Ada-jeje Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 wiadomosc od Marty: jak dziewczyny uzbierały jakąś kasę to ja tylko chciałam na worek karmy dla Toli ( puki co na jeden worek bo liczę optymistycznie że pojdzie do adopcji i nie zasiedzi sie u mnie ) to jest koszt 120 zł jeśli Sara nie znajdzie domu do października co niestety trzeba wziąć pod uwagę a chcecie ją dać do mnie na hotel to przecież resztę można przeznaczyć na jej hotelowanie? Przeciesz z tego co wiem to dziewczyny zbierały na wszystkie 3 suńki wiec trzeba dzielić sprawiedliwie. [B]ajw[/B] Marta poda Ci konto na ktore przelej prosze to 120 zl. Quote
elik Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='Kama202']Bazarek na Fb się skończył dzisiaj. Niestety nie uzyskaliśmy takich kwot, o jakich mówiliśmy. Uzbierało się ok. 370zł[/QUOTE] Duża buzia i wielkie dzięki. Żałuję, bo chciałam kupić piękny szal, ale wczoraj miałam urwanie kapcia i nie byłam w stanie śledzic licytacji :( Quote
ajw Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 (edited) [quote name='Ada-jeje']wiadomosc od Marty: jak dziewczyny uzbierały jakąś kasę to ja tylko chciałam na worek karmy dla Toli ( puki co na jeden worek bo liczę optymistycznie że pojdzie do adopcji i nie zasiedzi sie u mnie ) to jest koszt 120 zł jeśli Sara nie znajdzie domu do października co niestety trzeba wziąć pod uwagę a chcecie ją dać do mnie na hotel to przecież resztę można przeznaczyć na jej hotelowanie? Przeciesz z tego co wiem to dziewczyny zbierały na wszystkie 3 suńki wiec trzeba dzielić sprawiedliwie. [B]ajw[/B] Marta poda Ci konto na ktore przelej prosze to 120 zl.[/QUOTE] W taki razie czekam na numer konta i przeleję 120 zł dla Toli. P.S. A były jakieś tel. o Tolę? Czy resztę pieniędzy z bazarku, gdy wszyscy wpłacą, mogę wysłać elik do Ciebie?? temikotka nie chcę wtrącać, ale co myślisz o zmianie tytułu wątku? Może coś w stylu Zorka już w ds zbieramy na hotel dla Sarci i Toli? To tylko luźna proprozycja oczywiście:lol: Edited September 10, 2013 by ajw Quote
elik Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='ajw']...Czy resztę pieniędzy z bazarku, gdy wszyscy wpłacą, mogę wysłać elik do Ciebie??...[/QUOTE] Bardzo dziękuję za zaufanie [B]ajw[/B], ale Ada-jeje ma jakąś koncepcję więc może poczekajmy, co zadecyduje. Sarcia dostała 2 worki po 15 kg suchej karmy od Fundacji i 12 puszek z 400 g za pieniądfze z bazarku (jeszcze nie przysłane, na razie wczącha puszki moich psiaków) więc jedzonko ma zapewnione, a DT bezpłatne. Sarcia nie potrzebuje więc na razie pieniędzy. Zamówiłam dla niej na allegro mocną obrożę, bo ta którą ma jest mocno zniszczona i obawiam się o jej wytrzymałość - Sara bardzo mocno ciągnie na spacerkach. Niestety ja nie mam doświadczenia w tej materii i nie wiem jak nauczyć ją spokojnego kroku :( Gratulacje! Kupiłeś przez [COLOR=#e46632]Kup Teraz[/COLOR] [TABLE] [TR] [TD][B]Nazwa[/B][/TD] [TD] [IMG]http://static.allegrostatic.pl/site_images/1/0/sa-ico.png[/IMG][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3531878737"]DUŻA OBROŻA XXL DLA DUŻYCH PSÓW PSA 59x3cm SMYCZ[/URL] (numer 3531878737)[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Cena [COLOR=#ff5900]kup