hanek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ruth napisał(a):W ogóle przydałoby się więcej ludzi z DT dla trudnych psów. Może też jakieś ogłoszenia z prośbą o tymczasy? Też już nic nie wiem - chyba jedynie tyle, że bid coraz bardziej przybywa :shake:. Dominika rozwieszała w Libiążu plakaty gdzie prosiliśmy o tymczas dla Czapi (Lunki) i ani jedna osoba się nie zgłosiła... Quote
Ruth Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 A jakby zmniejszyć czcionkę tylko nagłówek zostawić duży drukowanymi, żeby zwracał uwagę (myślałam, żeby nagłówki popodkreślać czerwonym markerem ale nie wiem czy to dobry pomysł). No i zdjęcie też wielkościowo musi być odpowiednie, żeby psiaka było widać - 2 na jednym ogłoszeniu ograniczają jednak możliwości :oops:. Quote
hanek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 hanek napisał(a):Dominika rozwieszała w Libiążu plakaty gdzie prosiliśmy o tymczas dla Czapi (Lunki) i ani jedna osoba się nie zgłosiła... Ale to nie znaczy, że nie warto jeszcze spróbować, z ogólnym tekstem. Quote
IKA & SONIA Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ja obiecałam sklecić jakiś tekst o Rudace & Czarusi. Zrobię to na pewno po weekendzie, po obronie i od razu ogłoszenia. Quote
Ulaa Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Hanek, Ada-jeje trochę Wam zapchałam skrzynki poprawionymi i zaległymi rzeczami :oops: Szczególnie Hanek chyba padnie jak zobaczy ile tego ma ;) Quote
Kasia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Dziewczyny znalazłam taki wątek. Czy to nie okolice gdzieś koło Was? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10479215#post10479215 Quote
Ulaa Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Dzisiaj jest ostatni dzień, że coś robię przed wyjazdem. Komu mam przekazać allegro, meila fundacyjnego, papiery, no i... psy? Błagam. Z Krówkiem i Bobikiem trzeba coś zrobić najpóźniej w niedzielę, bo mama nie będzie się nimi zajmować. Jeśli nie będą zabrane do mojego wyjazdu, to weźmie na smycz i zaprowadzi do Ady-jeje, już tak "obiecała". Quote
gonia1985 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Kasia']Dziewczyny znalazłam taki wątek. Czy to nie okolice gdzieś koło Was? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10479215#post10479215 O rany- te psy jeszcze zyja? Pamiętam je jeszcze uciśnięte w tej klatce za blokami (prawie w lasku) jak byłam dzieckiem ;( Quote
Ruth Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ja mam pytanie odnośnie ogłoszeń - czy Plamka znalazła już dom? Jest to ważne ponieważ przy wieszaniu następnych ogłoszeń mogę zaoszczędzić miejsca i przykleić na Plamkowe jeśli już nie aktualne i jest większe prawdopodobieństwo, że ktoś nie zaklei tych nowszych. Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Na watku Plamki IKA & SONIA pisze ze dzis idzie na wizyte przedadopcyjna, czekamy na wiadomosci od niej. Quote
Ulaa Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Dziewczyny błagam, sprężcie się i odpowiedzcie na moje pytanie parę postów wyżej: kto weźmie na 2 tyg. opiekę nad Allegro i kontem mailowym? Ktoś musi się tym zająć. Tam jest codziennie coś do zrobienia. Odebrać pocztę, poodpisywać albo inaczej zareagować, wystawiać komentarze na allegro, kończyć i modyfikować aukcje. To są rzeczy, które ktoś MUSI robić regularnie, wtedy zajmuje raptem kilkanaście minut. A jak się nazbiera gdy wrócę, to zajmie wiele godzin a 3/4 będzie nieaktualna. Mogę przepaść domy dla zwierząt, darczyńcy, interwencje. Kto ma ochotę na kilkanaście min pracy biurowej codziennie z rana? (albo z wieczorka, jak kto lubi ;)). Nie ukrywam, że błagalne spojrzenie kieruję w kierunku avatarka z biegnącym przez las żółtym psiakiem.... Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ja mysle ze hanek zajmie sie tym, a nie odpowiada bo nie ma jej na dogo, chetnie bym to robila ale jak wiesz w tej dziedzinie jestem noga. Wyslij Ulka jeszcze meila do hanek z ta prosba. Quote
Ruth Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Hanek pewnie do teraz nie doszła do siebie zobaczywszy PW i maile od Uli ;). Aha, prosiłabym jeszcze o linka lub plik do plakatu ogólnego Pro Animals w który m.in. była nadmieniona prośba o DT bo nie mogę nigdzie znaleźć :roll:. ---- http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=516998 Wszędzie mamy średniowiecze :shake::angryy:. To prawie jak rzekome właściwości zdrowotne "kocich skórek" :2gunfire: :stupid: . Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ruth dzieki ze dzisiaj bylas z nami, :loveu: i blagam zajmij sie czyms innym, mniej stresujacym i mniej okrutnym :angryy: dosc juz mamy tego w zyciu codziennym. :angryy: Quote
