ania68 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='Ada-jeje']nieodplatnie tez umieszczal nam psy przeglad olkuski i jakas lokalna w Miechowie.[/QUOTE] Będę próbowała wszystkiego, nie mogę znieść tego, że takie piękne psy nie mają jeszcze domu... [quote name='ajw']Dzięki za zdjęcia. Podmienię je w swoich ogłoszeniach :) śliczne... Powiem Wam tylko tyle, że sama wciąż czekam na jakiś cudny telefon w spawie naszego hotelowicza... a telefon milczy jak zaklęty :([/QUOTE] Jak dostałam te zdjęcia, to pomyślałam o Tobie :) że będziesz mogła pozamieniać w ogłoszeniach :) Niestety, Oldka nie chciała współpracować, jak zobaczyła aparat foto, to zwiała... [quote name='Ada-jeje']coraz trudniej znalezc DS, DS nie da sie rozmnazac w takim tempie jak rozmnazaja sie psy/koty.[/QUOTE] To niestety prawda :( Wioząc Nike myślałam, że w mig znajdzie dom. Widać jak bardzo się myliłam, nawet takim psiakom, mocno w typie rasy jest ciężko, a co dopiero zwykłym kundelkom... Quote
ania68 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 [quote name='ania75']Może szukać gdzieś dalej - na transport można bazarki wtedy robić, a z PA zawsze pomoże ktoś z okolic[/QUOTE] Pisałyśmy równocześnie. To też jest jakiś pomysł :) Porozmawiam o tym z Martą z hoteliku... Quote
ajw Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 A ja właśnie pomyślałam widząc te zdjęcia, że brakuje mi Oldki :) A to urwis zwiał :) Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Dodzwoniłam się dzisiaj do redakcji "Z nad Rudawy" i za miesiąc dodadzą ogłoszenie ze zdjęciem, mam do 15 lutego przesłać. Koszt około 20 zł. (ja opłacę). Zobaczymy czy będzie jakiś odzew. Marta odpowiedziała, że niebawem ukażą się ogłoszenia w Dzienniku i jak to nie pomoże, to rozszerzamy ogłoszenia na śląskie. Da nam znać kiedy. Przesłała również zdjęcia :) Piękne :) Psy kochają śnieg :) Zaraz wstawię, tylko pozmniejszam :) Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Arisek :loveu: Zaraz dodam do ogłoszenia pierwsze zdjęcie, bo mi się bardzo podoba :) Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Leydy :loveu: Sisi i Leydy :loveu: Sisi i Mimi :loveu: Sisi, Mimi i Dobrusia :loveu: Sisi :loveu: Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Sisi :loveu: Mimi i Dobrusia:loveu: Mimi :loveu: Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Jest też nasza Oldinka :loveu: Jest też Rudek, ja niestety nie znam ale wstawiam :) Quote
Ada-jeje Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 wszystkie fotki piekne, psy radosne, szaleja ze szczescia, szczesliwe tylko domu im brak. Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Ada-jeje']wszystkie fotki piekne, psy radosne, szaleja ze szczescia, szczesliwe tylko domu im brak.[/QUOTE] Dobrze, że u Marty mają choć namiastkę domu :) Quote
Doda_ Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Piekne zdjecia, widac ze psy szczesliwe sa. Sama slyszalam piekne pozytywy o Marcie, hoteliku i BDT. Jeszcze tam nie bylam. Czy moglabym jakos wspomóc finansowo psow które u niej sa ? Narazie Mogę spróbować np. z bazarkiem cegielkowym a za cegielki na wybranego psa wyslalabym kupujacym zdjecie szczesliwego psa z podziekowaniem. Jakiś grosz sie uzbiera . . . albo-niedlugo walentynki - mozna coś wymyślić. Quote
Ada-jeje Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='ania68']Dobrze, że u Marty mają choć namiastkę domu :)[/QUOTE] tego akurat jestem pewna od kilku lat, az szkoda im szukac DS widzac je takie szczesliwe. Quote
