Jakub.Jadasz Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 [SIZE=3]Witam tydzień temu adoptowałem małą suczkę nie jest rasowa ma 8 tygodni. Wszystko zrobiłem odrobaczyłem ją założyłem obroże przeciw pchłom podczas zabawy zobaczyłem małą kulkę na brzuchu bardzo boję się o mojego psa przyjaciel powiedział mi że to przepuklina macie jakieś rady co do tego z góry dziękuje ! i proszę o pomoc :-([/SIZE] Quote
xxxx52 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 w ktorym miejscu jest to zgrubienie po 10 dniach po odrobaczeniu ,o ile nie ma robakow prosze ja zaszczepic Quote
Jakub.Jadasz Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='xxxx52']w ktorym miejscu jest to zgrubienie po 10 dniach po odrobaczeniu ,o ile nie ma robakow prosze ja zaszczepic[/QUOTE] Na środku brzucha między sutkami Quote
gryf80 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 prawdopodobnie przepuklinka pępkowa.często w pózniejszym wieku zarasta.jeśli jest mała to sie nie martw,a przy nastepnej wizycie u weta pokaz mu ją. Quote
Delph Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Zobacz czy to wygląda tak jak na zdjęciu u tego szczeniaczka (tylko to jest piesek, a nie suczka ;)) [url]http://klub.weimaraner.pl/klub-forum/blog.php/?page_id=15[/url] Przy okazji wizyty pokaż weterynarzowi, tylko duże przepuliny wymagają interwencji chirurgicznej, trzeba obserwować, a weterynarz będzie wiedział co Ci doradzić. Generalnie - nic strasznego, nie przejmuj się ;) Quote
Jakub.Jadasz Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Dziękuje u mojego psa jest znacznie mniejsza ale i tak idę do weterynarza na wizytę kontrolną DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI ! Quote
xxxx52 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Jakub.Jadasz-ach jezeli to jest przepuklina mozna ja usunac, tak za kilka miesiecy podczas kastracji.Podczas jednej narkozy mozna wykastrowac,usunac przekline i oczyscic zabki o ile w tym mlodym wieku ma osad na zebach. Quote
Recommended Posts