Weronikaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Ada-jeje']Weroniko my same nie wiemy czy cos w sprawie bedziemy robic, :crazyeye: bo jak widac jestes na kazdym watku ale chyba tylko po to zeby posty nabijac :angryy: gdyz nie czytasz niczego ze zrozumieniem, nie dociera do ciebie jak planujemy rozne sprawy do zalatwienia i prawie zawsze biora w leb bo wyskakuje nowy wazniejszy problem :mad: a ty tak sobie po prostu chcesz wiedziec:angryy::angryy::angryy:[/quote] Pani Jolu, rozumiem Panią, rozumiem, że nie wyrabiacie już, że wszystko Wam się "wali na łeb".. Ale proszę też zrozumieć, że ja nic złego na myśli nie miałam, nie pisałam tego po to, aby Was zdenerwować, tylko po prostu zapytałam czy zajmiecie się tymi psami, czy będą w jakąś stronę kierowane działania... Przepraszam jeśli Was to uraziło. :oops::oops::oops: :-( Quote
Ada-jeje Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Weroniko nie urazasz nas ale pomagaj na watkach gdzie jest potrzeba podnoszenia, czyli bazarki i zajmij sie wreszcie obiecankami oglaszaniami psow w necie, pomozesz nie tylko nam ale takze psom.:lol: Zaliczylam Alwernie i Babice jest wielka szansa wspolpracy z tymi gminami, ale najpierw my musimy sie spotkac w celu opracowania cennika sterylek dla tych gmin, a w tym celu bede jeszcze dzis rozmawiac z p. Halinka z naszej lecznicy bo nie wiem ktora jeszcze lecznica mogla by zaproponowac sterylki dla Alwerni i Babic. W obydwu Gminach nazwalam Burmistrzow zartobliwie i wytlumaczylam dlaczego ze sa ( mordercami) bo nic nie robia w celu ochrony zwierzat, nie przeznaczaja na ten cel zlamanego grosza za to podpisuja umowy ze schroniskami placac pieniedzmi podatnikow za wywoz psow na smierc. Oczywiscie obydwoje zrobili wielkie oczy:crazyeye: jak to przeciez oni placa nie za wywoz tylko za utrzymanie psa w schronisku :angryy::angryy::angryy: nie bede cytowac przeprowadzonej rozmowy, wiem tylko tyle ze oni sa nieswiadomi tego co robia.:mad::mad::mad: Quote
Jade_Natalia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ehh może w końcu zaczną się interesować, tym co jest ważne. Bo problem bezpańskich psów w naszych gminach jest ogromny:angryy: Quote
Weronikaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Pani Jolu mogłabym rozwieszać nawet 1000 ogłoszeń i to już zaraz, ale nie mam tuszu w drukarce i nie mogę wydrukować ! :placz: gdyby ktoś mi dał już wydrukowane to naprawdę bym rozwieszała ! gdyby ktoś mógł wydrukować to mogłabym wpaść nawet do niego i zabrać. AsterViki, Ty coś wspominałaś, że mogłabyś druknąć tak ?? I co, aktualne ? :lol: Quote
Ada-jeje Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Nigdy Gminy sie nie zaczna interesowac nadpopulacja zwierzat jak my ich do tego nie zmusimy, podajac na tacy uchwaly do czego sa zobowiazani jak rowniez chca gotowce do reki w celu uchwalenia budzdzetu na nastepny rok, wszystko mamy im przygotowac a wtedy moze z tego cos wyjdzie. :angryy: Natalio rozumiem ze na czwartek sprawa DT suni z budy na dwa dni jest aktualna. Weroniko i znow nie przeczytalas mojego posta ze zrozumieniem, :crazyeye: napisalam zebys robila ogloszenia w[SIZE=3][B] NECIE !!! [/B][SIZE=2]Sama wspomnialas o tygodniku Moj Pies.[/SIZE][/SIZE] Quote
AsterViki Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Mam ale niewiele ogłoszeń, bo mnie skończył się toner, większą ilośc dodrukuje jutro. Ada-jeje, mam te art. biurowe dlas Was ale w d \omu będę dopiero ok godz. 21, no moze troszkę wcześniej. Moglabym wtedy gdzieś to podwieżć, tylko gdzie i komu. Wiem gdzie mieszka Dorix i Ulka Quote
Weronikaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Ada-jeje'] Weroniko i znow nie przeczytalas mojego posta ze zrozumieniem, :crazyeye: napisalam zebys robila ogloszenia w[SIZE=3][B] NECIE !!! [/B][SIZE=2]Sama wspomnialas o tygodniku Moj Pies.[/SIZE][/SIZE][/quote] Okey, a kogo najpilniej ogłosić ? Dziadzia, Beethovenka .. ? Quote
Ada-jeje Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Weroniko skontaktuj sie z Ula ktore psy pilnie potrzebuja ogloszen, napewno Bethowen i Plamka a w jakiej kolejnosci maja byc oglaszane pozostale psy to juz Ulka wie najlepiej. Quote
Jade_Natalia Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ale może jak im się przypomni, że mają jeszcze jeden ogromny problem jakim są bezpańskie psy(chociaż np. u nas w Zagórzu są psy biegające luzem, które mają właścicieli:roll:, ale jak przyjdzie np. sołtys na skargę, to oczywiście piesek nie nasz...) to zaczną coś z tym robić. Quote
Weronikaa Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Ada-jeje']Weroniko skontaktuj sie z Ula ktore psy pilnie potrzebuja ogloszen, napewno Bethowen i Plamka a w jakiej kolejnosci maja byc oglaszane pozostale psy to juz Ulka wie najlepiej.[/quote] Dobrze, Ada-jeje. Może Ulaa jak będzie na Dogo napisze na głownym ??? ;) Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Dziekujemy AsterViki za wsparcie konta Fundacji o[B][SIZE=4] 50 zl. [/SIZE][/B]jak rowniez za materialy biurowe. :loveu::loveu: Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 W Trzebini kobieta ma do oddania szczeniaka. Ma też jego matkę, którą dobrze by było wysterylizować (kobieta może płacić w ratach). Szczeniaki rozdaje na targu, albo wciska byle komu, ale tego nikt nie chciał :razz: Powiedziałam jej, że jest taka możliwość, żeby płaciła w ratach, ale że to jest warunek abyśmy szukali domu dla malucha (ona nie pilnuje wogóle tej suki i stale ma małe). Nie namieszałam? Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Mysle ze to ta sama osoba ktora juz do mnie dzwonila jakies dwa tygodnie temu, i powiedzialam jej zeby przyslala fotki szczeniaka na nasz adres ktory jest na stronce, mialy to zrobic jej dzieci. Jezeli znajdziemy domek dla szczeniaka wtedy dopiero by sie do niej podjechalao i ustaliloreszte. Trzeba ludzi uczyc odpowiedzialnosci a nie zebysmy wszystko za nich robili i zwiekszali nasze koszty. W balinie jest rowniez 4 letni ONek do oddania i panstwo rowniez godza sie na pokrycie kastracji przed oddaniem. Pies jest naprawde ladny i zadbany bylam juz tam uzgodnilam wszystko ale trzeba podjechac zrobic foty bo ja nie mialam aparatu. Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 W Trzebini może Ika&Sonia da radę obfocić szczeniaczka (i przy okazji sunię :razz:) i czegoś się dowiedzieć. Ika jak będziesz to się odezwij, wyślę Ci adres. To chyba też nie daleko od Ciebie. Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [B][SIZE=4]STAWIENNICTWO OBOWIAZKOWE [/SIZE][/B][SIZE=2]20 sierpnia kazda z nas prosze sobie zaznaczyc w kalendarzu godzina 8.30 Sad Grodzki w Chrzanowie al. Henryka sprawa p. Dariusz L. i nastepna o godzinie 10.15 sprawa przeciwko Kazimerze T.