madziakato Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 (edited) Witamy. To wątek Maxa, wyciągniętego w lipcu br z pseudohodowli DONa. Oto jego opis z dnia przejęcia:Max ma niestety silną krzywiznę lewej przedniej łapy po starym i nieleczonym zwichnięciu stawu. Cechowało go duże wychudzenie. Pies był ogólnie zaniedbany psychicznie i fizycznie. Wykazuje agresję lękową. Teraz... Teraz Max jest bezpieczny. Od dnia odbioru przebywa w hoteliku Dzika Kępa, gdzie uczy się normalnego życia - bardzo powoli... Nadal bywa trudny, ale zrobił już duże postępy. Pies jest pod opieką Pogotowia Dla Zwierząt - sami nie dadzą rady-mam nadzieję, że pomożemy im "wyprowadzić " Maksia na ...psa:-) Prosimy wszystkich o pomoc! Na ten moment potrzeba minimum 1500zł(operacja łapy+hotelowanie). Nr konta : 81 1090 1043 0000 0001 1986 0256 PdZ: Inspektorat Wlkp. Pl. Pocztowy 4/6 64-980 Trzcianka Tytułem: Max z Ujścia dla przelewów zagranicznych: SWIFT: WBKPPLPP IBAN: PL81109010430000000119860256 Edited November 5, 2013 by madziakato literówka Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 A w takich warunkach mieszkał ten wspaniały piękny pies....:-(Bez dostępu do światła dziennego, bez spacerów.... Quote
bela51 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Fajnie, ze ma juz wątek. Piekny pies, trzeba koniecznie mu pomóc. Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 O! Ciocia chrzestna Maksia dotarła!!!:eviltong: Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 egradska napisał(a):Ja tez zglaszam sie u Maxia:)Ciotka Egradska uwielbia takie przypadki;) Quote
egradska Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Widze, Madziu, ze juz umiesz wklejac fotki:multi: Oby Maxio mial tyle szczescia z domkiem, co Kanis:loveu: no i lapcia zeby nie bolala Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 egradska napisał(a):Widze, Madziu, ze juz umiesz wklejac fotki:multi: Oby Maxio mial tyle szczescia z domkiem, co Kanis:loveu: no i lapcia zeby nie bolalaPół roku nie mogłam do tego dojść, ale znalazła się jedna taka, co mi wytłumaczyła jednym wpisem na priv i ...zadziałało nawet na mnie!:cool3: Quote
egradska Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Masz zdolnosci, o ktorych nie wiedzialas, ale wyszly na jaw:loveu: Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 egradska napisał(a):Masz zdolnosci, o ktorych nie wiedzialas, ale wyszly na jaw:loveu:Dzięki za pomoc:p Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Maksa wydarzenie na FB:https://www.facebook.com/events/430135327087716/ Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 izek77 napisał(a):Ale cudo melduję sięWitamy , w "naszym" typie, co nie? Quote
DONnka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Dołączam do wielbicielek Maxa :loveu: Mam dobre wieści: SKARPETA OWCZARKOWA przegłosowała udzielenie mu powtórnej pomocy finansowej Madziakato, czy mogłabyś się dowiedzieć, na co w tym momencie najbardziej potrzebne są pieniądze ??? Możemy ponownie dofinansować hotel lub kupić dobrą karmę, leki... Możemy dofinansować operację łapiny... Czekamy na decyzję Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Najgorzej jest z kasą na hotelik... Quote
DONnka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 madziakato napisał(a):Najgorzej jest z kasą na hotelik... Max jest dalej w tym samym hoteliku ? Tzn. u Magdy M. ? Quote
madziakato Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 DONnka napisał(a):Max jest dalej w tym samym hoteliku ? Tzn. u Magdy M. ? Max jest w hoteliku "Dzika Kępa" Quote
beataczl Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 madziakato napisał(a):Max jest w hoteliku "Dzika Kępa" to jest hotelik Magdy M. wlasnie ;) wiadomo cos juz kiedy operacja i gdzie ? Quote
natalia.aleksandrov Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Operacja odbędzie się po zebraniu wszystkich funduszy (czyli po spłaceniu 900zł długu za hotelik oraz kiedy uzbieramy na operację - 600zł). Wiem, że to duża kwota, ale nie moge sobie pozwolić na to, że wpłaty będą na operację, a prawie tysiak u Madzi znów niezapłacony... Operacja nie jest pilna - tzn. stan łapki nie pogarsza się. Za to psychicznie na pewno Max by odżył!! Operacja odbędzie się w lecznicy w Pile, u doktora Klimka. Quote
egradska Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 natalia.aleksandrov napisał(a):Operacja odbędzie się po zebraniu wszystkich funduszy (czyli po spłaceniu 900zł długu za hotelik oraz kiedy uzbieramy na operację - 600zł). Wiem, że to duża kwota, ale nie moge sobie pozwolić na to, że wpłaty będą na operację, a prawie tysiak u Madzi znów niezapłacony... Operacja nie jest pilna - tzn. stan łapki nie pogarsza się. Za to psychicznie na pewno Max by odżył!! Operacja odbędzie się w lecznicy w Pile, u doktora Klimka. ale z drugiej strony, jak na to patrzec w ten sposob, to szanse na operacje wygladaja marnie:shake: czy Maxio ma jakies deklaracje na utrzymanie w hoteliku? Quote
Recommended Posts