Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yorija']nowe nastało - spacery za dnia :-)[/QUOTE]

No coś ty, przecież ja już od dawna skoro świt (09.00) się zrywam, piję szybką kawkę i z psiorami na porządny spacer się udaję. Odkąd nie ma Werki, nocą nigdzie nie łażę.

Posted

[quote name='agata51']No coś ty, przecież ja już od dawna skoro świt (09.00) się zrywam, piję szybką kawkę i z psiorami na porządny spacer się udaję. Odkąd nie ma Werki, nocą nigdzie nie łażę.[/QUOTE]
ja mam skoro świt właściwy pobudkę - 6 rano - i wcale nie chodzi o psa. Psa śpi. To wredne kociszcza łażą po mnie. Teraz jest tak ciepło, że balkon mam cała noc otwarty. Od wschodu. Kociaste mogłyby się na balkonie wywalić i grzać dupska. Ale nie. Łażą po mnie stadami. Jak wstanę to biegusiem lecą na balkon pokazać jakie słoneczko i wtedy się kładą i wylegują. Stanowczo uważam, ze psica jest mniej od nich upierdliwa. A Baron - czy Baron rano się na słoneczku wygrzewa?

Posted

A bo się uparłaś na koty! Wyżeł nigdy by po tobie nie łaził. Co najwyżej swoje długie łapska zacząłby rozprostowywać i po prostu musiałabyś bardziej się skulić na posłanku. A słoneczko bardzo lubi! Wiesz, jak pachnie wygrzany w słońcu wyżeł? Chociaż po spacerze w deszczu też
pachnie upojnie.

Posted

[quote name='agata51']A bo się uparłaś na koty! Wyżeł nigdy by po tobie nie łaził. Co najwyżej swoje długie łapska zacząłby rozprostowywać i po prostu musiałabyś bardziej się skulić na posłanku. A słoneczko bardzo lubi! Wiesz, jak pachnie wygrzany w słońcu wyżeł? Chociaż po spacerze w deszczu też
pachnie upojnie.[/QUOTE]upiornieeeeee

Posted

[quote name='agata51']Metro to był prawie wilczarz. Tak jak Mixer.[/QUOTE]

No gdzie. Metro to prawie wyżeł a Taco to prawie wilczuś. Oto Metro
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-bB5uUAc8ZPQ/RfknZwj2dGI/AAAAAAAACxE/kNfW_UHPGoA/w1024-h768-no/P2180016.JPG[/IMG]

A to Taco
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-YeoeIG2zmfQ/UEywLDlbMgI/AAAAAAAATqE/xDFeHxXFwWA/w1310-h874-no/IMG_0484.JPG[/IMG]

Posted

Nie ulega wątpliwości - Metro prawie wyżeł, Taco prawie wilczuś. Najważniejsze, żeby w coś uwierzyć. I tego się trzymaj. Swoją drogą, niesamowicie piękne stworzenia! A przy najbliższej okazji przyhołub wreszcie najprawdziwszego wyżła.

Posted

[quote name='agata51']Ciekawe, czy kleszcze w nocy śpią... Sprawdzimy?[/QUOTE]i co? Komary nie śpią, nie śpią. Ale jak jest wiatr to komarów nie nie ma.

Posted

[quote name='Yorija']i co? Komary nie śpią, nie śpią. Ale jak jest wiatr to komarów nie nie ma.[/QUOTE]

Kleszczy w nocy nie ma, bo nocą nie łazimy po chaszczach. Komara ani jednego. W Łodzi nie wieje. My chyba mieszkamy w zupełnie różnych strefach klimatycznych.

Posted

[quote name='agata51']Kleszczy w nocy nie ma, bo nocą nie łazimy po chaszczach. Komara ani jednego. W Łodzi nie wieje. My chyba mieszkamy w zupełnie różnych strefach klimatycznych.[/QUOTE]
Bo Ty w Mieście mieszkasz a ja nie w mieście... Wracałam z urlopu. Z dużego miasta. Wylądowałam w dużym mieście - Poznań - komarów ani śladu. Jechałam do siebie pociągiem. Po drodze Leszno. No prawie duże miasto. Pierwszy komar mnie za Lesznem zaatakował. W Rawiczu to o mały włos mnie nie zjadły. Przyjedź na prowincję. Zobaczysz. Mie tylko zastanawia czy komary na psy też tak lecą jak na ludzi?

Posted

Komarów w Łodzi zatrzęsienie, ale w dzień - zjadają mnie żywcem. Na psach też siadają - odganiam, jak mogę, bo gdzieś wyczytałam, że ugryzienie komara bywa dla psów bardzo niebezpieczne. Mam tylko nadzieję, że kropelki zrobią swoje i nawet jak uchla, to zaraz padnie.
A zresztą nie wyobrażam sobie, jak taki komar mógłby się przedrzeć przez futro Mixera do gołej skóry.

Posted

[quote name='Yorija']Ja z psicy nie odganiam. One nie dadzą rady przebić się przez jej futro.[/QUOTE]

Ja odganiam zawsze i wszędzie, jak tylko zobaczę. Łatwiej znoszę ból zęba niż swędzenie.