Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=#000000]Witam serdecznie wszystkich forumowiczów[/COLOR]

[COLOR=#000000]Jestem szczęśliwą posiadaczką 11-miesięcznej Azjatki. sunia wychowywała się z Bernardyną. Cudownie się dogadywały.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Niestety trzy dni temu Bernardyna odeszła [/COLOR]:-([COLOR=#000000] Azjatka została na posesji sama [/COLOR]:-(

[COLOR=#000000]Zauważyłam, że jest jakby "przygaszona", smutna.... Staramy się spędzać z nią każdą chwilę. Dzieci bawią się z nią całymi popołudniami. Ale mam wrażenie, że to nie wystarcza.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Zastanawiam się, czy nasza Azjatka mimo wszystko nie czuje się zbyt samotna ? [/COLOR]:-([COLOR=#000000] Sunia ma do dyspozycji całe podwórko, nie jest zamykana w kojcu, wychodzi na spacery poza posesję....[/COLOR]

[COLOR=#000000]Wiem, że te psy bardzo się przywiązują do "stada". Nie wiem czy powinniśmy wziąć drugiego psa - towarzysza dla naszej Azjatki , by wypełnić jej "lukę" po bernardynce ? [/COLOR]

[COLOR=#000000]Czy Waszym zdaniem, fakt, że pozostała sama nie będzie miało wpływu na jej psychikę ? A może jej ten stan minie ?[/COLOR]

[COLOR=#000000]Doradźcie proszę, bo naprawdę nie wiem co zrobić, by nasza ukochana Azjatka była szczęśliwa ...[/COLOR]

[COLOR=#000000]Z góry dziękuję za pomoc.[/COLOR]