Kasia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 gonia1985 napisał(a): O rany- te psy jeszcze zyja? Pamiętam je jeszcze uciśnięte w tej klatce za blokami (prawie w lasku) jak byłam dzieckiem ;( Czy sprawdzicie to? Może uda sie im pomóc... Quote
Ruth Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Jak będę potrzebna jeszcze kiedyś to służę pomocą jeśli dam radę. Kto i kiedy jedzie zbadać sytuację w Libiążu? Ja nie mogę chyba w ogóle wchodzić na żadne portale int. bo na "dzień dobry" takie rzeczy mi przed oczy wyskakują :placz:. Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Owszem jest juz na watku zalozonym dla tych psow prosba do dziewczyn z Libiaza, tylko ze nic nie przychodzi mi do glowy co mozna zrobic dla tych psow. Brak Dt :placz: powoduje to ze nie wiele da interwncja, normalnie w taich sytuacjach jedziemy i odbieramy psy a przeciwko wlascicielowi zakladamy sprawe. Quote
Ulaa Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 K* mać, żyć się odechciewa. Chce się zrobić coś dobrego, pomóc psu i ludziom to jeszcze w morde naplują. Taki zaj....y telefon odebrałam przed chwilą w spr. jednego z psów, które mamy do adopcji na stronie, że mało mi od tego jadu ucha nie wypaliło. "Życzliwych" jest najwięcej. Szkoda, że każdy ma tylko wielką mordę. Bo mózgu do myślenia i łap do roboty wcale. Można sobie żyły wypruć, a im i tak będzie źle. Quote
hanek Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Ruth napisał(a): Aha, prosiłabym jeszcze o linka lub plik do plakatu ogólnego Pro Animals w który m.in. była nadmieniona prośba o DT bo nie mogę nigdzie znaleźć :roll:. Nie ma takiego plakatu, jest ogólny o fundacji, ale bez prośby o DT, tylko informujący czym się zajmuje fundacja, z numerem konta. Podaj mi proszę Twój adres mailowy, Ruth. Quote
Ada-jeje Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Gonimy na okraglo a spraw nie ubywa, :shake: wrecz odwrotnie, za to ze wszystkich stron tylko czegos chca od nas, :angryy: nie dajac nic w zamian, :mad: do tego jeszcze tylko pretensje. Chyba nadszedl czas zebysmy przestaly reagowac na telefony, zwlaszcza ludzi ktorzy chca oddac swojego psa z takich czy innych przyczyn. :-( Czas najwyzszy zeby zajac sie rozwiazywaniem problemow od innej strony. Quote
Weronikaa Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Ja doleję jeszcze oliwy do ognia, i powiem, że jak byłam u kuzynki w Bolęcinie to patrzyłam na warunki psów w różnych domach. Szczególną uwagę zwrócił na mnie piękny dom, ładna buda, a przy niej ONek na bardzo krótkim łańcuchu. Aha, był jeszcze kojec z malutkim pieskiem, bardzo podobna sytuacja do Maszki. Nie wspominając już o wielu wałęsających się psach po ulicy... :-( Quote
Ulaa Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Chciałam się z Wami pożegnać na ok 2 tygodnie. Wyjeżdżam i chyba będę tęsknić. Żeby tęsknotę zmniejszyć przydałoby się brać adrenalinę dożylnie chyba, bo nagły jej spadek w organizmie nie wiadomo do czego doprowadzi :evil_lol: Wy za to odpoczniecie sobie trochę ode mnie ;) Zostawię u Ady-jeje listę adresów i nr tel. które mogą się Wam przydać (chętne domy dla psów, umowy do podpisania, daty sterylek itd). Jakby co to sms lub dzwonić, ale z działaniem telefonu bateria&zasięg różnie w tej dziczy może być :roll: Papa ciotki :hand: Quote
gonia1985 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 wywiad na jaworowej w libiążu zrobiony- fotki wklejone w wątek Quote
Ada-jeje Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 To ja na zmiane troche z weselszej beczki: DZIEKUJEMY :loveu: za darowizne Magdalenie K. 20 zl. Agnieszka @ B. 57,96 zl. I jeszcze lamiglowka dla Ula, hanek lub dorixx wplaty z Allegro: Palma 3, 10 zl. i jamia 1, 15 zl. auk. 392497573, Piegusek 1501, 10zl. auk. 897104858 Quote
hanek Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 palma3 - 10 zł dla foksia Bobika janiu1 - 15 zł dla Bobika piegusek1510 - 10 zł dla dziadzia Borka wszystko ok jednak, ale to skomplikowane Quote
Recommended Posts