teraz[/COLOR][/B][/TD] [TD][B]14,90 zł[/B] za sztukę[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Liczba kupionych sztuk[/B][/TD] [TD][B]1[/B][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Kwota za kupione przedmioty[/B][/TD] [TD][B]14,90 zł[/B][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Koszt przesyłki pokrywa[/B][/TD] [TD] Kupujący[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Opcje dostawy[/B][/TD] [TD] Paczka pocztowa ekonomiczna: 9,90 zł[/TD] [/TR] [/TABLE] Przydałaby się także dla niej dłuższa smycz, bo ta która ma jest stanowczo za krótka - niewiele dłuższa niż Sara :) Quote
Ada-jeje Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='elik']Bardzo dziękuję za zaufanie [B]ajw[/B], ale Ada-jeje ma jakąś koncepcję więc może poczekajmy, co zadecyduje. Sarcia dostała 2 worki po 15 kg suchej karmy od Fundacji i 12 puszek z 400 g za pieniądfze z bazarku (jeszcze nie przysłane, na razie wczącha puszki moich psiaków) więc jedzonko ma zapewnione, a DT bezpłatne. Sarcia nie potrzebuje więc na razie pieniędzy. Zamówiłam dla niej na allegro mocną obrożę, bo ta którą ma jest mocno zniszczona i obawiam się o jej wytrzymałość - Sara bardzo mocno ciągnie na spacerkach. Niestety ja nie mam doświadczenia w tej materii i nie wiem jak nauczyć ją spokojnego kroku :( Gratulacje! Kupiłeś przez [COLOR=#e46632]Kup Teraz[/COLOR] [TABLE] [TR] [TD][B]Nazwa[/B][/TD] [TD] [IMG]http://static.allegrostatic.pl/site_images/1/0/sa-ico.png[/IMG][URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=3531878737"]DUŻA OBROŻA XXL DLA DUŻYCH PSÓW PSA 59x3cm SMYCZ[/URL] (numer 3531878737)[/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Cena [COLOR=#ff5900]kup teraz[/COLOR][/B][/TD] [TD][B]14,90 zł[/B] za sztukę[/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Liczba kupionych sztuk[/B][/TD] [TD][B]1[/B][/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Kwota za kupione przedmioty[/B][/TD] [TD][B]14,90 zł[/B][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Koszt przesyłki pokrywa[/B][/TD] [TD] Kupujący[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Opcje dostawy[/B][/TD] [TD] Paczka pocztowa ekonomiczna: 9,90 zł[/TD] [/TR] [/TABLE] Przydałaby się także dla niej dłuższa smycz, bo ta która ma jest stanowczo za krótka - niewiele dłuższa niż Sara :)[/QUOTE] po wplaceniu prze[B] ajw[/B] Marcie 120 zl. zadecydujcie co dalej z kasa, na czyje konto wplacic reszte pieniakow. Elik jesli potrzebujesz dluzsza smycz dla Sary, to jej kup, to moze tez byc z pieniazkow bazarkowych. Quote
ajw Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='Ada-jeje']po wplaceniu prze[B] ajw[/B] Marcie 120 zl. zadecydujcie co dalej z kasa, na czyje konto wplacic reszte pieniakow. Elik jesli potrzebujesz dluzsza smycz dla Sary, to jej kup, to moze tez byc z pieniazkow bazarkowych.[/QUOTE] 120 zl z bazarku przelane na karmę dla Toli do p. Marty. Proszę o informacje komu mogłabym wpłacić resztę pieniązków z bazarku;) Quote
Kama202 Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Szal rzeczywiście piękny i w doskonałym gatunku. Nie mam już takich....Potrzebuję pay pal fundacji do wpłat od 2 osób z bazarku Fb.[quote name='elik']Duża buzia i wielkie dzięki. Żałuję, bo chciałam kupić piękny szal, ale wczoraj miałam urwanie kapcia i nie byłam w stanie śledzic licytacji :([/QUOTE] Quote
