Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak obydwie wysterylizowane ,yorkowata ma na imie Dusia sa jej zdjecia na stronie Missieek w moim podpisie, druga wazy 3 kg wyglada jak mix dlugowlosej chiuchuachua z piczerem nie ma ogonka, jest czarna -podpalana.

Posted

[quote name='Therion']Tak obydwie wysterylizowane ,yorkowata ma na imie Dusia sa jej zdjecia na stronie Missieek w moim podpisie, druga wazy 3 kg wyglada jak mix dlugowlosej chiuchuachua z piczerem nie ma ogonka, jest czarna -podpalana.[/quote]

Piękne są :)

Posted

witam spowrotem, ja już jestem i dziękuję za pomoc w bazarkach :)

Więc jeden się juz kończy\ skończył. Czy mam powysyłac przedmioty? czy komus przekazać po to by je wysłał? Na pocztę mam baaardzo daleko a samochodu brak.

Myślałam o Dominice....

Posted

[quote name='dominik_a']A co to za yorki??? Może miałabym osobę chetną na yorka - bardzo dobry dom, musiałabym jeszcze się konkretnie dopytać :p[/quote]

Ja też miałabym jedną osobę chętną na yorka lub psa yorko-podobnego , ale w przeciwieństwie do domku chętnego Dominiki, to domek chętny ode mnie (tzn znajoma) nie jest już taki idealny, dlatego nie polecałam.:roll:

Posted

Na yorkowate mamy dziesiątki całkiem niezłych domów. Jeśli ta suczka nie stwarza problemów wychowawczych (tzn ryzyko zwrotu jest minimalne) to możemy chyba jej pomóc :)

Posted

Gonia oczywiscie mozesz brac udzial w bazarkach ktore sama organizujesz. Na chcwile obecna potrzeba kasy na sterylki bo sie ich troche uzbieralo, no i jest jeszcze jeden jamnik zgloszony ale nikt nie byl u niego bo nie bylo kiedy podobno ma przepukline i wiem na 100 procent ze to my fndacja mamy sie tym zajac bo wlasciel nie ma na to kasy. Czekamy tez na odzew od wlasciela podhalana ktory nie moze chodzic na nogi, trzeba zeby wet postawil diagnoze.

Posted

W piatek godzina 13.30 mamy termina na sterylke suni z Zagorze ta ktora jest przy budzie, jezeli oczywiscie rodzice Natali sie zgodza przetrzymac sunie u siebie pierwsze trzy dni po sterylce bo jakos nie wyobrazam sobie zeby sunia prosto po zabiegu miala wrocic do budy. A jezeli nie sunia to trzeba pomyslec i powiadomic Ulka kierownika tam gdzie jest ONek ktorego przywiozl Peter Beny, lub w ostatecznosci Gerda. Nie mozemy dopuscic zeby ten termin nam przepadl.

Posted

To można Krówka przecież dac :)

Dzwoniła pani, która już kiedyś dzwoniła (pisałam o tym tutaj), że przybłąkała się do niej ciężarna kotka. Chciała spytac, czy może na nas liczyc w przypadku szukania domu dla kotków. Urodziło się 6, pani zostawiła 2 (kocurki czarne). Jednego weźmie koleżanka, a jeden będzie do wydania za kilka dni. Mamy chyba domek dla niego. Matka będzie sterylizowana ale nie wiem czy we własnym zakresie, czy zdecyduje się przez fundację.

Pani przy okazji opowiedziała także o psach na Fabloku. W kojcu hurtowni są 3 psy w swoich odchodach i rozwalających się budach. 2 są albo bardzo stare albo bardzo chore, bo ledwo się ruszają a młody ONkowaty z klapniętymi uszkami ma zaropiałe oczy. Pani była tam z własnym psem i normalne psy powinny szalec na widok innego, a one tylko stały, takie były słabe...
Pani jest bardzo konkretną osobą, nie tylko patrzy jak większośc, ale próbuje działac. Poszła do kierownika, podając się za członka jakiejś organizacji i kazała mu poprawic warunki psów, zabrac do weta. Obiecał to zmienic. Jednak podobni nie zrobił tego... Możemy tam zajrzec, bo w ten upał psy nie mają ani wody ani cienia, siedzą w betonowych kojcach i smażą się na słońcu w swoich odchodach... :shake::shake::shake:

Posted

Ja moge dzis po 13 tam podjechac jezeli tobie pasuje ta godzina.
Zas IKA & SONIA podejdzie umowi termin na spotkanie z jamnikiem z Trzebini ktory podobno ma przepukline.

Posted

Przypominam o psie z Jankowic, o którym pisałam już kilka dni temu i który wedle tego co mówiła kobieta, jest w takiej samej sytuacji co psy z Fabloku.