Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maluszki będą mieć wzbogaconą dietę, bo kończą jutro 3 tygodnie:loveu: . Rewelacyjne są jak bawią się ze sobą, rozrabiają. Tylko mama strasznie biedna:shake:

• Replies 639
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będziemy robic dzisiaj wieczorem przymiarki do nowego mleka. Miaucik ma chyba juz trochę dość kocich pazurków w ilości hurtowych, które ją skrobią i udeptują. Nie bardzo mieszczą się już jedząc jednocześnie więc jeden zazwyczaj je o innej porze a gdy rodzeństwo ucztuje to on zajmuje się np. obgryzaniem maminej nogi:diabloti: . Miaucik tylko wydaje pomruki gdy ją któryś mocniej drapnie, zwłaszcza jak się biją o lepsze miejsce:shake: Jest bardzo dzielna i tym bardziej zasługuje na najlepszy dom na świecie. Komu roczną kotkę-krówkę? nawet mleko daje okresowo;)

Posted

witam kicie , które przez parę dni były u mnie jeszcze w brzuchu mamy , zanim PKS zawiózl je do smoka wawelskiego;) ;) ;) pozdrowienia od moich ciut straszych kociąt , ktore juz zaczynają same jeśc i korzystac z kuwetki!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

wandul 66 napisał(a):
witam kicie , które przez parę dni były u mnie jeszcze w brzuchu mamy , zanim PKS zawiózl je do smoka wawelskiego;) ;) ;) pozdrowienia od moich ciut straszych kociąt , ktore juz zaczynają same jeśc i korzystac z kuwetki!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

witamy Wandę :loveu: a przed nami dopiero samodzielne jedzenie, o kuwetce jeszcze nie myślimy ale czekamy z utęsknieniem na wszelkie wskazówki ciotki Wandul jak się do tego zabrać

Posted

Tweety napisał(a):
witamy Wandę :loveu: a przed nami dopiero samodzielne jedzenie, o kuwetce jeszcze nie myślimy ale czekamy z utęsknieniem na wszelkie wskazówki ciotki Wandul jak się do tego zabrać

PO PIERWSZE PRIMO - TRZEBA DAC KUWETE:eviltong: :eviltong: :eviltong: Potem już leci:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

No i się narobiło :shake: Moja Sońka kilka dni temu miała sterylkę. Do miaucikowej łazienki zaglądała rzadko i raczej z sykiem. A wczoraj zaczęła wąchać i oblizywać Pannę Rosię, która wybrała się na niewielki spacerek (rodzeństwo spało, mama również a ta zaczynała rozrabiać więc dostała chwilową eksmisję z pudełka). Każdej miuklniecie Rosi to natychmiastowa interwencja Soni. W końcu mama miaucikowa obudziła się i też poszła się przejść po mieszkaniu a Sońka wskoczyła na jej miejsce do pudełka. Maluchy zaczęły się budzić, oczywiście głodne a Sońka uparła się, że będzie je karmić :crazyeye: . Wyłożyła się w pudełku z tym świeżo pocerowanym brzuchem a maluchy udały się na poszukiwanie mleka. I co chciałam wyjąć ja stamtąd to ona nie chce i od razu wskakuje z powrotem, przegoniła Miaucię, która wróciła do karmienia a ostatecznie wyrzucona Sońka urządziła koncert pod drzwiami pt: "Wpuścieeeeee mnie do moich dzieci" (godzina 1:30 w nocy). Od rana to samo. Ma ktoś pomysł jak załagodzić sytuację?

Posted

pokarmu kicia napewno nie ma , ale daj jej czasem jednego do wylizania , odciązy mamusie od jej obowiązków!!! kotki mają bardzo mocny instynkt macierzyński , moja Klusia na pożegnanie myła każdego z maluchów z meliny , przywiezionego przez Patsi!!!

Posted

Tweety napisał(a):
No i się narobiło :shake: Moja Sońka kilka dni temu miała sterylkę. Do miaucikowej łazienki zaglądała rzadko i raczej z sykiem. A wczoraj zaczęła wąchać i oblizywać Pannę Rosię, która wybrała się na niewielki spacerek (rodzeństwo spało, mama również a ta zaczynała rozrabiać więc dostała chwilową eksmisję z pudełka). Każdej miuklniecie Rosi to natychmiastowa interwencja Soni. W końcu mama miaucikowa obudziła się i też poszła się przejść po mieszkaniu a Sońka wskoczyła na jej miejsce do pudełka. Maluchy zaczęły się budzić, oczywiście głodne a Sońka uparła się, że będzie je karmić :crazyeye: . Wyłożyła się w pudełku z tym świeżo pocerowanym brzuchem a maluchy udały się na poszukiwanie mleka. I co chciałam wyjąć ja stamtąd to ona nie chce i od razu wskakuje z powrotem, przegoniła Miaucię, która wróciła do karmienia a ostatecznie wyrzucona Sońka urządziła koncert pod drzwiami pt: "Wpuścieeeeee mnie do moich dzieci" (godzina 1:30 w nocy). Od rana to samo. Ma ktoś pomysł jak załagodzić sytuację?

W sumie słodko!!!:loveu:Czytałam,że kocice często "ciotkują" cudzym dzieciom; reakcja Kluski na maluchy z meliny to potwierdziła. Straszna Sonka zmieniła się w czułą ciocię-:crazyeye:aż się wierzyć nie chce :cool3:. Byle tylko maluchy nie zaczęły męczyć jej rany. Hihi, okazało się,że nie tylko mi panna Rosia wpadła w oko;)
Tweety, pisz, jak się rozwija sytuacja.

Posted

Ciocia Sonia cały czas usiłuje dostać się do łazienki a ja się już tam znajdzie to chce wleźć Miaucikom do pudełka nie zważając na obecność miaucikowej mamusi, na którą syczy, łobuzica

Posted

Moje maluchy w wieku 2 tygodni właśnie zacęły korzystać z kuwety i świetnie im to wychodziło. Problem był tylko z zakopywaniem i potrafiły wejść w koopkę, co kończyło się myciem łapki i potwornym wyrywaniem. Kita, wyrodna mamusia, nie chciała mieć z nimi nic do czynienia, więc zarówno mycie, jak i karmienie spadło na mnie.

Wandul ma rację, daj kuwetę i same załapią, o co chodzi. A oprócz tego będą miały świetną zabawę z rozsypywaniem żwirku :evil_lol:

Posted

Dzisiaj maluchy miały modernizowany domek, bo pudełko okazało się już być za niskie i maluchy wisiały na pazurkach na jego brzegu. W tym celu zostały przełożone na chwilę do innego i tam natychmiast przejęła nad nimi opiekę ciotka Sonia wskakując i przykrywając je ogonem :loveu: Wtuliły się w jej gęste futerko i od razu były cicho

Posted

A tu jeszcze zgodnie z mama Miaucików, która powróciła po mocno spóźnionej własnej kolacji. Sońka wpadła później w szał zazdrości i zaatakowała Miaucię:angryy: Udało mi się wyjść obronną ręką z akcji ratowniczej chociaż miałam wrażenie, że Sonia składa się w 90% z pazurów i zębów

Posted

Dzisiaj maluszki próbowały pic mleko ze spodeczka. Tylko Psotek i Klusia nie wykazywały zainteresowania nauką aczkolwiek oblizywały palce maczane w mleku. Pozostałe maluchy maja pierwszą, dość udaną próbę, za sobą