Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3]Witam tydzień temu adoptowałem małą suczkę nie jest rasowa ma 8 tygodni.
Wszystko zrobiłem odrobaczyłem ją założyłem obroże przeciw pchłom podczas zabawy zobaczyłem małą kulkę na brzuchu bardzo boję się o mojego psa przyjaciel powiedział mi że to przepuklina macie jakieś rady co do tego z góry dziękuje ! i proszę o pomoc
:-([/SIZE]

Posted

prawdopodobnie przepuklinka pępkowa.często w pózniejszym wieku zarasta.jeśli jest mała to sie nie martw,a przy nastepnej wizycie u weta pokaz mu ją.

Posted

Zobacz czy to wygląda tak jak na zdjęciu u tego szczeniaczka (tylko to jest piesek, a nie suczka ;))
[url]http://klub.weimaraner.pl/klub-forum/blog.php/?page_id=15[/url]

Przy okazji wizyty pokaż weterynarzowi, tylko duże przepuliny wymagają interwencji chirurgicznej, trzeba obserwować, a weterynarz będzie wiedział co Ci doradzić.
Generalnie - nic strasznego, nie przejmuj się ;)

Posted

Jakub.Jadasz-ach jezeli to jest przepuklina mozna ja usunac, tak za kilka miesiecy podczas kastracji.Podczas jednej narkozy mozna wykastrowac,usunac przekline i oczyscic zabki o ile w tym mlodym wieku ma osad na zebach.