esperanza Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 1,5 godziny temu znalazłam na ul.Aluzyjnej rudego,nieduże psa o szorstkiej sierści. Przyszedł za mną od bramy pod klatkę i się przed nią położył Chodziłam z nim po osiedlu, nikt go nie kojarzy. Bez problemu dał sobie zapiąć smycz, jest spokojny. ochroniarz zgodził się go przetrzymać przez noc w budce przy wjeździe. Ogłoszenia już powiesiłam na osiedlu. Rano zawiozę go lecznicy na Tatarkiewicza, bo u siebie nie mogę go trzymać. Gdyby ktoś z Was kojarzył tego psa, proszę o kontakt:600- 964- 797 Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Proszę rozglądajcie się. Może on skądś przywędrował: z Jabłonny, Legionowa, z Pragi i ktoś go szuka. Bardzo grzecznie zachowywał się w samochodzie, w przeciwieństwie do nas, bo staliśmy godzinę w korku na Modlińskiej, by dojechać do lecznicy. Smutno mi, że musiałam go tam zostawić. Nie chciał wejść do klatki i piszczał, gdy odeszłam. Wierzę, że znajdziemy jego właściciela. czy ktoś wie, czy w schronisku w Józefowie przyjmują zgłoszenia o zaginięciu lub znalezieniu psów. Coś takiego funkcjonuje chyba na Paluchu? Psiak nie ma więcej niż 2 lata. Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Tak myślałam, że może Ci się spodobać :razz: Quote
lika Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Taki śliczny!!! Wygląda na zadbanego, więc pewnie się komuś zgubił ... Quote
esperanza Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Jeśli właściciel się nie znajdzie, to może byśmy go zaprezentowali na SGGW? Jest nieduży, młody i spokojny. Olimpio co o tym sądzisz? Quote
OlimpiaK Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Wydaje mi sie ze jest bardzo dobrym kandydatem,ale musi zostac przebadany (i to jak najszybciej), odrobaczony i zaszczepiony. Poza tym dobrze by bylo poobserwowac go jak on sie zachowuje w domu. Quote
esperanza Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Odrobaczony będzie. Co do szczepienia zobaczymy, bo po wczorajszym wyciąganiu kleszczy (11 :crazyeye:) jest obserwowany pod kątem babeszjozy. Badania krwi wykazały tylko lekki stan zapalny, zobaczymy co będzie dalej. Dostał Frontline w kark, chipa niestety nie ma. Bał się, że go zostawię, bo gdy przywiązałam go do drzewa, by zrobić zdjęcia zaczął skomleć i taka sytuacja powtórzyła się kilkakrotnie, bo szukałam odpowiedniego miejsca do zdjęć. Wyszły niespecjalnie, więc jeszcze będę go męczyć przy kolejnych odwiedzinach. Za smakołyk zrobi wszystko: Quote
ronja Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Justynko, on jest tak piękny, że gdybym tylko mogła to bym go zabrała!!!! Quote
ronja Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 trzymam kcuki, by domek się znalazł (a ja sobie w myslach nazywam go nie rudasek, tylko Elek) Quote
esperanza Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Ponieważ wczoraj na spacerze powiedziałam do niego Cudak, to chyba tak zostanie. Tak więc rudasek nie będzie już bezimienny:razz: A jutro dzięki Beam psiak będzie w programie na TVP3 o znalezionych psach. Wielkie dzięki :-) Quote
lika Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 I jak, są jakieś efekty (w postaci domku) po występie w TV? Quote
esperanza Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Niestety nie było ani jednego telefonu :shake: Quote
ronja Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 oby dziś znalazł się najlepszy domek dla Cudaka-Elka!!! Quote
LittleMy Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 trzymamy kciuki ! jest taki sliczny, ze musi sie znalezc !! Quote
esperanza Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Taki śliczny i nikt go nie chciał, właściwie tylko on na imprezie domu nie znalazł :-( Quote
Hala Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 a może jest jeszcze szansa na znelezienie właściciela? Quote
OlimpiaK Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Moj chlopak skwitowal to tak: Ludzie to sie nie znaja co jest piekne. :p Cudak i sunia terierkowata ze szczeniakow najbardziej mu sie podobaly. :) Bedziemy jescze im szukac domow, bo wyslemy info o nich na listy mailingowe wszystkich lat z wydzialu. Moze bedzie ktos kto nie mogl przyjsc, a zakocha sie w psiaku. W zeszlym roku i dwa lata temu byla taka sytuacja. Quote
jolap. Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ten psiaczek wygląda bardziej jak Cudek niż Cudak. Jest śliczny. Quote
esperanza Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Jakaś szansa na odnalezienie dawnego domu zawsze jest. Ponieważ Cudak od soboty przebywa w hoteliku w Otrębusach, wystawiłam na jego utrzymanie bazarki. Pewnie wiele się nie uzbiera, ale zawsze lepsze to niż nic. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67776 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5580201#post5580201 Od jutra zaczynam intensywne poszukiwania nowego domu. Cudak jest bardzo energicznym psem i fantastycznie łapie piłki w locie odbijając się od ziemi. Jest łakomy na smakołyki i pojętny, wiec dużo go można nauczyć. Myślę, że z powodzeniem mógłby ćwiczyć różne psie sporty. Do tego jest młodziutki 1-2 lata, więc wszystko jeszcze przed nim. Quote
Recommended Posts