ajw Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 (edited) Dodałam zdjęcia suczek i Rudaska (bo to chyba jest Rudasek??) ;) na tablicy. Dodam też zdjęcia Ariska, ale dziś juz padam :sleeping::sleeping: DOBRANOC ;) Edited January 29, 2014 by ajw Quote
Ada-jeje Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 tyle o Rudasku na naszej stronie, przed choroba Zosia zdarzyla jeszcze dodac na strone 9.01.2013. Ruduś - uroczy, wesołek który w styczniowe mrozy błąkał się prosząc o jedzenie, zmarznięty, ze złamaną nogą, praktycznie zagłodzony. Nikt nie zechciał mu pomóc, chodź wiele ludzi przechodziło obok, o mały włos a obojętność ludzka by go zabiła. Na szczęście dla Rudka w porę ktoś wrażliwy zwrócił uwagę i zaalarmował Straż Miejską na ratunek, a może coś wręcz przeciwnego? Rudusia złapano i czekał na transport do jednego z najgorszych schronisk w województwie, tam z pewnością nikt nie przejmie się jego złamaną łapkę, nie zwróci uwagę że pies jest praktycznie zagłodzony i należy go odkarmić lepszą karmą. Na szczęście przypadkiem dowiedziała się o nim wolontariuszka, zaprotestowała że pies wymaga natychmiastowej wizyty weterynaryjnej, leczenia i zabrała go do gabinetu weterynaryjnego, pies dostał leki przeciw bólowe, wykonano zdj RTG i podjęto leczenie. Ruduś trafił w bezpieczne miejsce gdzie został odkarmiony, wyleczony, gdzie zadbano o niego. Obecnie piesek jest już wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony, już nie pamięta bólu i lęku. Jest radosnym i bardzo przyjacielskim psem który wyczekuje na swój wymarzony dom i człowieka który się nim zajmie, którego będzie mógł pokochać po prostu za to że jest, że go pogłaska, że da miskę i pozwoli być przy nim, zabierze na spacer. Ruduś jest pieskiem na wysokość przed kolano, - waga ok 11 kg. Jest młodym pieskiem - ok 2 letnim. Toleruje bardzo dobrze suczki, dzieci, z psami - samcami i kotami bywa różnie. Jest psem bardzo posłusznym, ładnie chodzi na smyczy. Quote
ania68 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Chyba już starość mnie dopada, bo przecież ze 2 miesiące temu byłam na stronie Fundacji i oglądałam wszystkie psy. Eh.... On już przeszło rok szuka domu? Trochę długo :( Trzeba też coś dla niego wymyślić-może wyróżnienie? Pomyślę... Quote
ajw Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 To ja wykupię jeszcze 2 pakiety ogłoszeń jeden dla Rudaska i drugi zdecydujcie dla kogo, ok? Dajcie proszę tutaj znać a ja to przekażę na bazarek ogłoszeniowy. Tylko byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł podać maila do aktywacji ogłoszeń. Nie chcę fatygować Pani Marty, jest pewnie zajęta, nie w głowie jej aktywowanie ogłoszeń, a ja znów mam już tyle psiaków na mailu, że nie mogę się odkopać. Ktoś pomoże? ;) Miałam dziś zapytanie o Leydy, mail sympatyczny, Państwo szukają psiaka, pytali o możliwość zapoznania Leydy z ich zwierzakami. Mają kanarka i królika. Poprosiłam ich o kontakt telefoniczny podany w ogłoszeniu. Trzymam kciuki :kciuki::kciuki: Quote
ania68 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Trzymam mocno kciuki za Leydy :kciuki: Jeżeli chodzi o aktywację, to może być do mnie(mam nadzieję, że będę wiedziała jak to zrobić). Bardzo Ci dziękuję :) Quote
