Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przyjechali wczoraj, ale juz moje paluszki odmowily wspolpracy - nie mowiac o oczach albo kregoslupie... w kazdym badz razie doslownie padlam :)

ale do rzeczy:
Presto nie wie, ze jest Prestem. poza tym ma chyba problemy ze sluchem albo jest tak oszolomiony i wykonczony podroza, ze nie reaguje na dzwieki.
nie pomyslalam, ze jest z nim tak zle :placz: przejscie kilku schodow do domu, to dla niego katorga, a nie chce dac sie wniesc. szok. podczas spaceru nogi mu sie placza, podwijaja, czasami przewraca sie.
w domu nie brudzi. nie jest wybredny, jesli chodzi o jedzenie.
na psy nijak nie reaguje, kotow jeszcze nie poznal.
jest baaaaaaaardzo milusinsk i:loveu:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]met[/B], dziękujemy za wieści :buzi: Wiemy, że z Prestusiem jest kiepsko, tymabardziej, ze ostatnio trzy noce pod rząd był przymrozek, a to niestety pogarsza jego stan.... I tak dzięki lekom jego stan się polepszył, bo przedtem było jeszcze gorzej..... :-( Co do słuchu to niesety w schronisku ciężko to sprawdzić.... Mam nadzieje, że póki co jest poprostu w szoku i teraz już będzie tylko lepiej ;) Oby.....

Posted

chyba jednak jest gluchy.
wyszlam z lazienki, a on siedzial tylem do drzwi. odezwalam sie cicho. potem glosniej. krzyknelam. zero reakcji. dotknelam go i prawie zszedl na zawal. dobrze, ze nie ma w nim ziarnka agresji, bo bym skonczyla bez reki pewnie ;)
ile on moze miec lat? wyglada na staruszka. moze to kwestia wieku?
zastanawialam sie, czy nie probowac czegos z ta jego gluchota robic, no ale natury przeciez oszukac sie nie da. jesli faktycznie jest juz stary, to pozostanie pogodzic sie z tym.

Posted

Nasza Pani wet oceniła go na jakieś 10 lat :roll: Mój pies jest starszy od niego o kilka lat i jest zupełnie głuchy... Więc bardzo możliwe, że Prestuś też :-(

Posted

qrczę biedny Prestuś... :(:(:( nie dość że tak strasznie chory to jeszcze głuchy... :shake:
super że się Wam spodobał :):):) mam nadzieję że jego stan się niedługo poprawi i że znajdziemy mu jakiś fajny domek...

Posted

wlasnie ma kuracje sloneczna. jest przepiekna pogoda, wiec wyrzucilam go do ogrodka. straaaaasznie biedny jest. koniecznie chce byc z czlowiekiem, plata sie pod nogami - mozna sie zabic :D jak na chwile zostal sam, to stanal w rozkroku, leb spuszczony i tak stal bidula. rany, rany... nawet nie wyobrazalam sobie, ze pies moze tak smutno wygladac ;(

Posted

[img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0528.jpg[/img]

[img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0532.jpg[/img]

[img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0538.jpg[/img]

Posted

na paluszkach tylnych lap ma zrogowacialy naskorek bez siersci. to znaczy, ze od dluzszego czasu te lapki mu sie podwijaja. bida z nedza, mowie wam. a jaki oszolomiony...! leci wszedzie na wariata - przewraca sie przy tym, czolga, ale biegnie... plakac sie chce. jak do domu wchodzi, to obija sie o sciany. jest w absolutnym szoku

Posted

dzis bylo gorzej :(
rano zszedl po schodach, nienaturalnie usiadl i koniec. dalej sie nie dalo. dopiero po paru minutach sie zebral...
co teraz dla niego lepsze - ruch czy spanie?

Posted

Dziewczyny... strasznie Was przepraszam jestem na urlopie teraz :eviltong:

Korzystam tylko z chwili i z uprzejmości znajomych żeby wejść na dogo!!

czy wystawić aukcję allegro dla Presta - bo widziałam że kilka dni temu prosiliście mnie o to :roll:

Wpłaciłam też pieniążki z bazarku na Presta :p

Posted

Lucy jakbyś mogła to wystaw znowu cegiełki dla niego:cool3: kurcze to nie jest z nim za dobrze jak to czytam to przypomina mi sie mój Aron
[*] on miał to samo z łapami tylnymi musieliśmy go podnoscić bo nie umiał sam wstac i chodził niepewnie. Presto trzymaj się;)

Posted

Lucy*- jasne że tak! teraz kiedy Presto jest w DT strasznie potrzeba allegro-szczególnie tego cegiełkowego... Met dzięki za zdjęcia :loveu: i za relacje... jak się to czyta to aż łzy się do oczu cisną a co dopiero jak Ty to widzisz na żywo 24h na dobę... :( Prestuś zdrowiej! :(