Foksia i Dżekuś Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Zrobimu mu badania ale w pozniejszym terminie bo Bożenka z niepolomic ma w szpiatlu w cięzkim stanie męza i na razie musi mysleć o nim. Boryska zdjecia wyslalm do Pani Ani z dziennika z prosba o umieszczenie go w kolejce na miejsu kolizji z amputowana nózką bo ona dzienki Irence znalazla wspanialy domek. Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Wspolczuje Pani Bozence :glaszcze: Beatko, a Pani Ania Rupczewska napisze kilka slow o Borysku w tym ogloszeniu? Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Ulka18']Wspolczuje Pani Bozence :glaszcze: Beatko, a Pani Ania Rupczewska napisze kilka slow o Borysku w tym ogloszeniu?[/quote] tak jak zawsze ,ja wysylam informacje o psiaku ,a pani Ania pisze teksciki ,dzieki ktorym psiaki zanjduja domki,nawet te najstarsze i chore. Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Znam teksty pani Hani, kazdy z nich powala na kolana :placz: Mam gleboką nadzieje, ze Borysek w ten sposob znajdzie dom. Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [QUOTE] Rozmawiałam przed momentem z p. Andrzejem Skowronem w sprawie Mai z boksu nr 2 (wersja minimini), o której informację znalazłam na allegro. Jestem zainteresowana przygarnięciem małej, ale ponieważ mam psa, którego nie mogę wykastrować ze względu na chore serce, sunia musiałaby zostać wysterylizowana. Pan Andrzej powiedział, że napisze w tej sprawie do weterynarza, czy Maja może przejść zabieg. [/QUOTE] Odezwala sie Pani Ewelina w sprawie niewidomej Majki z b. 2. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Ulka18']Odezwala sie Pani Ewelina w sprawie niewidomej Majki z b. 2.[/quote] To bylo by cudownie ,nastepny slepaczek znalazl by domek . Ulka ,a mozesz wkleic zdjecie Majki,bardzo prosze . Quote
Ulka18 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Beatko, prosilam Murke, ktora dzisiaj bedzie w schronisku o nowe zdjecia Majki. Mam nadzieje, ze uda jej sie zrobic, ona jest bardzo niesmiala. Quote
Gosiapk Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Majeczka, może los się do Ciebie uśmiechnie :) Quote
Murka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Udało mi się zrobić zdjęcie Majeczce (w schronisku znana jest jako Mini-Mini). To urocza, ale płochliwa sunia. Nie jest jednak ani agresywna, ani dzika. Myślę, że boi się tego czego nie widzi :-( bo jak poczekałam chwilkę, to zaraz wyszła z budy, powąchała mnie i pogłaskałam ją. Jednak gdy chciałam jej zrobić fotkę znów zwiała do budy. [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/9149/maja2jf3.jpg[/IMG] [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/3076/majaqz7.jpg[/IMG] Jeśli chodzi o sterylizację to musi odpowiedzieć kierownik, którego dziś nie spotkałam. Pewnie zleci wetowi przebadanie suni. P.Iza jednak obawia się wieku suni :-( Quote
Ulka18 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Murka, dzieki za zdjecia Majki :calus: super, ze udalo Ci sie poglaskac malutka suczynie :fadein: Quote
Gosiapk Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Jakiej jest wielkości/wagi to maleństwo wystraszone? Quote
Murka Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 To drobizna, waży jakieś 8 kg na moje oko, jeśli nie mniej :roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 śliczna jest malutka ,mam nadzieję że pani ja zaadoptuje. Quote
Ulka18 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Podnosze niewidome mieleckie psiaki :roll: Quote
Gosiapk Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Czy Pani Ewelina odezwała się ponownie w sprawie Mini-Mini vel Majki? Quote
Ulka18 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Dzisiaj odpisalam Pani Ewelinie po otrzymaniu wiadomosci ze schroniska: [QUOTE]nasz schroniskowy p.doktor ogladal sunie, a p.kierownik prosil przekazac wiadomosc : "Co do suni z dwójki to ona ze względu na wiek nie nadaje się do sterylki,doktor oglądał. Za duże ryzyko". Byc moze w Poznaniu sa dobrze wyposazone gabinety weterynaryjne, robi sie narkoze wziewną i jest szansa na zrobienie sterylizacji suczek w srednio-starszym wieku i z roznymi powiklaniami np. ropomaciczem. Gabinet schroniskowy ma bardzo slabe wyposazenie, nie ma usg, RTG, w Poznaniu na pewno takie sa. Weci w wiekszych miastach bez problemu sterylizuja prawie kazda suczke. Moze by Pani zapytala w jakiejs poznanskiej lecznicy czy by sie podjeli zabiegu?[/QUOTE] [COLOR="Red"][B][SIZE="3"]W programie KUNDEL BURY I KOCURY dzisiaj o 18,40 na TVP3 Krakow wystapi z Beatka nasz Borysek. Prosimy o mocne kciuki, zeby psinka znalazl dome przed swietami[/SIZE][/B][/COLOR] :kciuki: Quote
