Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1,5 godziny temu znalazłam na ul.Aluzyjnej rudego,nieduże psa o szorstkiej sierści. Przyszedł za mną od bramy pod klatkę i się przed nią położył Chodziłam z nim po osiedlu, nikt go nie kojarzy. Bez problemu dał sobie zapiąć smycz, jest spokojny.
ochroniarz zgodził się go przetrzymać przez noc w budce przy wjeździe. Ogłoszenia już powiesiłam na osiedlu. Rano zawiozę go lecznicy na Tatarkiewicza, bo u siebie nie mogę go trzymać.
Gdyby ktoś z Was kojarzył tego psa, proszę o kontakt:600- 964- 797

Posted

Proszę rozglądajcie się. Może on skądś przywędrował: z Jabłonny, Legionowa, z Pragi i ktoś go szuka.
Bardzo grzecznie zachowywał się w samochodzie, w przeciwieństwie do nas, bo staliśmy godzinę w korku na Modlińskiej, by dojechać do lecznicy.
Smutno mi, że musiałam go tam zostawić. Nie chciał wejść do klatki i piszczał, gdy odeszłam. Wierzę, że znajdziemy jego właściciela.
czy ktoś wie, czy w schronisku w Józefowie przyjmują zgłoszenia o zaginięciu lub znalezieniu psów.
Coś takiego funkcjonuje chyba na Paluchu?
Psiak nie ma więcej niż 2 lata.

Posted

Wydaje mi sie ze jest bardzo dobrym kandydatem,ale musi zostac przebadany (i to jak najszybciej), odrobaczony i zaszczepiony. Poza tym dobrze by bylo poobserwowac go jak on sie zachowuje w domu.

Posted

Odrobaczony będzie. Co do szczepienia zobaczymy, bo po wczorajszym wyciąganiu kleszczy (11 :crazyeye:) jest obserwowany pod kątem babeszjozy. Badania krwi wykazały tylko lekki stan zapalny, zobaczymy co będzie dalej.
Dostał Frontline w kark, chipa niestety nie ma.
Bał się, że go zostawię, bo gdy przywiązałam go do drzewa, by zrobić zdjęcia zaczął skomleć i taka sytuacja powtórzyła się kilkakrotnie, bo szukałam odpowiedniego miejsca do zdjęć. Wyszły niespecjalnie, więc jeszcze będę go męczyć przy kolejnych odwiedzinach.

Za smakołyk zrobi wszystko:

Posted

Ponieważ wczoraj na spacerze powiedziałam do niego Cudak, to chyba tak zostanie. Tak więc rudasek nie będzie już bezimienny:razz:
A jutro dzięki Beam psiak będzie w programie na TVP3 o znalezionych psach.
Wielkie dzięki :-)

Posted

Moj chlopak skwitowal to tak: Ludzie to sie nie znaja co jest piekne. :p Cudak i sunia terierkowata ze szczeniakow najbardziej mu sie podobaly. :) Bedziemy jescze im szukac domow, bo wyslemy info o nich na listy mailingowe wszystkich lat z wydzialu. Moze bedzie ktos kto nie mogl przyjsc, a zakocha sie w psiaku. W zeszlym roku i dwa lata temu byla taka sytuacja.

Posted

Jakaś szansa na odnalezienie dawnego domu zawsze jest.
Ponieważ Cudak od soboty przebywa w hoteliku w Otrębusach, wystawiłam na jego utrzymanie bazarki. Pewnie wiele się nie uzbiera, ale zawsze lepsze to niż nic.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67776

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5580201#post5580201

Od jutra zaczynam intensywne poszukiwania nowego domu.
Cudak jest bardzo energicznym psem i fantastycznie łapie piłki w locie odbijając się od ziemi. Jest łakomy na smakołyki i pojętny, wiec dużo go można nauczyć. Myślę, że z powodzeniem mógłby ćwiczyć różne psie sporty.
Do tego jest młodziutki 1-2 lata, więc wszystko jeszcze przed nim.