Beat2010 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Lord to starszy, zdrowy pies w typie czarnego owczarka niemieckiego. Lord przez 10 lat mieszkał w bloku, u boku swojego Pana, miał regularne spacery, jedzenie,w razie potrzeby był leczony, miał dobrze, miał swoje miejsce na ziemi i tak miało być aż do końca. Ale pewnego dnia Pan, zamiast na spacer, zabrał Lorda do schroniska i tam postanowił go zostawić . Ale miało to być tylko na miesiąc, gdyż Pan był chory i czekał na miejsce w szpitalu. Co gorszego może spotkać psa po wieloletniej, wiernej służbie niż samotność , opuszczenie? Lord bardzo tęskni za Panem i domem . Lord bardzo źle znosi pobyt w hotelu . jest smutny. Nie chce chodzić na spacery, wygląda jakby cały czas czekał , że Pan zaraz przyjedzie i zabierze go do domu, boi oddalić się od bramy, żeby nie przeoczyć przyjazdu Pana. My już wiemy, że " pan " Lorda oszukał, ale Lord ciągle wierzy w Człowieka . Uratujmy wiarę Lorda w Dobrych Ludzi, pomóżmy mu znaleźć DOM. Jedna z Wolontariuszek, znając realia schroniska, wzruszona losem psiaka, postanowiła pomóc w umieszczeniu Lorda na miesiąc w hotelu. Mimo bardzo złego stanu swoich finansów nie wahała się i oferowała opłacanie hoteliku, jedzenia, zapłacenie za zrobienie szczepień, zabezpieczenie przed kleszczami. Pan dał 150zl, troszkę pomogły inne wolontariuszki. Po pewnym czasie okazało się, że Pan nie zamierzał nigdy wziąć z powrotem Lorda do domu. I wolontariuszka została z olbrzymią, ponad Jej możliwości, kwotą do opłacania co miesiąc. Koszt hotelu to 350zł, (choć przez dwa miesiące było to 400zł, bo doszły koszty szczepienia i zabezpieczenia przed kleszczami) worek taniej , choć nie najgorszej karmy-50zł. Prosimy o pomoc w oplacaniu hoteliku, ogłaszaniu Lorda i szukaniu mu domu.Lord żyje w zgodzie z psami w hoteliku, zależy mu na towarzystwie ludzi zdjęcia z hoteliku Quote
Beat2010 Posted December 20, 2013 Author Posted December 20, 2013 podrzucam Lorda, po swiętach będe rozsyłać zaproszenie na jego wątek Quote
Beat2010 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 john_rambo_tymek napisał(a):zapisuję....... dziękuję :) Quote
john_rambo_tymek Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 też mamy czarnego onka , jeśt szlepiutki stareńki i kochany:loveu: Quote
Beat2010 Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 john_rambo_tymek napisał(a):też mamy czarnego onka , jeśt szlepiutki stareńki i kochany:loveu: Lord tęskni za Panem- a Pan siedzi w domu a nie w hospicjum jak mówił Quote
beataczl Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Beat2010 napisał(a):Lord tęskni za Panem- a Pan siedzi w domu a nie w hospicjum jak mówił a to przekret jeden ! a moze dalej miejsc nie ma bo to nie jest takie proste bynajmniej u nas...czy mozna jakos delikatnie zapytac Pana jak to wyglada na ta chwile co zamierza moge odstapic pakiet ogloszen dla Lorda jak potrzebny/zaplacony juz/ Quote
Beat2010 Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 beataczl napisał(a):a to przekret jeden ! a moze dalej miejsc nie ma bo to nie jest takie proste bynajmniej u nas...czy mozna jakos delikatnie zapytac Pana jak to wyglada na ta chwile co zamierza moge odstapic pakiet ogloszen dla Lorda jak potrzebny/zaplacony juz/ dzięki za pakiet, dopiero co wykupiłam,jak zakładałam wątek, zero telefonów:(. Pan Zygmunt z hoteliku też mu szuka domu, ostatnio dobrze mu idzie, więc liczę na niego Pan zamierza umrzeć, ale nie za predko. Jeszcze sąsiadki go napuszczają, że wolontariuszka uśpiła albo oddała do schronu Lorda a od niego zgarnia pieniadze (ostatnio szarpnąl się na 50zł) Quote
Beat2010 Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 przypominam Lorda, nikt nie dzwoni :( Quote
