madziakato Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Witam, postanowiłam założyć wątek suczce, która zaginęła lub co bardziej prawdopodobne została wykradziona. Właściciele są zrozpaczeni,dzieci tęsknią:( Może ktoś skojarzy, podpowie co robić. Oto info o niej,jakie otrzymałam od właściciela: Moja sunia miala ok 1.5roku,a najbardziej charakterystyczna cecha byla ta plama na jezyku. Zaginela w miejscowosci Wojkowice obok Siemianowic Sl.ok 15.04.2013r . Quote
madziakato Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Wątek założyłam grzecznościowo, chcę im pomóc. Data zaginięcia jest przybliżona,ponieważ właściciele wyjechali wtedy na dwa dni, wioząc syna do sanatorium(choruje),pozostawiając suczkę pod opieką rodziny. Sunia ma ok. 1,5 roku, ale też nie do końca wiadomo,ponieważ była uratowana z koszmarnych warunków, dlatego też ma lekko przetrącony ogonek(cecha charakterystyczna). Na zdjęcia jeszcze czekam, zaglądajcie proszę! Quote
madziakato Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Kochane, gdzie trafiają psiaki zgarnięte z okolic Wojkowic, Siemianowic Śląskich? Quote
Betbet Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 madziakato, przed laty brałam udział w 2 zakrojonych na szeroką skalę poszukiwaniach: labradora carlosa i grenlandki Visy. Przede wszysktim pytanie jak bardzo właścicielom zależy na odnalezieniu psa ijakimi środami dysponują? To co mogę podpowiedzieć: -zgłoszenie na policję - telefony do wszystkich schroniska w okolicy - maile ze zdjęciem do wszystkich schronisk w okolicy -ogłoszenia na tablicy, gumtree, lokalnych forach -płatne ogłoszenia w gazecie -facebook, youtube, co się da -dalsze molestowanie policji - ogłoszenia w sklepach, szkołach itp - przygotowanie się na to, że właściciele będą dostawać masę telefonó że pies był widziany i będzie sie okazywało, że to nawet niepodobne zwierzę... -zaproponowanie wysokiej nagrody (oj jak to otwiera ludziom oczka) Quote
Recommended Posts