sylwija Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 noo, tylko, żeby z tego całość ułożyć ładnie.. Quote
sylwija Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 mam nadzieję, ze Dorota i Mariusz, którzy zabrali na spacer Rudolfa, nie pogniewają się, że zacytuję.. "Niestety nie robiliśmy tym razem zdjęć bo p. Artur był umówiony do weta i żeby nie tracić czasu zabraliśmy na spacer obydwa psy naraz. Okazało się to świetnym ruchem bo Rudolf zakumplował się z Tajem i szybko się przy nim ośmielił. Bez drugiego psa pewnie trwałoby to dłużej, a Taj dodatkowo aż zaraża pozytywnym nastawieniem. Rudi na początku przypłaszczył się do ziemi. Potem szedł dość chaotycznie i z niepokojem patrzył na Mariusza. Jakikolwiek ruch w jego stronę i robił kółko przy samej ziemi. Ciastka go nie interesowały, dopiero w środku spaceru nos zaczął chętniej z nami współpracować ;) Przez pierwsze 15 minut ogon był w dole, czasami przy jakiś ruchach nawet brał go pod siebie :/ Chyba nie ma zbyt dobrych wspomnień o człowieku... Nie zwracał uwagi na obszczekujące nas zza płotów psy, nerwowo zareagował na... dziecięcy wózek (przeszedł na drugą stronę Mariusza, byle tego czegoś nie spotkać), rowery były mu obojętne, na kucyka patrzył z zaciekawieniem, za to oglądał się za samochodami i obserwował facetów. Dobrze mu się szło "w szyku" z Tajem, zauważyliśmy nawet, że jak któryś zostawał w tyle, to od razu dążył do zrównania i dalej szli bok w bok. Wolał iść po prawej, jak zmieniała się kolejność to spychał Taja w prawo ;) W końcu przekonał się do ciastek ale żeby zdążyć je zjeść przed Tajem, musi jeszcze potrenować ;) Nie było żadnego warczenia, ani innych wrogich działań. Taj nawet parę razy sobie dość śmiało poczynał, a to lekki cykor jest ;) Potem Rudi już nawet prosił sam o ciastka :) Czasami ciągnie na smyczy, a jest dość silny, więc spacerował głównie z Mariuszem. Po jakiejś godzinie zaczął się wyluzowywać - zrobił "uszy na czubku głowy" i próbował namówić Taja do zabawy. Był nawet moment, że zapraszał Mariusza do zabawy :) Niestety bardzo nie biegaliśmy bo mieliśmy tylko jedną linkę, po za tym nie znaliśmy się z Rudim, więc woleliśmy go na długiej nie prowadzić. Za to spacer był bardzo zacny bo łaziliśmy ponad 3 godziny. Udało mi się trochę pofilmować komórką, chociaż przy Taju to nie jest łatwe :) Tutaj znajdziesz filmik - trwa aż 6 minut i na internet raczej się nie nadaje ale pokazuje mniej więcej jak Rudolf się zachowywał na spacerze." Quote
NikaEla Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Wspaniały opis, oby więcej takich spacerów... Quote
sylwija Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 [url]http://www.youtube.com/watch?v=aHWG1ZCpIcU&list=UUrPNXInBMy--h9YpDwxIuyg&feature=c4-overview[/url] to filmik wspomniany nie wiem, coś trzeba zrobić.. już kilka miesięcy, a nic się nie zmienia, żadnych postępów.. i też żadnego zainteresowania. nie wiem, co,. ale trzeba jakieś ruchy poczynić, Rudolf wciąż lękliwy, niepewny.. potrzebuje więcej człowieka dla siebie, spacerów, kontaktów. Duży pies, a zachowuje się czasem jak wycofany szczeniaczek, żadnej pewności, żadnego oczekiwania.. ciągle taki biedny.. Quote
Gusiaczek Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [URL]http://www.youtube.com/watch?v=oocWAKlVS90[/URL] to Rudolf w czerwonej obróżce kica z Arą? Quote
NikaEla Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [quote name='Gusiaczek'][URL]http://www.youtube.com/watch?v=oocWAKlVS90[/URL] to Rudolf w czerwonej obróżce kica z Arą?[/QUOTE] chyba nie.... Quote