Murka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Kurcze, szkoda by była by Malutka straciła (może jedyną) szansę na dom z powodu niemożności sterylizacji :-( Za Boryska trzymam kciuki :thumbs: Quote
Ulka18 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Murka, tak mysle, czy by Jogi nie uruchomic w tym temacie? Czy Beata i Jogi sterylizuja psiaki starsze lub w srednim wieku? Pamietam temat malej sznaucerkowatej Saby, ktora sterylizowaly, a doktor nie chcial sie podjac... Quote
Murka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Ulka18']Murka, tak mysle, czy by Jogi nie uruchomic w tym temacie? Czy Beata i Jogi sterylizuja psiaki starsze lub w srednim wieku? Pamietam temat malej sznaucerkowatej Saby, ktora sterylizowaly, a doktor nie chcial sie podjac...[/quote] Dałam znać jogi o sprawie, mam nadzieję, że tu zajrzy i sama się wypowie :cool3: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='Ulka18']Murka, tak mysle, czy by Jogi nie uruchomic w tym temacie? Czy Beata i Jogi sterylizuja psiaki starsze lub w srednim wieku? Pamietam temat malej sznaucerkowatej Saby, ktora sterylizowaly, a doktor nie chcial sie podjac...[/quote] Nie wiem ile suczyna ma lat ale moia Foksia miala jak ją bralam ze schroniska okolo 8-10 lat ,tez byla niewidoma i sterylke bez problemu zrobila wet.Wet.ktora ja sterylizowala jest znakomita pod względem sterylek i kastracji i z tego co wiem miala robiz sterylke i wycięcie guzikow Mirze ,ktora ma 12 lat i niedawo po 9 latach schroniskowego zycia poszla do domku. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='Ulka18']Dzisiaj odpisalam Pani Ewelinie po otrzymaniu wiadomosci ze schroniska: [COLOR=red][B][SIZE=3]W programie KUNDEL BURY I KOCURY dzisiaj o 18,40 na TVP3 Krakow wystapi z Beatka nasz Borysek. Prosimy o mocne kciuki, zeby psinka znalazl dome przed swietami[/SIZE][/B][/COLOR] :kciuki:[/quote] jest szansa ,pani kolo 15 listopada ma przyjechac ze swoja psinką ,ktora jest znaleziona .Piesek toleruje suczki ale psiaczki raczej nie i pani sie obawia że nie zaakceptuje Boryska .Dlatego tez nie zawozimy Boryska do domku tylko pani sama przyjedzie do niepolomic żeby psiaki sie poznaly na neutralnym gruncie.Jak jej piesek nie bedzie gryzl Boryska ,a mam nadzieję że tak sie stanie bo Borysek jest ulegly to pani go zaadoptuje. Pani Iwona to osoba o wrazliwym sercu i nie chcial by zrobic nadzieji Boryskowi ,a potem jak by sie psiaki nie dogadaly zabrac mu ta nadzieje. My mamy jednak nadzieję że Borysek po tylu latch schroniskowego zycia znajdzie ciepelko domowe na stare lata . Wiem też ,ze jeżeli pani Iwona zaadoptuje Boryska nigdy tego nie bedzie żalowć bo Borysek odda jej cale swoje serduszko , a pani Iwona bedzie szczęsliwa ze uratowala dwa biedne stworzonka . Ja moge to powiedziec z doświadczenia bo jak adoptowalam Foksie bylam szczęsliwa że moge jej pomoc , a potem jak widzialam że ona jest z nami szczęsliwa bylam w siodmym niebie .Kochalam ja bardzo i nigdy o niej nie zapomne i napewno bedzie tak z pania Iwona . Quote
Ulka18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Boze, zeby sie tylko udalo i zeby piesek Pani Iwonki zaakceptowal Boryska :modla: Borysek pieknie wczoraj wygladal w programie Kundel na kolanach u Beatki :loveu: Beatka ubrala sie na szczescie na czerwono, wiec bylo ich widac z daleka :multi: [SIZE=3][COLOR=red][B]Beatko, dziekuje Ci za wszystko co robisz dla Boryska[/B][/COLOR][/SIZE] :Rose: :calus: :buzi: Quote
Reno2001 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='Ulka18']Borysek pieknie wczoraj wygladal w programie Kundel na kolanach u Beatki :loveu: Beatka ubrala sie na szczescie na czerwono, wiec bylo ich widac z daleka :multi: [SIZE=3][COLOR=red][B]Beatko, dziekuje Ci za wszystko co robisz dla Boryska[/B][/COLOR][/SIZE] :Rose: :calus: :buzi:[/quote] Grunt to dobra, skuteczna taktyka :evil_lol:. Beatko, ja też dziękuję za wszystko co robisz dla psiaków :loveu:. No i trzymam kciuki za spotknie Boryska z kolegą. Quote
Gosiapk Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 [quote name='Ulka18']Dzisiaj odpisalam Pani Ewelinie po otrzymaniu wiadomosci ze schroniska: [COLOR=red][B][SIZE=3]W programie KUNDEL BURY I KOCURY dzisiaj o 18,40 na TVP3 Krakow wystapi z Beatka nasz Borysek. Prosimy o mocne kciuki, zeby psinka znalazl dome przed swietami[/SIZE][/B][/COLOR] :kciuki:[/quote] Kciukasy zaciśnięte! Quote
Recommended Posts