elik Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 [quote name='Kama202']Szal rzeczywiście piękny i w doskonałym gatunku. Nie mam już takich....Potrzebuję pay pal fundacji do wpłat od 2 osób z bazarku Fb.[/QUOTE] Elu, wielkie dzięki za zorganizowanie tego bazarku. Fanty były fantastyczne. Bardzo żałuję, że nie udało mi się wylicytować tego pięknego szalu. Miałam taki galimatias, że zapomniałam o zaglądaniu na FB i o kompie w ogóle:( Na stronie Fundacji jest przycisk do PayPal. Zaraz wkleję link na wydarzeniu. Quote
temikotka Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 temikotka nie chcę wtrącać, ale co myślisz o zmianie tytułu wątku? Może coś w stylu Zorka już w ds zbieramy na hotel dla Sarci i Toli? To tylko luźna proprozycja oczywiście:lol:[/QUOTE] faktycznie, już zmieniam :) Quote
elik Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) [quote name='ajw']...Proszę o informacje komu mogłabym wpłacić resztę pieniązków z bazarku;)[/QUOTE] Po konsultacji z Panią Martą myślimy, że najlepszym wyjściem będzie wpłata części pieniędzy na konto Fundacji Pro Animals, która podjęła się finansowania sterylizacji i ewentualnej opieki weterynaryjnej. Pozostałą kwotę dobrze byłoby wpłacić na konto prywatne na pokrycie wydatków, za które nie będzie mogła być wystawiona faktury, czy rachunek. Uzgodniłyśmy już, że na konto Fundacji będzie wpłacona kwota z bazarku zorganizowanego przez Kamę202 na FB. Temikotko, pytałaś na które konto mogłabyś wpłacić deklarowane 500 zł. Proponuję, żebyś wpłaciła na konto Fundacji [B]Fundacja Pro Animals[/B] [B]ul. Stachiewicza 35 b/70 31-328 Kraków Konto PKO BP 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717[/B] Natomiast pozostałość z wpłat zebranych na bazarku cegiełkowego zorganizowanego przez [B]ajw,[/B] proponuję wpłacić na moje konto prywatne, chyba, że ktoś inny udostępni swoje. Zobowiązuje się do pełnego rozliczenia kwot z bazarku [B]ajw [/B] i zadeklarowanej przez [B]temikotkę[/B], wpłaconych na oba konta - Fundacji i moje - tu na wątku. Kwota wpłacona z bazarku zorganizowanego przez [B]Kama202 [/B]będzie rozliczona na FB. [CENTER][SIZE=3] Serdecznie dziękujemy za dotychczasowe zainteresowanie i pomoc i bardzo prosimy o dalsze obserwowanie losów Toli i Sary. One nadal potrzebują Waszej pomocy. [/SIZE]:iloveyou::iloveyou::Rose::Rose:[SIZE=3] [/SIZE] [/CENTER] Edited September 11, 2013 by elik Quote
elik Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Z przyjemnością informuję, że na moje konto wpłynęła kwota 59,12 zł za zakupione puszki animondy. Dziękuję bardzo :) Quote
ajw Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) [quote name='elik']Z przyjemnością informuję, że na moje konto wpłynęła kwota 59,12 zł za zakupione puszki animondy. Dziękuję bardzo :)[/QUOTE] A bardzo proszę:loveu: Elik w takim razie jak wpłyną wszystkie wpłaty z bazarku przeleję pozostałe pieniądze na Twoje konto. Czy to jest to samo, na które przelewałam za puszki dla Sarci? Dziękuję, że zgodziłaś się udostępnić konto:buzi: P.S. Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest mokro, zimno i ... moje psy są całkiem z tego zadowolone:lol: i tak ma być przez cały weekend podobno:angryy: Edited September 11, 2013 by ajw Quote
