Dogfrisbeefun Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Witam ! Niecały miesiąc temu na łapie mojego dwu letniego psa - yorkshire terrirra pojawiło się zaczerwienienie podobne do uczulenia , ugryzienia . Na początku leczyliśmy antybiotykiem lecz po miesiącu zmiana strasznie szybko się powiększyła . Nie dostaliśmy diagnozy , dzisiaj guzek był wycinany . Jednak od innej wet. dowiedzieliśmy się , że jest to hisocytoma - nowotwór skóry . Może ktoś się z tym spotkał ? Niestety u nas nie były robione żadne badania . Nie wiem co robić . Czy wystarczyło wyciąć guzka czy choroba może się nawracać i jednak należy coś z tym robić , :C [attachment=2705:10520.attach] Quote
gryf80 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 jeśli rosło to co by nie było trzeba wyciąć,zwłaszcza że to na łapie gdzie jest mało skóry.czy to histiocytoma to się dowiesz jeśli przekazaliście guzek do badania,z resztą wet który to wycinał powinien co nie co opowiedzieć Quote
Guest Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Witam, czy ktos wiecej ma z ta choroba jakies doswiadczenia ? Quote
Delph Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Histiocytomy raczej się nie wycina, przeważnie z czasem znika sama. Ale bywają przypadki, gdy trzeba ją usunąć. Decyduje lekarz weterynarii. Mój pies miał. Quote
Recommended Posts