sara_rokitnica Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 jestem jestem ;) nie mam pojęcia jaki ma opis tam ale pewnie ma porządny ;) Quote
amelka0 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 kurczę,może adopcje or to za mało,może by się przydały jeszcze jakieś inne fora? Quote
sara_rokitnica Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 już poprosilam o ogloszenia Sabine02 :) Quote
amelka0 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Madziu,dziękujemy,cioteczce Sabince również:loveu::loveu: Quote
madzia828 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 nowa aukcja Presto [URL="http://www.allegro.pl/item202066620_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html"]www.allegro.pl/item202066620_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html[/URL] Quote
sara_rokitnica Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 jeszcze raz ogrooomne dzięki Madziu :loveu: Quote
sara_rokitnica Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 mam taka nadzieje i trzymam za to mocno kciuki... Quote
amelka0 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A może by pochodzić po okolicznych zakładach pracy,tam gdzie są stróże to chętnie takie pieski biorą,niektórzy nawet po 2-3 na terenie mają,tylko zazwyczaj są pieski które przybłąkały się i ktoś się nad nimi lituje a i sam czuje się bezpieczniej.Do schroniska zazwyczaj jak chodzą to biorą młodszego psa,na zasadzie,że"da się go szybko ułożyć"ale jak byście porobiły mu plakaty -czuły teks ,zdjęcie i zachwalały Jego zalety,to zapewne na jakimś zakładzie zgodzili by się Go przygarnąć. Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 hmm... dobry pomysl Amelka... na Rokicie nawet jest pare takich miejsc gdzie moze by chcieli psiaka do strozowania... tylko raczej by mlodszego woleli chyba... ale mozna sprobowac... to kto moglby zrobic Prestusiowi takie ogloszenie do druku?? Quote
madzia828 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 no właśnie dobry pomysł z tymi plakatami :p na allegro ma ponad 100 wejśc ale na razie cisza Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 qrczę... ja tesh żadnego maila nie dostałam narazie w sprawie Presta... a te plakaty może coś pomogą... rozwiesi się je na jakichś osiedlach domków jednorodzinnych i w pobliżu właśnie jakichś miejsc gdzie mógłby być stróżem a jeszcze bym dodatkowo osobiście tam poszła może nawet i go zareklamowała... Quote
amelka0 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Najlepiej to nawet osobiście,bo ludzie tak wolą w cztery oczy.Ja też kiedyś tak takiemu Dinowi domek znalazłam,w schronie nikt go nie chciał,a wiadomo jaka w schronie szansa 1 na 300(bo tyle u nas psów)Więc wykupiłam pieska,zrobiłam plakaty i chodziłam bo zakładach pracy i do jednego wzięli.Do schronu by nie poszli,bo aż tak bardzo nie potrzebowali(nawet jak idą to się boją czy nie będzie np.agresywny i biorą młode)A tak był podany na tacy,odpowiednio zareklamowany,że taki biedny,tak źle znosił schron,a znam Go więc wiem,że jest grzeczny i nie pogryzie i....wzięli. Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 to napawa nadzieją że się uda :D tylko czy się nie zrażą do niego z powodu wieku?? z resztą Presto ledwo się rusza (problemy ze stawami chyba) więc jak może być stróżem? takie wątpliwości na przemian z nadzieją mnie napadają teraz że szok... Quote
Mysia_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 tylko, że Prestuś do stróżowania się nie nadaje :shake: Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 no właśnie o to mi chodziło bo tak se pomyślałam że wszystko fajnie tylko jak on ma stróżować jak on prawie cały czas leży i siedzi a wstawanie jest dla niego strasznie ciężkie.... co dopiero chodzenie... jedyne co to do jakiegoś domu z ogrodem ale z tym dużo ciężej... ech... już sama nie wiem... Quote
amelka0 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Wiecie,są firmy i...firmy.takie gdzie większy dobytek,ochroniarz i naprawdę jest czego pilnować.Oraz takie jak mój Dinek poszedł,że jest po prostu jeden człowiek(na zmiany)który po prostu cały czas siedzi,dogląda.Może to być np.w jakiejś hydroforni,stróżówka w szpitalu tam potrzebują psa bardziej do towarzystwa,aby człowiek czuł się raźniej,miał do kogo się odezwać.Ewentualnie,żeby pies był czujny,tzn.jak ktoś podejdzie w nocy,to żeby wyczuł,szczeknął-dał znak,a nie gonił.ujadał,odstraszał klientów.I trzeba takiej firmy szukać-nie bogatej,do gonienia złodziei,tylko zwykłej-gdzie wzięliby go bardziej do towarzystwa.U nas w Szczecinie to nawet jeden pies jest w szpitalu,tzn.na portierni. Quote
sara_rokitnica Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 no zobaczymy... najpierw poszukam wsrod domkow z ogrodem moze... Quote
amelka0 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Sara pytaj gdzie się da i w domkach i w zakładach-choć ja zauważyłam,im więcej tym większa szansa przecież Quote
Recommended Posts