elik Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='ajw']A bardzo proszę:loveu: Elik w takim razie jak wpłyną wszystkie wpłaty z bazarku przeleję pozostałe pieniądze na Twoje konto.[B] Czy to jest to samo, na które przelewałam za puszki dla Sarci?[/B] Dziękuję, że zgodziłaś się udostępnić konto:buzi:[/QUOTE] Tak to ten sam nr konta. Ja mogłabym się nie zgodzić, skoro zrobiłaś tak wiele, żeby pomóc tym bidulkom. [quote name='ajw']P.S. Nie wiem jak u Was, ale u mnie jest mokro, zimno i ... moje psy są całkiem z tego zadowolone:lol: i tak ma być przez cały weekend podobno:angryy:[/QUOTE] U mnie też zimno i mokro, ale moje psy nie cieszą się z tego powodu, podobnie jak ja, bo muszą siedzieć w domu, zamiast gonić się po podwórku. Cały weekend ???? Czyli od środy do soboty ??? Koszmar :shake: Quote
ajw Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='elik']Tak to ten sam nr konta. Ja mogłabym się nie zgodzić, skoro zrobiłaś tak wiele, żeby pomóc tym bidulkom. U mnie też zimno i mokro, ale moje psy nie cieszą się z tego powodu, podobnie jak ja, bo muszą siedzieć w domu, zamiast gonić się po podwórku. Cały weekend ???? Czyli od środy do soboty ??? Koszmar :shake:[/QUOTE] Nic bym nie zdziałała sama gdyby nie pomoc kupujących i podrzucających;) w każdym razie cieszę się, że bazarek udany, mam już wszystkie wpłaty, wieczorem zrobię przelew. Podobno cały weekend ma padać... ale może nie wszędzie Quote
elik Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='ajw']Nic bym nie zdziałała sama gdyby nie pomoc kupujących i podrzucających;) w każdym razie cieszę się, że bazarek udany, mam już wszystkie wpłaty, wieczorem zrobię przelew...[/QUOTE] Tego typu akcje, to zazwyczaj praca zespołowa. Dlatego dziękowałam wszystkim na bazarkowym wątku :loveu: [quote name='ajw']...Podobno cały weekend ma padać... ale może nie wszędzie[/QUOTE] U mnie juz pada i całe niebo jest pokryte chmurami. Będzie więc chyba padać dłużej, ale oby nie aż do weekendu :shake: Zdążyłam przed deszczem wyjść na spacer z Sarą, ale moje psdiaki będą czekały na przerwę, albo co najmnij zmniejszeniu opadów. Quote
temikotka Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 Tak jak pisałam oferowałam te pieniądze kierowana chęcią pomocy suniom ciężarnym, czyli naprawdę w nagłej potrzebie, a przy zaistniałej sytuacji tak jak jakiś czas temu napisałam, zdecydowałam się wpłącić 100zł na bazarek ajw na ogólne potrzeby(co też uczyniłam), u siebie mam naprawdę dużo potrzeb sterylizacyjnych, gdyby sunie faktycznie były ciężarne, to oczywiście przelałabym te pieniądze, ale w takiej sytuacji naprawdę, przepraszam Was, ale to by było niezgodne z moimi zasadami, te pieniądze powinny wpłacić osoby, które wprowadziły nas wszystkich w błąd.Mam nadzieję, że suniom wystarczy pieniędzy, jest trochę uzbierane, a tylko dla Sary potrzeba na hotelik.Jeszcze raz Was przepraszam, ale naprawdę nie mam pieniędzy na wyciąganie nieciężarnych suk ze schronisk :( Quote
