Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mimoza']Jak zdrówko i jak relacje psów bez płyty?[/quote]

Zdrówko chyba jest, jednak sprawność nie wróciła w 100% ...

a dziś zdjąłem drugą płyte, gdyż relacje stały sie normalne, psy się widzą ale nie reagują wrogo na siebie , może z czasem wszystkie je wypuszczę na działkę ....na razie niech się przyzwyczajają do siebie widząc się przez ogrodzenie ...pozostała jeszcze trzecia płyta, najbliżej pawilonu..poobserwuję i jeśli dalej tak będzie jak obecnie to w przyszłym tygodniu znika trzecia i ostatnia płyta...:D

• Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Waldek']Zdrówko chyba jest, jednak sprawność nie wróciła w 100% ...[/quote]

No niestey, im dluzej od urazu, tym szanse na powrot w 100% do zdrowia coraz mniejszy. Ale najwazniejsze, ze piesio ma sie dobrze, a do lekkiego "inwalidztwa" na pewno szybko sie przyzwyczail i wogole nie zwraca na to uwagi :)

Posted

[quote name='saJo']No niestey, im dluzej od urazu, tym szanse na powrot w 100% do zdrowia coraz mniejszy. Ale najwazniejsze, ze piesio ma sie dobrze, a do lekkiego "inwalidztwa" na pewno szybko sie przyzwyczail i wogole nie zwraca na to uwagi :)[/quote]

Dokładnie jest tak jak piszesz , dziś rano jak byłem na działce wypuściłem Foksa z wybiegu aby sobie trochę pozwedzał działkę, Fiona i Cygan zostały na wybiegu ...po kwadransie wyszedłem z pawilonu i zawołałem na Foksa .... z końca działki zaczął do mnie biec i w czasie tego biegu "na wprost" bez zwrotów nie było widać jego ułomności, biegł bardzo szybko i w ogóle sie nie potykał ....nie mniej jednak przy zwrotach niestety "przysiada" ...ale chyba ogólnie jest lepiej, poza tym jak na razie nie widzę aby mu cos dolegało....nie mniej jednak wybieram się skontrolować go u lekarza , szczególnie pod kątem odbytu .....najwyższy czas....

Jak juz pisałem druga płyta została zdjęta i 2/3 wybiegu jest odsłonięte, psy oswajają się ze swoim widokiem i awantur nie stwierdzam ....czas na zdjęcie trzeciej i ostatniej płyty....
Poza tym Cygan potrafi podejść do ogrodzenia kiedy głaszczę Foksa i nawet zdarzyło się tak iz kilkakrotnie dotkneły sie noskami, agresji nie widziałem ...może to dobry znak....jednak jeszcze boję się wypuścić je wszystkie razem na działce....Fiona może adorować Foksa a Cygan może być zazdrosny i zaatakować ...choć kiedy zdarza się że Cygan szczeknie w kierunku Foksa to Fiona natychmiast rzuca się na Cygana chwytając jego pysk w swoją paszczę i przydusza go do ziemi, fajnie to wygląda jakby chciała go skarcić za takie zachowanie....o dziwo Cygan Fionie sie podporządkował i ulega jej ....nawet się chyba jej troszkę boi ....czasem jak Fiona jest w pomieszczeniu to jakoś niechętnie tam wchodzi ....czuje respekt....

jak myslicie czy już czas na wspólne bieganie po działce?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='arrakis']Waldek, jak tam Foksik? Pływacie trochę - pogoda sprzyjająca.
I ostatnia płyta zdjęta:cool3:?[/quote]

Foksik bez zmian, nie pływamy bo niestety czas na to nie pozwala a szkoda. Mam zbyt duzo obowiązków aby poświęcić czas tylko dla Foksa.
Ostatnia płyta jeszcze jest ale chyba w tym tygodniu ją zdemontuję ponieważ jak widzę agresji przez ogrodzenie nie ma...

Posted

Nie było mnie tu prawie miesiąc. Cieszę się że z Foksem lepiej. Mam nadzieję że choróbska nie wrócą. Może zrób jakieś fotki psów w kojcu bez płyt.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='14ruda']Super!Widać,że ignor.Więc powinno być dobrze.pozdrawiamy![/quote]

W kojcach ignor na wolności jeszcze nie bardzo ...pozdrawiam

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img501.imageshack.us/img501/8404/fokswybky3.jpg[/IMG][/URL]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Cypryda']Kojce są wspaniałe. Jak czuje się Foks i reszta?[/quote]

Foks ma się świetnie, przynajmniej tak to wynika z zewnętrznych obserwacji. W przyszłym tygodniu jadę z nim na kontrolę do Dr Galantego, może zrobię mu badanie krwi.
Reszta też wypasiona aż nadto.
Jeśli chodzi o sprawność Foksa to jest malutki postęp jednak nie jest to 100 %. Ktoś z boku może nie zauważyć tego ja jednak znając jego historię choroby zauważam pewne rzeczy.
Ważne że stanął na nogi i powrócił "do żywych" . :lol: Jest przekochany.

