Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaja555']Właśnie, właśnie - robi się coraz zimniej a zwierzaków ze schroniska raczej nie ubywa...
Przypominam, że oprócz plakatów tymczasowiczów, mamy GOTOWE i NIEWYKORZYSTANE małe ulotki z psiakami ("Podaruj im dom pod choinkę") oraz ulotki o chipowaniu, które kiedyś trzeba rozwiesić... więc tak nieśmiało się zapytam - kiedy jakieś spotkanie...?:oops:

Poza tym jest jeszcze akcja autobusowa - w której możemy uświadamiać o zaletach brania dorosłego psa, nie szczeniaka - bo takie psy + koty będziemy umieszczać na plakatach.[/quote]

Standardowo proponuję piątek, chociaż już w ten piątek miało być spotkanie:oops:.

Ale naprawdę trzeba pogadać i działać.

Zwierząt niebezpiecznie przybywa jest 137 psów i przeszło 40 kotów.

Ja jeszcze dodam, że byłam w biblotece niedaleko sklepu KONGO (nie pamiętam ulicy).

Tam zgodzono się na wystawę plakatową, ale niestety terminy są ogromne.

Dzięki kierowniczce bibloteki zwierzaki będą mogły "zawisnąć" w EMPIKU, niestety dopiero w marcu przyszłego roku, oraz w ww biblotece, ale najbliższy termin to dopiero lipiec, albo październik przyszłego roku.

Pani kierownik obiecała jednak, że chociaż na tydzień spróbuje umieścić zwierzaki wcześniej.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaja555']Super - piątek jak najbardziej. Będę mieć wszystkie ulotki.
Trzeba ustalić dalszy plan działania :happy1:[/quote]

Kaja jesteś jak koło napędowe.

Acha, jak dobrze pójdzie to ja i Magda222 wybieramy się we wtorek do Dziennika i Echa by błagać o pomoc, ale nie robię sobie nadziei.

Posted

Widać, mamy zastój z domkami.
Mam nadzieję, że to się zmieni. Ulotki muszą zwrócić uwagę ludzi na schronisko. Kto wie, może rzeczywiście znajdzie się kilka osób, które podarują psom nowe domy pod choinkę? :) Ja w to wierzę...

Posted

[quote name='magda222']Ja też chciałabym być na spotkaniu :placz:
Ale niestety w piątek pracuję od 16tej do późna :placz:[/quote]

Hmm, co można zrobić żeby magda222 też była na spotkaniu? Ktoś ma jakieś pomysły?:hmmmm:

Posted

Potrzebuje Waszej pomocy... Pomysł na plakaty autobusowe na razie bez tekstu, same zdjęcia:

[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a50ebf35f675cfd3.html[/URL]

Może być coś takiego? Chciałabym żeby nagłówek i tło było takie samo na wszystkich 100 plakatach. Niebieskie kratki i psy za niebieskimi kratami - żeby od razu było wiadomo że są w schronisku, (koty na zdjęciach nie mają krat, ale i tak powinno być ok).

A ten nagłówek - ten pies z kokardką może wywoływać różne skojarzenia... Boję sie że mogą być negatywne.

No i najważniejsze: czy ten nagłówek nie oddciąga uwagi od głównego bohatera plakatu? Wiadomo dojdzie jeszcze tekst, zdjęcia się poprzesuwa...

Posted

Witamy Cie Brydzia!:lol:

Niestety schronisko nie prowadzi adopcji wirtualnych, ale pieniążki na pieski można wpłacać na konto - szczegóły i dane na początku wątku;)

Z tego co wiem, jak działąją adopcje wirtualne w innych schroniskach, to pieniązki na danego psa i tak idą na wszystkie psy, a nie na "adoptowanego wirtualnie". Jedynie to w Internecie jest umieszczone zdjęcie psiaka i imię opiekuna, który może zwierzakowi dać imię - może warto by to zrobić też w Tychach, pomyślimy o tym!;)

Posted

Jeśli czegoś takiego niema... to trzeba jak najprędzej zrobić !!
Jakby coś to ja jestem chętna do pomocy w organizacji tego :p

Tak pieniądze idą na wszystkie zwierzaki a na stronie jest tylko imię opiekuna.
Można wpłacać pieniądze na konto... ale powiedz ile osób to robi? Zapewne niewiele... A jeśli nawet liczba tych osób jest większa niż mogłabym się spodziewać ;) to nie szkodzi to temu żeby była jeszcze większa...

Wiele osób chętniej bierze udział w tego typu 'akcjach'... Różne forumowe społeczności biorą jednego psa pod swoją 'opieke' i razem go wspomagają.
Nie każdy ma większą kwote żeby ją przelać na konto, oczywiście może też przelać mniejszą...(mile widziane) ale kto to robi?
Dajmy na to że każdy wrzuci choćby 5zł... to przy tylko 20 osobach które się w to włączą mamy już 100zł
Ludziom łatwiej zebrać się w grupie i razem działać, niż jakby każdy miał indywidualnie przelać te 5zł
Bo powiedzmy sobie szczerze większość tego nie zrobi.