elik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Temikotko, to ja bardzo przepraszam, całkiem zapomniałam o tym, że już wcześniej pisałaś o tym, przepraszam. Masz rację, wszystkie zostałyśmy wprowadzone w błąd (pomijam już celowo, czy nie) i masz prawo do takiej decyzji. Ja nie mogę i poznawszy Sarę, nie chcę się wycofywać. Ta sunia przez swój wspaniały charakter, zasługuje na dom i szkoda byłoby pozbawić ludzi możliwości przebywania z tak fantastycznym psem. Gdyby przebywała dłużej w warunkach schronu, mogłoby to bardzo niekorzystnie wpłynąć na jej charakter i stosunek do człowieka. Ogromnie żałuję, że nie mam warunków, aby ją zatrzymać. Dzisiaj Sarunia będzie miała wyciągane szwy. Poprosiłam sąsiada, żeby mnie zawiózł do weta i jesteśmy umówieni na godz. 10-tą. Do zdjęcia szwów nie usypia się psa więc Sara będzie miała okazję pokazać na ile człowiek jest dla niej tabu i czy na prawdę, tak jak ja sądzę, można przy niej robić wszystko. Będzie dzisiaj także zaszczepiona p/wściekliźnie i dostane środek na odrobaczenie. Po powrocie od weta zdam relację z zachowania Sary. Quote
elik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Sara zachowywała się wręcz rewelacyjnie. Położyła się, gdy kazałam jej to zrobić. Dla bezpieczeństwa wet założył jej miękki kaganiec. Wyciągnął co drugi szew. Reszta w przyszłym tygodniu. Sara nawet nie podniosła łebka, żeby zobaczyć co się na jej brzuszku robi - pełne zaufanie. To samo, gdy dawał jej zastrzyk p/wściekliźnie. Poprosił, żebym potrzymała jej łebek, ale ona nawet nie drgnęła. Super dziewczynka. Żeby domek dla niej się znalazł równie jak ona rewelacyjny i to jak najszybciej. Niestety, jak dotąd ani jednego telefonu w jej sprawie :( Quote
ajw Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='elik']Sara zachowywała się wręcz rewelacyjnie. Położyła się, gdy kazałam jej to zrobić. Dla bezpieczeństwa wet założył jej miękki kaganiec. Wyciągnął co drugi szew. Reszta w przyszłym tygodniu. Sara nawet nie podniosła łebka, żeby zobaczyć co się na jej brzuszku robi - pełne zaufanie. To samo, gdy dawał jej zastrzyk p/wściekliźnie. Poprosił, żebym potrzymała jej łebek, ale ona nawet nie drgnęła. Super dziewczynka. Żeby domek dla niej się znalazł równie jak ona rewelacyjny i to jak najszybciej. Niestety, jak dotąd ani jednego telefonu w jej sprawie :([/QUOTE] Taka cudowna psinka i nikt się nie odzywa z ogłoszeń:placz: Domek potrzebny i to bardzo, martwię się co będzie jak nic się nie znajdzie. Sara nie ma żadnych deklaracji... nikt tu chyba nie zagląda:shake: Quote
Ada-jeje Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='ajw']Taka cudowna psinka i nikt się nie odzywa z ogłoszeń:placz: Domek potrzebny i to bardzo, martwię się co będzie jak nic się nie znajdzie. Sara nie ma żadnych deklaracji... nikt tu chyba nie zagląda:shake:[/QUOTE] z samego zagladania nie znajdziemy ds. Quote
