulicy, który wyrazi chęć zwiedzenia w takim czy innym celu Pańskiego domu ???

Treść jak i ton naszej rozmowy nakreślił Pan ewidentnie jednostronnie i to przez pryzmat własnego rozgoryczenia ... że ktoś śmiał nie potraktować Pana poważnie ... .

Posiadanie psa, nie wspominając o hodowaniu danej rasy (co tak naprawdę było głównym tematem Pańskiego zainteresowania Samoyedami i potencjalnym zakupem szczenięcia podczas naszej krótkiej rozmowy) to bardzo duża odpowiedzialność i wymóg sporej wiedzy na temat rasy (hodowanie), której nie uzyska Pan "dzwoniąc po ludziach". A Pana stwierdzenie : "mam Westa to z Samoyedem też sobie poradzę, bo to przecież też pies" jest niestety dla mnie mało odpowiedzialne i nie wzbudza mojego zaufania względem Pana jako potencjalnego właściciela Samoyeda z mojej hodowli ...

A przeprosiny za powyższy post, które Pan raczył przesłać mi pocztą pantoflową przez osoby trzecie (czyli innego hodowcę, który potraktował Pana tak jak i ja, ale jego jednak Pan wysłuchał do końca) proszę sobie przysłowiowo "schować w buty" ... bo żeby napisać anonimowo głupoty (naszpikowane błędami ortograficznymi nota bene) to odwagi Panu starczyło ... ale na sprostowanie jednak zabrakło tej w/w odpowiedzialności ;).

życząc powodzenia w dalszych poszukiwaniach
jednak pozdrawiam

Katarzyna Dziuba-Miązek