met Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 przyjechali wczoraj, ale juz moje paluszki odmowily wspolpracy - nie mowiac o oczach albo kregoslupie... w kazdym badz razie doslownie padlam :) ale do rzeczy: Presto nie wie, ze jest Prestem. poza tym ma chyba problemy ze sluchem albo jest tak oszolomiony i wykonczony podroza, ze nie reaguje na dzwieki. nie pomyslalam, ze jest z nim tak zle :placz: przejscie kilku schodow do domu, to dla niego katorga, a nie chce dac sie wniesc. szok. podczas spaceru nogi mu sie placza, podwijaja, czasami przewraca sie. w domu nie brudzi. nie jest wybredny, jesli chodzi o jedzenie. na psy nijak nie reaguje, kotow jeszcze nie poznal. jest baaaaaaaardzo milusinsk i:loveu: Quote
Mysia_ Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 [B]met[/B], dziękujemy za wieści :buzi: Wiemy, że z Prestusiem jest kiepsko, tymabardziej, ze ostatnio trzy noce pod rząd był przymrozek, a to niestety pogarsza jego stan.... I tak dzięki lekom jego stan się polepszył, bo przedtem było jeszcze gorzej..... :-( Co do słuchu to niesety w schronisku ciężko to sprawdzić.... Mam nadzieje, że póki co jest poprostu w szoku i teraz już będzie tylko lepiej ;) Oby..... Quote
met Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 chyba jednak jest gluchy. wyszlam z lazienki, a on siedzial tylem do drzwi. odezwalam sie cicho. potem glosniej. krzyknelam. zero reakcji. dotknelam go i prawie zszedl na zawal. dobrze, ze nie ma w nim ziarnka agresji, bo bym skonczyla bez reki pewnie ;) ile on moze miec lat? wyglada na staruszka. moze to kwestia wieku? zastanawialam sie, czy nie probowac czegos z ta jego gluchota robic, no ale natury przeciez oszukac sie nie da. jesli faktycznie jest juz stary, to pozostanie pogodzic sie z tym. Quote
Mysia_ Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Nasza Pani wet oceniła go na jakieś 10 lat :roll: Mój pies jest starszy od niego o kilka lat i jest zupełnie głuchy... Więc bardzo możliwe, że Prestuś też :-( Quote
sara_rokitnica Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 qrczę biedny Prestuś... :(:(:( nie dość że tak strasznie chory to jeszcze głuchy... :shake: super że się Wam spodobał :):):) mam nadzieję że jego stan się niedługo poprawi i że znajdziemy mu jakiś fajny domek... Quote
met Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 wlasnie ma kuracje sloneczna. jest przepiekna pogoda, wiec wyrzucilam go do ogrodka. straaaaasznie biedny jest. koniecznie chce byc z czlowiekiem, plata sie pod nogami - mozna sie zabic :D jak na chwile zostal sam, to stanal w rozkroku, leb spuszczony i tak stal bidula. rany, rany... nawet nie wyobrazalam sobie, ze pies moze tak smutno wygladac ;( Quote
sara_rokitnica Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 są szanse na foteczki?? :razz: Quote
madzia828 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 althonea dziekujemy:loveu: met masz jakieś fotki?:cool3: Quote
sara_rokitnica Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 dzięki Athlonea :D :) :loveu: Quote
Mysia_ Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 to takie poczciwe psisko..... Przez ludzką głupotę trafił do schroniska, w którym spedził ponad rok i zachorował :-( Ważne, ze już jest bezpieczny..... Quote
sara_rokitnica Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 ja bym tego nawet głupotą nie nazwała bo to za delikatne określenie... :/ Quote
met Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 [img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0528.jpg[/img] [img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0532.jpg[/img] [img]http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/albums/userpics/10001/normal_mIMG_0538.jpg[/img] Quote
madzia828 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Prestuś biedaku:-( dobrze ze już nie jestes w schronie mam nadzieje ze dojdzie do siebie;) Quote
met Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 na paluszkach tylnych lap ma zrogowacialy naskorek bez siersci. to znaczy, ze od dluzszego czasu te lapki mu sie podwijaja. bida z nedza, mowie wam. a jaki oszolomiony...! leci wszedzie na wariata - przewraca sie przy tym, czolga, ale biegnie... plakac sie chce. jak do domu wchodzi, to obija sie o sciany. jest w absolutnym szoku Quote
Mysia_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 przed leczeniem te łapki miał zdarte do krwi, teraz przynajmniej mu się to zagoiło :roll: Bidulek kochany :-( Quote
met Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 dzis bylo gorzej :( rano zszedl po schodach, nienaturalnie usiadl i koniec. dalej sie nie dalo. dopiero po paru minutach sie zebral... co teraz dla niego lepsze - ruch czy spanie? Quote
Lucy* Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Dziewczyny... strasznie Was przepraszam jestem na urlopie teraz :eviltong: Korzystam tylko z chwili i z uprzejmości znajomych żeby wejść na dogo!! czy wystawić aukcję allegro dla Presta - bo widziałam że kilka dni temu prosiliście mnie o to :roll: Wpłaciłam też pieniążki z bazarku na Presta :p Quote
madzia828 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Lucy jakbyś mogła to wystaw znowu cegiełki dla niego:cool3: kurcze to nie jest z nim za dobrze jak to czytam to przypomina mi sie mój Aron [*] on miał to samo z łapami tylnymi musieliśmy go podnoscić bo nie umiał sam wstac i chodził niepewnie. Presto trzymaj się;) Quote
sara_rokitnica Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Lucy*- jasne że tak! teraz kiedy Presto jest w DT strasznie potrzeba allegro-szczególnie tego cegiełkowego... Met dzięki za zdjęcia :loveu: i za relacje... jak się to czyta to aż łzy się do oczu cisną a co dopiero jak Ty to widzisz na żywo 24h na dobę... :( Prestuś zdrowiej! :( Quote
Mysia_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Prestuś trzymaj się, musisz wyzdrowieć :roll::-( Quote
sara_rokitnica Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 może ja w szkole zbiórkę pieniędzy zorganizuję?? mój nauczyciel z chemii może by mi pomógł- adoptuje wirtualnie Borga z naszego schroniska... :roll: Quote
madzia828 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Sara fajnie by było jakby się udało:cool3: ja w przyszłym miesiącu na pewno coś wpłacę na Presta ;) Quote
sara_rokitnica Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 dla mnie jedyną chyba możliwością żeby cokolwiek wpłacić jest organizowanie tego typu zbiórek pieniędzy... :roll: Mysia co Ty na to?? pakować się w to?? Quote
Pianka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 AGNIESZKA SZOŁTYSIK-BAZAREK NA PRESTO- 30 zl ATHLONEA - 80 zl razem 297 zł Quote
Recommended Posts