• 2 weeks later...
Posted

Dziś kontrolna wizyta u Dr Galantego. Na wszelki wypadek pobiorę krew do analizy i porównam z poprzednimi wynikami, może jakieś zdjęcie jakieś zrobię i zamieszczę bo sierść już mu odrosła i wygląda okazale.....:D

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img523.imageshack.us/img523/786/labwetwyniki0441fe7.jpg[/IMG][/URL]

oto dzisiejsze wyniki badania krwi Foksa...

Posted

i jeszcze jedno, to przerażające , ale Foks ważył dziś 48 kilogramów !!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

gdzie dowiedzieć się jak mu zbilansować dietę wyszczuplającą ....musi zrzucić co najmniej 6 kilo ....

a wygląda tak (zdjęcie z wczorajszej wizyty u Bąbla)

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img183.imageshack.us/img183/3549/foksgrubciood3.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ale Foks jest piękny. To niemożliwe że wazy 48 kg. Nie mam pojęcia jak może zrzucić kilogramy ( ja też mam z tym problem) a mój Igor ciągle ma niedowagę waży 29 kg, żeby to tak szło przełożyc.

Trzymam kciuki za poprawę zdrowia w dalszym ciągu i czekam na zdjęcia Foksa i reszty.

Ja ostatnio mało brakowało a straciłabym mojego Igorka.

Posted

[quote name='Cypryda']Ale Foks jest piękny. To niemożliwe że wazy 48 kg. Nie mam pojęcia jak może zrzucić kilogramy ( ja też mam z tym problem) a mój Igor ciągle ma niedowagę waży 29 kg, żeby to tak szło przełożyc.

Trzymam kciuki za poprawę zdrowia w dalszym ciągu i czekam na zdjęcia Foksa i reszty.

Ja ostatnio mało brakowało a straciłabym mojego Igorka.[/quote]

a co było z Igorkiem?

a jeśli chodzi o te 48kilo to też nie mogłem uwierzyć ale waga nie kłamała.... dwa razy ważyłem a potem siebie aby sprawdzić wagę...

Posted

A według mnie, niestety, na tym zdjęciu widać, że Foksiu ma trochę za dużo kg..:cool3:
Waldku, masz już jakąś radę na to? Jakaś odpowiednia karma? Ja sie na tym nie znam aż tak dobrze.. Wet nic nie poradzi?

Posted

[quote name='Wyjątek']A według mnie, niestety, na tym zdjęciu widać, że Foksiu ma trochę za dużo kg..:cool3:
Waldku, masz już jakąś radę na to? Jakaś odpowiednia karma? Ja sie na tym nie znam aż tak dobrze.. Wet nic nie poradzi?[/quote]

to prawda co piszesz... będę konsultował dietę ... zobaczymy..

Posted

[quote name='Waldek']to prawda co piszesz... będę konsultował dietę ... zobaczymy..[/quote]

Napisz nam, proszę, co i jak :)

aha, możesz napisać coś więcej o tych kociakach? Chociażby wiek ;)

Posted

[quote name='Waldek']to prawda co piszesz... będę konsultował dietę ... zobaczymy..[/quote]
Bo teraz to trzeba na Foksa chuchać i dmuchać;). Ale na serio trzeba mu trochę zmniejszyć wagę ( i utrzymać !:evil_lol:) po tych sensacjach z kręgosłupem.
A jak tam jego pupsko - już całkowicie wyleczone " piękne i zdrowe"?

Posted

[quote name='Wyjątek']Napisz nam, proszę, co i jak :)

aha, możesz napisać coś więcej o tych kociakach? Chociażby wiek ;)[/quote]

kotki urodziły się w Święta Wielkanocne a dokładnie 24 marca, czyli teraz mają po 5 miesięcy ...

Posted

[quote name='arrakis']Bo teraz to trzeba na Foksa chuchać i dmuchać;). Ale na serio trzeba mu trochę zmniejszyć wagę ( i utrzymać !:evil_lol:) po tych sensacjach z kręgosłupem.
A jak tam jego pupsko - już całkowicie wyleczone " piękne i zdrowe"?[/quote]

to co było zoperowane jest ok, natomiast ma jeszcze małą przetokę i właśnie po kontroli wracamy do leczenia a jak się troszkę "oziębi" będzie operowany ....także wszystko pod kontrolą :D