Beat2010 Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 [QUOTE=beataczl; noo, dobrze by było, ale i tak zdjęcia średnie, może będe miała nowe , ale nie wiem kiedy , a ogłoszenia aktywuje owa wolontariuszka, nie wiem czy będzie potrafiła, nic, tylko pod górkę :placz::evil_lol: Quote
beataczl Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 no to z nowymi lub wybranymi z tych co sa oglosimy na bazarku ogloszeniowym i ja zaplace za wyroznienie, a Ty aktywujesz na mailu swoim lub moim -ktorys podamy , ok? tylko jakis tekst do ogloszen musi byc i tytul zeby sie z poprzednim nie dublowal bo czytam ze portale nie przyjma wtedy-odrzuca... Quote
Beat2010 Posted January 21, 2014 Author Posted January 21, 2014 beataczl napisał(a):no to z nowymi lub wybranymi z tych co sa oglosimy na bazarku ogloszeniowym i ja zaplace za wyroznienie, a Ty aktywujesz na mailu swoim lub moim -ktorys podamy , ok? tylko jakis tekst do ogloszen musi byc i tytul zeby sie z poprzednim nie dublowal bo czytam ze portale nie przyjma wtedy-odrzuca... super, to ze starymi, żeby szybciej, w tej chwili nic nowego nie napiszę, bo jestem zarobiona w pracy, jutro cos sklecę Quote
beataczl Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 Beat2010 napisał(a):super, to ze starymi, żeby szybciej, w tej chwili nic nowego nie napiszę, bo jestem zarobiona w pracy, jutro cos sklecę oj,ten czas.. czemu nie ma doba 48 godz.. super !to napisz jak bedziesz ciut mniej zajeta :) Quote
Beat2010 Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Wolontariuszka puscila ogłoszenie w darmowej gazecie Metro, ogłoszenie nie było darmowe:mad: -50zł :-( liczymy na odzew, więc narazie chyba nie ma co robić tablicy wyróżnionej Quote
Beat2010 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 z ogłoszeń w metrze nie było nawet 1 telefonu, wykupiłam pakiet u Juldan Quote
beataczl Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Beat2010']Wolontariuszka puscila ogłoszenie w darmowej gazecie Metro, ogłoszenie nie było darmowe:mad: -50zł :-( liczymy na odzew, więc narazie chyba nie ma co robić tablicy wyróżnionej[/QUOTE] drogie to Metro,ale trzeba wszystkiego probowac [quote name='Beat2010']z ogłoszeń w metrze nie było nawet 1 telefonu, wykupiłam pakiet u Juldan[/QUOTE] to teraz jak zrobimy,Komu wyslac za wyroznienie Juldan czy Tobie ? to prosze nr konta na pw i popros Ja niech zrobi... a co u piesia jak sie trzyma ? Quote
Beat2010 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='beataczl']drogie to Metro,ale trzeba wszystkiego probowac to teraz jak zrobimy,Komu wyslac za wyroznienie Juldan czy Tobie ? to prosze nr konta na pw i popros Ja niech zrobi... a co u piesia jak sie trzyma ?[/QUOTE] wielkie dzięki, jak zaplacę to napisze:) ma być wyróżnienie na tablicy, tak? u Lorda bez zmian- hotelik i buda, ale się przyzwyczaja, czekam na nowe zdjęcia do ogłoszeń Quote
beataczl Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Beat2010']wielkie dzięki, jak zaplacę to napisze:) ma być wyróżnienie na tablicy, tak? u Lorda bez zmian- hotelik i buda, ale się przyzwyczaja, czekam na nowe zdjęcia do ogłoszeń[/QUOTE] jak uwazasz czy na tablicy czy gdzie indziej zeby bylo dobrze/chyba ze na morusku ..?? to juz z nowymi fotkami beda ogloszenia tak .to super! Quote
Beat2010 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='beataczl']jak uwazasz czy na tablicy czy gdzie indziej zeby bylo dobrze/chyba ze na morusku ..?? to juz z nowymi fotkami beda ogloszenia tak .to super![/QUOTE] tzn ja nie wiem gdzie, morusek będzie lepszy? Quote
beataczl Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='Beat2010']tzn ja nie wiem gdzie, morusek będzie lepszy?[/QUOTE] zorientuj sie prosze ile kosztuje morusek a ile tablicy na 30 dni wyroznienia..moze Juldan wie... Quote
Beat2010 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 dobrze, popatrzę,ale jutro, bo już opuszczam komputer Quote
Recommended Posts