paulaprzygoda Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 czy ktoś wybiera się w marcu do Berlina? nie byłam jeszcze na żadnej wystawie za granicą, więc nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda... jesli ktoś był w tym roku na takiej wystawie, poproszę o opinię :) Quote
Monia85 Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 W tym roku wystawy w Berlinie nie było, ale chyba dwa lata temu tam byłam i uważam, że była jedną z najlepiej zorganizowanych wystaw zagranicznych jakie zaliczyłam. Ogromne hale, świetna organizacja, duży parking i nie było problemu ze znalezieniem miejsca, hale dobrze wentylowane itp... Quote
paulaprzygoda Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 a czy ktokolwiek ma jakieś namiary na hotel dla psów w berlinie? w necie NIC nie mogę znaleźć.... :( z tego co się trochę rozeznałam (a rozeznać się na stronach niemieckich to istna katorga!-zero tłumaczenia na inne języki, brak zestawień z poprzednich wystaw) - w mojej rasie - bernardyn- wystawiają w 99% niemcy, więc może uda nam się coś zdobyć :) Quote
Brezyl Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='paulaprzygoda']a czy ktokolwiek ma jakieś namiary na hotel dla psów w berlinie? w necie NIC nie mogę znaleźć.... :( z tego co się trochę rozeznałam (a rozeznać się na stronach niemieckich to istna katorga!-zero tłumaczenia na inne języki, brak zestawień z poprzednich wystaw) - w mojej rasie - bernardyn- wystawiają w 99% niemcy, więc może uda nam się coś zdobyć :)[/QUOTE] [URL]http://www.berlin.city-map.de/01010006/hotele-dla-psow[/URL] Niestety my ze Szczecina, dojeżdzamy z domu, więc podrzucam tylko adresy, a zorientować musicie się sami. Co do wystawy, dużo polskich psów odnosi sukcesy, my byliśmy w Berlinie tylko raz, była to nasza pierwsza wystawa zagraniczna i pies spokojnie zdobył BOB-a, choć jako jedyny w swej rasie był z Polski, resztę chyba stanowiły psy z Niemiec. NIestety na półce nie nie widzę katalogu, ale jak wpadnie mi w ręce, a nikt wczesniej nie udzieli Ci informacji, to napiszę, jakie były stawki benków. Quote
paulaprzygoda Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Brezyl - dziękuje ci stokrotnie, bardzo ułatwiasz mi zadanie :) Jeśli znajdziesz katalog - proszę o stawę. Jeszcze raz wielkie dzięki!! Moja Panna wczoraj została zapisana, pozostaje tylko zapłacić :) Quote
Brezyl Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Bylismy w 2011. Stawka 3 szt. :crazyeye: 1 długowłosy (polski), 2 krótkowłose - jeden polski, drugi pies miał rodowód z AKC. Były Dexter i Carina [URL]http://www.mankowazagroda.com.pl/psy.html[/URL] i Opdykes Midnight Miracle [URL]http://www.lanebern.com/mirrac.htm[/URL] Spotkamy się na miejscu, to pogadamy. Mój psiur jeszcze nigdy nie widział tak wielkiej panny, więc jestem ciekawa jak się zachowa. Wtedy była tylko międzynarodowa. W tym roku pierwszy dzień krajowa, drugi międzynarodowa. Quote
paulaprzygoda Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 no to super, bardzo się cieszę, że będę mogła spotkać tam osobę, która kuma o co chodzi :) ja zapisałam moją pannę na obie wystawy oczywiście, większe prawdopodobieństwo zdobycia czegokolwiek :) co do stawki - dla mnie to żadna nowość - w bernardynach niestety tłoku nie ma a krótkowłose są zazwyczaj w mniejszości, a szkoda, bo to piękne i majestatyczne psy (pomimo wiszących świeczek z pyska do samej ziemi :eviltong: ) Quote
tequilla26 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Możecie polecić niedrogi nocleg w Berlinie - gdzieś, gdzie przyjmują z psami? Quote
Recommended Posts