sylwija Posted February 25, 2014 Author Posted February 25, 2014 Nie jamor puszcza go tylko samego lub ze staruszkiem jakimś Quote
Livka Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 [quote name='sylwija']tak, nawet mam zaproszenie do odwiedzin, tylko czasu brak .. [B]myślę, żeby kupić u CatAngel pakiet 130 ogłoszeń za 15zl dla Rudolfa[/B], nie wiem, czy będą nowe zdjęcia, ale przynajmniej inne wrzucić i nowy tekst - na zasadzie odświeżenia do tej pory nie było ani jednego zapytania o niego.. nawet głupiego ;)[/QUOTE] Jasne, że trzeba nowe ogłoszenia dla Rudiego - kaska na promocję jest ... i może jeszcze jakieś wyróżnienia :roll: Quote
sylwija Posted February 25, 2014 Author Posted February 25, 2014 [quote name='Gusiaczek']musi być jakiś powód ku temu .....[/QUOTE] Jasne pisalam juz kiedys, że sie pogryzl z jakimis psami, ktore go zaatakowaly Quote
Gusiaczek Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 no tak, pamiętam Rudi jest naprawdę bardzo klawym psiakiem - znajdzie dom na pewno :) Quote
sylwija Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 [quote name='Livka']Jasne, że trzeba nowe ogłoszenia dla Rudiego - kaska na promocję jest ... i może jeszcze jakieś wyróżnienia :roll:[/QUOTE] zakupiłam pakiet, gdyby ktoś chciał pomóc z tekstem czy wyborem zdjęć, to bardzo poproszę, dziś wieczorem chciałabym podesłać już dane do pakietów (bo dla Toli I Benka też zamowiłam) poproszę o wyróżnienie na TABLICY, gdzieś jeszcze i dopłaci się najwyżej Quote
NikaEla Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 [quote name='sylwija']zakupiłam pakiet, gdyby ktoś chciał pomóc z tekstem czy[B] wyborem zdjęć,[/B] to bardzo poproszę, dziś wieczorem chciałabym podesłać już dane do pakietów (bo dla Toli I Benka też zamowiłam) poproszę o wyróżnienie na TABLICY, gdzieś jeszcze i dopłaci się najwyżej[/QUOTE]wg mnie koniecznie to: widać jego wielkość i pozytywny stosunek do człowieka [IMG]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1904211_686841204700100_1613174907_n.jpg[/IMG] i może takie: (lub inne z tej sesji) [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1912070_686845854699635_1164415050_n.jpg[/IMG] i pysio: [IMG]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1898025_686701398047414_957343245_n.jpg[/IMG] i koniecznie jakieś smutne, ale nie mogę teraz znalaźć Quote
sylwija Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 mi to się wydaje, że już na tym trzecim widać smutek w oczach.. ale poszukam jeszcze, przejrzę wszystkie trzeba go koniecznie zabezpieczyć na kleszcze, już wysyp podobno duży.. Quote
NikaEla Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Zaglądam do Rudolfa , jutro się kończy bazar, to znów wpadnie kilka złotych Quote
NikaEla Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 Na dniach trzeba będzie fakturę za luty zapłacić. I koncie zostanie znów za mało na opłaty za kolejny miesiąc(marzec) A gdzie te telefony??? gdzie dom??? Quote