ajw Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='ania68']Trzymam mocno kciuki za Leydy :kciuki: Jeżeli chodzi o aktywację, to może być do mnie(mam nadzieję, że będę wiedziała jak to zrobić). Bardzo Ci dziękuję :)[/QUOTE] Super, dziękuję. Tylko pomyślcie kogo ogłaszamy oprócz Rudaska. Aniu tam tylko na maila przyjdzie wiadomość z linkiem do aktywacji, będziesz musiała w niego kliknąć i ogłoszenie zacznie być wyświetlane, a Ty będzie mogła je zmieniać lub usunąć. I to nie do wszystkich ogłoszeń przychodzi, niektóre nie wymagają aktywacji. Podasz mi jeszcze Twojego maila? Quote
ania68 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='ajw']Super, dziękuję. Tylko pomyślcie kogo ogłaszamy oprócz Rudaska. Aniu tam tylko na maila przyjdzie wiadomość z linkiem do aktywacji, będziesz musiała w niego kliknąć i ogłoszenie zacznie być wyświetlane, a Ty będzie mogła je zmieniać lub usunąć. I to nie do wszystkich ogłoszeń przychodzi, niektóre nie wymagają aktywacji. Podasz mi jeszcze Twojego maila? właśnie nie wiem, którego jeszcze ogłosić? Chyba wszystkie mają aktywne ogłoszenia. Mój mail: [email protected] Quote
Ada-jeje Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='ania68']właśnie nie wiem, którego jeszcze ogłosić? Chyba wszystkie mają aktywne ogłoszenia. Mój mail: [email protected] a ten? http://proanimals.org/nasz******/296-haro lub moze zapytac Marte, przed kilkoma dniami pisala mi ze jeden psiak po 2 miesiacach wraca jej z adopcji. Quote
ania68 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Ada-jeje']a ten? http://proanimals.org/nasz******/296-haro lub moze zapytac Marte, przed kilkoma dniami pisala mi ze jeden psiak po 2 miesiacach wraca jej z adopcji. Oj, nie wiedziałam. To może niech ajw wykupi 3 pakiety a ja za jeden zwrócę i ogłosimy wszystkie :) ajw- zgadzasz się? Mam nr Twojego konta, przeleję Ci za jeszcze jeden pakiet :) Zaraz napiszę do Marty o tego psa wracającego z adopcji. Quote
ania68 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Słuchajcie, jestem tutaj najkrócej z Was ale wydaje mi się, że któraś z nas powinna przejąć ten wątek albo przynajmniej mieć drugi post do rozliczeń. Proszę, doradźcie coś, za niedługo będą pieniądze z mojego drugiego bazarku i dobrze byłoby aby go prawidłowo rozliczyć. Marta nie może na wątku potwierdzić, że kasę otrzymała, bo nie wchodzi na dogo. Co prawda rozliczyłam ostatni bazarek tak, że wstawiłam fakturę za zakup karmy ale to chyba powinno być w pierwszym albo w drugim poście? Pisałam PW do temikotki jakieś 2 tygodnie temu aby to uwzględniła w swoim 1 poście, ale do dnia dzisiejszego nie ma odpowiedzi. Quote
Ada-jeje Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='ania68']Słuchajcie, jestem tutaj najkrócej z Was ale wydaje mi się, że któraś z nas powinna przejąć ten wątek albo przynajmniej mieć drugi post do rozliczeń. Proszę, doradźcie coś, za niedługo będą pieniądze z mojego drugiego bazarku i dobrze byłoby aby go prawidłowo rozliczyć. Marta nie może na wątku potwierdzić, że kasę otrzymała, bo nie wchodzi na dogo. Co prawda rozliczyłam ostatni bazarek tak, że wstawiłam fakturę za zakup karmy ale to chyba powinno być w pierwszym albo w drugim poście? Pisałam PW do temikotki jakieś 2 tygodnie temu aby to uwzględniła w swoim 1 poście, ale do dnia dzisiejszego nie ma odpowiedzi.[/QUOTE] Napisz do moda, z prosba o przekazanie Ci watku, podaj linka, do watku. Z reguly mod otwiera dla nowo prowadzacego drugi post. Quote
ania68 Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 [quote name='Ada-jeje']Napisz do moda, z prosba o przekazanie Ci watku, podaj linka, do watku. Z reguly mod otwiera dla nowo prowadzacego drugi post.[/QUOTE] Do którego moda napisać? A temikotka nie musi na to wyrazić zgody? Quote
Recommended Posts