[/SIZE] Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 co za tragedia :placz::placz::placz: [B]W Babicach jest piesek foxterierek, który dostał siekierą i ma rozciętą i spuchniętą głowę! do tego jest wychudzony i zaniedbany!![/B] znalazła go pani, która ma 6 psów - znajd (w tym jeden chory a jeden umierający) i nie ma możliwości aby gdziekolwiek go upchnąć :placz: [B] pani błaga o pomoc, zapłaci za jego leczenie, ale żeby tylko gdzieś go umieścić, dowiezie gdzie trzeba... Była już u psiaka p. Lucynka, obejrzała ranę i zostawiła leki.[/B] czy jest jakikolwiek pomysł?? piesek podobno spokojny, przestraszony, zgodny do innych psów (atakują go, więc siedzi w samochodzie cały czas!) Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Nasza kochana pani Kasia zgodzila sie przyjac jeszcze i ta biede :loveu: pod swoj dach, Ulka tylko ze ja teraz musze juz jechac po sunie i odwiezc ja do Libiaza podam ci na PW tel. do p. Kasi i prosze dograj sprawe do konca. Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 OK, to najlepiej będzie jak podam nr do p. Kasi tej osobie, która dowiezie psiaczka, a potem poproszę może Ruth by poszła zrobić fotki (ma najbliżej do p. Kasi), chyba że Ika by mogła podskoczyć... Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 A to jest szczeniak u Mecki, który wpadł pod auto i Mecka go leczy (fotki wysłała mi mms-em, dlatemu takie malutkie ;)) [IMG]http://img238.imageshack.us/img238/125/zdjcie110om0.jpg[/IMG] [IMG]http://img65.imageshack.us/img65/5305/zdjcie111gv5.jpg[/IMG] [IMG]http://img71.imageshack.us/img71/4980/zdjcie109uw4.jpg[/IMG] Jak widać - ONkowaty :cool3: Quote
Jade_Natalia Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ale słodziak:loveu: wygląda jak wilczasty ON Quote
gonia1985 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 jest naprawdę piękny. Przypomina mi mojego Felixa jak był mały. CUDOWNY!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 [quote name='gonia1985']jest naprawdę piękny. Przypomina mi mojego Felixa jak był mały. CUDOWNY!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote] No to wiemy jaki będzie maluch jak urośnie :) Może Mecka podzieli się z nami info odnośnie jego leczenia. [B] A tutaj wątek Foksika z rozwaloną główką [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10370095[/URL][/B] :placz::placz::placz: Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Rozmawialam z Mecka z tego co mi przekazala szczeniak juz zdrow jak ryba gotowy do adopcji. Quote
Ada-jeje Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Dziewczyny kto zajmuje sie Allegro, trzeba jak najszybciej sprzedawac cegielki dla dziadunia, i terierka poczestowanego siekierka a oprocz tego bazarki ktore sie pokonczyly i rzeczy nie zostaly sprzedane mozna probowac wystawic na Allegro. Wydatki rosna nam w zastraszajacym tempie. Dzisiaj byly dwie sterylki czyli [B][SIZE=4]350 zl.[/SIZE][/B] ucieklo, jutro jest sterylka Gerdy, [B][SIZE=3]200 zl.[/SIZE][/B] w czwartek kastracja ONka [B][SIZE=3]180 zl. i[/SIZE][/B] sterylka suni z budy [B][SIZE=3]170 zl. [/SIZE][/B]W przyszlym tygodniu szkielety z interwencji tez okolo[B][SIZE=3] 270 zl.[/SIZE][/B] W kolejce czeka terierek ktory ma juz DS ale nie wiadomo czy wlasciele pokryja koszty kastracji no i jeszcze dzisiejszy terierek ktory wiadomo ze bedzie kastrowany z naszego konta. Quote
Ulaa Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Wieczorem zrobię cegiełki na Allegro, a koleżanka dała mi kilka rzeczy na bazarek. Masakra z wydatkami :shake: Quote
Recommended Posts