Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio pojawiam się tam, gdzie nie powinnam :p
byłam dzisiaj na giełdzie samochodowej w Mysłowicach, zostawilimy samochód na parkinkgu płatnym-takim chyba największym tam. Zaparkowalismy samochód w pobliżu budynku ruiny -jakiejś starej stolarni-zamknietej na KŁÓDKĘ !!! stamtąd dobiegał PŁACZ psów :placz: kilku psów. One nie szczekały, one wyły-płakały, starsze i młodsze-po głosie jakby i szczeniak jakiś piszczał.
I nie wiem, nie wiem czy są zawsze tam zamkniętę, czy ktoś je nocą wypuszcza, bo na terenie jest autokomis, chciałam parkingowych o to zapytać ale co by to dało? Olali by mnie, Wiem, że Mecka jest z tamtąd? czy z okolic i ma stosowne uprawnienia, może mogłaby się pofatygować i sprawdzić warunki zycia tych psów w ruderze. Moze tylko za dnia są zamykane na kłódke? w to chciałabym wierzyć, aczkolwiek tak przeraźliwego wycia w zyciu nie slyszałam. Te budynki są na terenie parkingu z autokomisem oraz dużą żółtą reklamą "Libetu"kostek brukowych, budynek-długi zaniedbany znajduje się w głębi poniżej komisu. Nie wiem jak inaczej to opisać, ale jakieś Dogomanki z tamtych okolic może by pomogły i sprawdziły dokladnie sprawę?

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a czy ja moge troche z innej beczki:
znajomi mi dzis zadzwonili, ze ich znajomi musza oddac psa goldena rasowego, 7 letniego, ulozony, zdrowy.
pies juz raz byl oddany przez poprzednich wlascicileli do tych znajomych wlasnie, ale okzalo sie, ze w domu powzna alergia dziecka i pies znow szuka domu.
gdybyscie cos slyszaly to prosze pamietajcie o nim.

Posted

Golden pójdzie błyskawicznie, jeszcze wychowany z dziecmi to hoho. Warunek - kastracja. Albo w dotychczasowym domu albo w nowym.

Wczoraj zadzwoniła do mnie pewna osoba z informacją o katowanej suczce w ciąży. Rzucana kamieniami, bita kijami zwłaszcza przez dzieci, wrzucana do piwnicy przez okienko.
Sprawa jest dośc skomplikowana, dlatego nie można podawac żadnych informacji publicznie i trzeba poczekac na powrót Ady-jeje.

Niestety druga informacja też nie jest radosna :-( Tam, gdzie był Rebit w Mętkowie jest następny pies dokładnie w tych samych warunkach!!!!

Dorixx spróbuj napisac pw do Mecki w sprawie, którą opisałaś. Może pomoże.

Posted

Jesteśmy na Naszej-Klasie :)
[url]http://nasza-klasa.pl/profile/14633766[/url]

do niektórych osób poszły już zaproszenia, sami też zapraszajcie - im więcej osób tym lepiej!

Posted

[quote name='Ulaa']Jesteśmy na Naszej-Klasie :)
[URL]http://nasza-klasa.pl/profile/14633766[/URL]

do niektórych osób poszły już zaproszenia, sami też zapraszajcie - im więcej osób tym lepiej![/quote]

Już wysłałam zaproszenie :)

Szkoda tej suczki w ciąży, a w którym to mieście tak się dzieje?

Posted

[quote name='Ulaa']Jesteśmy na Naszej-Klasie :)
[URL]http://nasza-klasa.pl/profile/14633766[/URL]

do niektórych osób poszły już zaproszenia, sami też zapraszajcie - im więcej osób tym lepiej![/quote]

Ja już dostałam, dziękuję :lol::lol::lol: Super, że nasza Fundacja jest w n-k !!

[quote name='Ulaa']Golden pójdzie błyskawicznie, jeszcze wychowany z dziecmi to hoho. Warunek - kastracja. Albo w dotychczasowym domu albo w nowym.

Wczoraj zadzwoniła do mnie pewna osoba z informacją o katowanej suczce w ciąży. Rzucana kamieniami, bita kijami zwłaszcza przez dzieci, wrzucana do piwnicy przez okienko.
Sprawa jest dośc skomplikowana, dlatego nie można podawac żadnych informacji publicznie i trzeba poczekac na powrót Ady-jeje.