sylwija Posted March 3, 2014 Author Posted March 3, 2014 zamówiłam pakiet ogłoszeń 130 za 15, dzisiaj przesyłam materiał, CatAngel szybko robi, więc na pewno na dniach wyjdą. taki tekst do rozpowszechniania na fb przygotowała Anita A. czy mogę go też do ogłoszeń dać? jak myślicie? Rudolf... Porzucony na leśnym parkingu... Bo już nie chciany ?.... Bo przestał być kochany ?. Błąkał się wystraszony i wychudzony...Miał ciut szczęścia, trafił na dobrych ludzi, którzy Go dokarmiali. Potem inni zabrali do hoteliku. Teraz czeka tam na na swoją miłość, swojego człowieka, który pokocha tego spokojnego, łagodnego choć nieco wystraszonego psa. Człowieka który obdarzy Go miłością i czułością na na jaką zasługuje. Rudolf nie miał łatwego życia...reaguje lekiem na podniesiona rękę zwłaszcza z kijem. Na pewno był bity.... mimo to nie wykazuje cienia agresji nawet lękowej....Garnie sie do człowieka. Na spacerach jest wpatrzony w przewodnika. Pięknie chodzi na smyczy. Dogaduje się z innymi psami. Słowem pies IDEAŁ.....Rudolf ma ok. 4 lat waży 30 kg. jest teraz zadbany , zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany... tylko tego jedynego przyjaciela Mu brak.... Kontakt w sprawie adopcji 514 045 805 Sylwia , [email][email protected][/email] Quote
NikaEla Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Dorzuciłabym coś, ze w kojcu wpada w deprasję... może to podziała na serca ludzi[quote name='sylwija'] taki tekst do rozpowszechniania na fb przygotowała Anita A. czy mogę go też do ogłoszeń dać? jak myślicie? [B]Rudi[/B]... Porzucony na leśnym parkingu... Bo już nie chciany ?.... Bo przestał być kochany ?. Błąkał się wystraszony i wychudzony...Miał ciut szczęścia, trafił na dobrych ludzi, którzy Go dokarmiali. Potem inni zabrali do hoteliku. [B]Niestety większość czasu spędza samotnie w kojcu[/B]. Teraz czeka tam na na swoją miłość, swojego człowieka, który pokocha tego spokojnego, łagodnego choć nieco wystraszonego psa. Człowieka który obdarzy Go miłością i czułością na na jaką zasługuje, [B]oraz pomoże wyjść z zaczynającej sie depresji.[/B] Rudolf nie miał łatwego życia...reaguje lekiem na podniesiona rękę zwłaszcza z kijem. Na pewno był bity.... mimo to nie wykazuje cienia agresji nawet lękowej....Garnie sie do człowieka. Na spacerach jest wpatrzony w przewodnika. Pięknie chodzi na smyczy. Dogaduje się z innymi psami. Słowem pies IDEAŁ.....Rudolf ma ok. 4 lat waży 30 kg. jest teraz zadbany , zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany... tylko tego jedynego przyjaciela Mu brak.... Kontakt w sprawie adopcji 514 045 805 Sylwia , [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Quote
Livka Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 [quote name='sylwija']zamówiłam pakiet ogłoszeń 130 za 15, [/QUOTE] Już dopisuję do wydatków :) Quote
sylwija Posted March 7, 2014 Author Posted March 7, 2014 na ogłoszenia czekamy jeszcze.. trzeba koniecznie zabezpieczyć Rudolfa na kleszcze - może ktoś zechciałby kupić Rudolfowi obrożę przeciwkleszczową? sezon już się zaczął, a babaszjoza jest bardzo niebezpieczną chorobą.. idealna byłaby Foresto - działa aż 8 miesięcy, więc byłoby dobrze zabezpieczony. Quote
NikaEla Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Na konto Stowarzyszenia przelałam 50zł z bazarku [COLOR=#000000] [/COLOR][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251211[/URL][COLOR=#000000] [/COLOR] Quote
Livka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 [INDENT] [B]Dzień Dobry :smile: [/B] [B][IMG]http://supergify.pl/images/stories/Bajki/cinderela.gif[/IMG]Zapraszam na bazarek dla Toli i Benia : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/251543-Powiew-lata-w-marcu-dla-Toli-i-Benka-Do-15-03-do-godz-20-00"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-godz-20-00[/URL] Kto pomoże ???[/B] [/INDENT] Quote
Recommended Posts