Więc upieram się przy tym by zacząć już dziś robić coś w tym kierunku !
Pozdrawiam wszystkich :B-fly:

Posted

Brydzia, masz rację, to bardzo dobry pomysł!:loveu:
Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak się za to zabrać, moja specjalność to jak do tej pory ulotki i plakaty:oops:

Ale mamy tutaj też specjalistkę od strony internetowej tyskich futrzaków: Arlene:happy1:. Można by tam zrobić taką adopcję wirtualną??? Arlene: co Ty na to?;)

Muszę dodać, że strona mnie ostatnio powaliła! Jest już tam ponad 40 futrzaków, a Arlene dalej nad nią pracuje!

Posted

To jest link do strony którą zrobiła Arlene:

[URL]http://www.adopcje-psow.dog.pl/[/URL]

Jeszcze tylko drugie tyle zwierzaków, i będę mieć całość materiału na 100 plakatów! Strona jest fantastyczna:loveu:

Posted

Mam trochę obeznania co do [url]www..[/url]. a moja druga połowa jest doskonale w tym zorientowana więc myślę że zawsze mógłby pomóc ;)
A może nawet udałoby się go namówić żeby stworzył całość:cool3:
Ma na swoim koncie strony stworzone dla firm i instytucji.
Myślę że wspólnymi siłami coś zdziałamy :P
Trzeba przejrzeć strony z takimi adopcjami zorientować się co i jak... i działać

PS.
Strona fajna :) przejrzyście i schludnie. Ukłon dla twórczyni ;)

Posted

tzn ;> jeśli można zapytać :P
Jeśli mam być szczera to nawet nie wiem gdzie dokładnie w Tychach to schronisko się znajduje :(
Ale ciesze się że odnalazłam to forum...i żałuje że dopiero teraz.

Posted

[quote name='Brydzia_']tzn ;> jeśli można zapytać :P
Jeśli mam być szczera to nawet nie wiem gdzie dokładnie w Tychach to schronisko się znajduje :(
Ale ciesze się że odnalazłam to forum...i żałuje że dopiero teraz.[/quote]

Arlene ma 15 lat i chyba nie bedzie miala mi za zle ze to ujawnilam ;)
Schronisko znajduje sie w Urbanowicach kolo Tychow.Dojazd do niego jest na mapce na pierwszej stronie watku.
Na pomoc nigdy nie jest za pozno :) Jestes z Tychow lub okolicy?

Posted

Brydzia, bardzo miło nam powitać kolejną osobę!

Nie martw się. Ja też dopiero nie dawno znalazłam tą stronę i się "uczepiłam" tyskich wolontariuszy, nawet się nie pytając czy można...:eviltong: mam nadzieję, że jeszcze mnie nie mają dosyć!

Nie mam jeszcze takiej wiedzy jak inni, ani doświadczenia, ale każdy robi co może. Wiek tutaj nie ma znaczenia, Arlene oprócz strony jest specem od banerków:razz:

Każda pomoc jest potrzebna, a wiadomo że każdy coś potrafi!;)

Posted

A czego się mamy uczepić? :razz: To świetnie, że coraz więcej tyskich dogomaniaków się ujawnia! :multi:

Średnia wiekowa? Hmmm... różnie, np. ja mam lat... w styczniu 16 :cool3:.

Posted

[quote name='Brydzia_']magda222 tak jestem z okolic Tychów ;)

kaja555 to może mnie tez nie beda mieli za złe jak się uczepie :razz:

a jaka tu jest średnia wiekowa? :eviltong:[/quote]

Wszyscy,którzy chcą pomóc bardzo mile widziani :) Bez względu na to skąd są i gdzie mieszkają :)
A średnia wiekowa...hmm hmm...ja niedługo skończę 34 lata :) Więc rozpiętość wieku duża :) Ale to chyba nie ma dużego znaczenia bo wszystkich nas łączy miłość do zwierząt i chęć pomocy im :) A to najważniejsze :)

Posted

Brydzia, ja się też nie kryję, mam 27 lat;)
Po krótce przedstawię Ci nasza grupę:
- otóż magda222 i grażyna9915 to takie nasze GURU:loveu: - prowadzą tyskie domy tymczasowe, obecnie mają razem 5 piesków na tymczasie, które wcześniej były w schronisku:-(
- Mada to artystka, pisze wiersze, świetnie rysuje no i zakłada mnóstwo wątków tyskich bid schroniskowych
- Arlene pracuje nad stroną internetową, jak już wspominałam fantastyczną
- no i Dianeczka, która coś ostatnio mało się na dogo pojawia:mad: i może się za niedługo sama przedstawi...pewnie się zakochała...?;) Albo studiuje ksiązkę o tresurze psów...

Mada, Arlene i Dianeczka może są młode, ale maja naprawdę imponujący staż i wiedzę w niesieniu pomocy psiakom - ja się od nich cały czas uczę;)
Wszystkie zakładają wątki psiakom, pomagają je podnosić codziennie, rozwieszają po Tychach plakaty, pomagają w organizowaniu imprez...można by tak pisac i pisać...