elik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 (edited) [quote name='ajw']Taka cudowna psinka i nikt się nie odzywa z ogłoszeń:placz: Domek potrzebny i to bardzo, martwię się co będzie jak nic się nie znajdzie. Sara nie ma żadnych deklaracji... nikt tu chyba nie zagląda:shake:[/QUOTE] Ludziska zrażone i niemiło zaskoczone "nabraniem" na zaciążone sunie. Myślę, że trzeba zamówić banerek i "połazić" z nim po wątkach. To dobry sposób na poinformowanie o psiakach w potrzebie. Dobrze byłoby także pozapraszać na wątek rozsyłając zaproszenia na PW. Ja niestety nie mam dostępu do skrzynki na dogo więc bardzo proszę spróbujcie. Można też na wątkach, gdzie jest sporo ludzi zaprosić do suniek. Zostałyśmy oszukane, ale faktem jest, że sunie potrzebują pomocy finansowej. Nie wiem co będzie z Sarą, gdy nie będzie miała deklaracji na pokrycie kosztu hoteliku. [quote name='Ada-jeje']z samego zagladania nie znajdziemy ds.[/QUOTE] No właśnie, potrzebne są dalsze ogłoszenia. Jak pieniądze z bazarku wpłynął na moje konto, to zamówię dla Sary i Toli po pakiecie ogłoszeń. Edit Właśnie wróciłam z banku - jest wpłata 235,94 zł. Jutro zamówię 2 pakiety ogłoszeń :) [CENTER][COLOR=#800080][B][SIZE=4]D Z I Ę K U J E M Y[/SIZE][/B][/COLOR] :loveu: :Rose: :iloveyou: [/CENTER] Edited September 12, 2013 by elik Quote
ajw Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='elik']Ludziska zrażone i niemiło zaskoczone "nabraniem" na zaciążone sunie. Myślę, że trzeba zamówić banerek i "połazić" z nim po wątkach. To dobry sposób na poinformowanie o psiakach w potrzebie. Dobrze byłoby także pozapraszać na wątek rozsyłając zaproszenia na PW. Ja niestety nie mam dostępu do skrzynki na dogo więc bardzo proszę spróbujcie. Można też na wątkach, gdzie jest sporo ludzi zaprosić do suniek. Zostałyśmy oszukane, ale faktem jest, że sunie potrzebują pomocy finansowej. Nie wiem co będzie z Sarą, gdy nie będzie miała deklaracji na pokrycie kosztu hoteliku. No właśnie, potrzebne są dalsze ogłoszenia. Jak pieniądze z bazarku wpłynął na moje konto, to zamówię dla Sary i Toli po pakiecie ogłoszeń. Edit Właśnie wróciłam z banku - jest wpłata 235,94 zł. Jutro zamówię 2 pakiety ogłoszeń :) [CENTER][COLOR=#800080][B][SIZE=4]D Z I Ę K U J E M Y[/SIZE][/B][/COLOR] :loveu: :Rose: :iloveyou: [/CENTER] [/QUOTE] Zgadzam się z elik, że sunie potrzebują pomocy. Ja mogę powysyłać zaproszenia w miarę czasu, co do banerku to nie mam pojęcia ani jak to się robi ani gdzie to się zamawia:oops: ale to dobry pomysł, elik wiesz może jak i gdzie to załatwić? Może ktoś da radę zrobić w najbliższym czasie jakiś bazarek z fanatami. Zobaczymy. Ale narazie potrzebne sa deklaracje... tylko kto mógłby ewentualnie je zbierać... Elik fajnie, że pieniążki już doszły:multi: Quote
elik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='ajw']Zgadzam się z elik, że sunie potrzebują pomocy. Ja mogę powysyłać zaproszenia w miarę czasu, co do banerku to nie mam pojęcia ani jak to się robi ani gdzie to się zamawia:oops: ale to dobry pomysł, elik wiesz może jak i gdzie to załatwić? Może ktoś da radę zrobić w najbliższym czasie jakiś bazarek z fanatami. Zobaczymy. Ale narazie potrzebne sa deklaracje... tylko kto mógłby ewentualnie je zbierać... Elik fajnie, że pieniążki już doszły:multi:[/QUOTE] Ja spróbuję zamówić banerek :) Quote
ajw Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='elik']Ja spróbuję zamówić banerek :)[/QUOTE] Super:lol:daj znać jak coś załatwisz Quote
elik Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 [quote name='ajw']Super:lol:daj znać jak coś załatwisz[/QUOTE] Oczywiście :) Quote
Recommended Posts