Niestety druga informacja też nie jest radosna :-( Tam, gdzie był Rebit w Mętkowie jest następny pies dokładnie w tych samych warunkach!!!!

Dorixx spróbuj napisac pw do Mecki w sprawie, którą opisałaś. Może pomoże.[/quote]

Kolejna sunia w ciąży i pies na łańcuchu... :placz::placz: No nie, to już przechodzi ludzkie pojęcie !! .............. Boże, biedne psy.............................

A ja wysłałam dziś pieniążki na Okruszkę, mało tego, ale pewnie się przyda ;)

PS. I mam takie pytanie do Goni.. :oops: Czy wysłałaś już dla mnie kolczyki z bazarku ?? Bo moje pieniążki doszły :cool3:

Posted

Ika&Sonia, czy dałabyś radę podjechać do Myślachowic? Jest tam porzucony pies podobny do Bernerdyna. Wg osoby, która go dokarmia, coś mu doelga, jest bardzo słaby i wychudzony.
Jeśli zmieści się do Twojego auta, to dałabyś radę zabrać go do lecznicy? A jeśli nie, to tylko zrobić fotki i założyć wątek, szybko wstawiłabym na stronę a w środę bym podjechała po niego do lecznicy.
Pani dokarmiająca jest dzisiaj w domu po 19:00. Jeśli masz możliwość odwiedzić psiaka, to wyślę Ci namiary na pw.

Pani dzwoniła do Olkusza, ale na szczęście dla psiaka nikt nie odebrał. Inaczej już byłby w schronisku. Udało się przekonać panią na kilkudniowy tymczas dla niego na ogrodzie, ale psiak jest słabiutki i głównie leży.

Posted

Wg mnie najlepiej by było jechac od razu i go zabrać do weta, przy okazji fotki zrobić. Ma ktoś większy samochód??? Trzeba mu pomóc. Wiem co było z moim Guciem do środy może być już za późno.:-(

Posted

Kako ta suczka nie jest z Katowic, ale proszę, żebyście nie pytali. Bez Ady-jeje i tak nic nie zdziałamy w tej sprawie.

Ika&Sonia była z bernardynkiem u weta. Napewno założy mu wątek, jak będzie miała chwilkę czasu i napisze wszystko, czego się dowiedziała. Ja powiem tylko tyle, że jest śliczny i kochany :loveu: (dziewczyny były z nim u mnie, po karmę - cudo!!) ale strasznie zaniedbany. Dostał imię: Bethowen :)

Posted

Jak dobrze wszystko pojdzie to w czwartek wieczorem jestem w domu, czyli w piatek lub najpozniej w sobote mozemy jechac do suni ciezarnej i bitej, mam nadzieje ze do tego czasu przezyje. :placz: Powtorze za Ulka jak dobrze ze jestes IKA&SONIA

Posted

Zgłoszenie dotyczące szczeniaka uwięzione w ciasnym kojcu na posesji domu w budowie (jeszcze niezamieszkały pustostan). Osoba obserwuje od dłuższego czasu sytuację, rzadko się tam ktoś pojawia. Sama również widziałam to kilka dni temu, ale myślałam, że to jakaś wyjątkowo sytuacja, maluszek strasznie rozpaczał :shake: Napiszę pismo do tych ludzi z nakazem lepszej opieki nad szczeniakiem lub oddania go.

Reporterka z Przełomu znowu dzwoniła w spr. Bory i artykułu o maltretowaniu. Info na wątku Bory [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105201[/url]. Oby coś z tej sprawy było! :thumbs:

Posted

Wątek Dziadziusia, któremu pozostała jeszcze tylko [B]doba życia[/B] :placz: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10338200[/url] jeśli nie znajdzie jakiegokolwiek tymczasu :placz:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Wniosek o status OPP zlozony, pozostaje nam tylko czakac :crazyeye: i zaciskac kciuki.[/QUOTE]
O matko!! Super! Zaciskam z calych sil!
A dotarly do Was juz pieniadze z tegorocznych wplat, czy to jeszcze za wczesnie?