Yorija Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 u mnie burze ustały ale moja wielka psica się boi - jakoś jej się to teraz porobiło Quote
agata51 Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 U nas dzisiaj też było cicho, nawet nie padało. Wszystko dobrze, ale dlaczego jest tak pioruńsko zimno? Quote
Yorija Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='agata51']Baronie, zapraszam na spacer. Z wnuchą. 10.00.[/QUOTE]nowe nastało - spacery za dnia :-) Quote
agata51 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='Yorija']nowe nastało - spacery za dnia :-)[/QUOTE] No coś ty, przecież ja już od dawna skoro świt (09.00) się zrywam, piję szybką kawkę i z psiorami na porządny spacer się udaję. Odkąd nie ma Werki, nocą nigdzie nie łażę. Quote
Yorija Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='agata51']No coś ty, przecież ja już od dawna skoro świt (09.00) się zrywam, piję szybką kawkę i z psiorami na porządny spacer się udaję. Odkąd nie ma Werki, nocą nigdzie nie łażę.[/QUOTE] ja mam skoro świt właściwy pobudkę - 6 rano - i wcale nie chodzi o psa. Psa śpi. To wredne kociszcza łażą po mnie. Teraz jest tak ciepło, że balkon mam cała noc otwarty. Od wschodu. Kociaste mogłyby się na balkonie wywalić i grzać dupska. Ale nie. Łażą po mnie stadami. Jak wstanę to biegusiem lecą na balkon pokazać jakie słoneczko i wtedy się kładą i wylegują. Stanowczo uważam, ze psica jest mniej od nich upierdliwa. A Baron - czy Baron rano się na słoneczku wygrzewa? Quote
agata51 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 A bo się uparłaś na koty! Wyżeł nigdy by po tobie nie łaził. Co najwyżej swoje długie łapska zacząłby rozprostowywać i po prostu musiałabyś bardziej się skulić na posłanku. A słoneczko bardzo lubi! Wiesz, jak pachnie wygrzany w słońcu wyżeł? Chociaż po spacerze w deszczu też pachnie upojnie. Quote
Yorija Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='agata51']A bo się uparłaś na koty! Wyżeł nigdy by po tobie nie łaził. Co najwyżej swoje długie łapska zacząłby rozprostowywać i po prostu musiałabyś bardziej się skulić na posłanku. A słoneczko bardzo lubi! Wiesz, jak pachnie wygrzany w słońcu wyżeł? Chociaż po spacerze w deszczu też pachnie upojnie.[/QUOTE]upiornieeeeee Quote
agata51 Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 [quote name='Yorija']upiornieeeeee[/QUOTE] A miałaś kiedyś wyżła? Wyżeł zawsze pachnie jak najprawdziwszy borowik. Quote
Yorija Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 [quote name='agata51']A miałaś kiedyś wyżła? Wyżeł zawsze pachnie jak najprawdziwszy borowik.[/QUOTE] Metro to był prawie łyżew... Quote
Yorija Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='agata51']Metro to był prawie wilczarz. Tak jak Mixer.[/QUOTE] No gdzie. Metro to prawie wyżeł a Taco to prawie wilczuś. Oto Metro [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-bB5uUAc8ZPQ/RfknZwj2dGI/AAAAAAAACxE/kNfW_UHPGoA/w1024-h768-no/P2180016.JPG[/IMG] A to Taco [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-YeoeIG2zmfQ/UEywLDlbMgI/AAAAAAAATqE/xDFeHxXFwWA/w1310-h874-no/IMG_0484.JPG[/IMG] Quote
agata51 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Nie ulega wątpliwości - Metro prawie wyżeł, Taco prawie wilczuś. Najważniejsze, żeby w coś uwierzyć. I tego się trzymaj. Swoją drogą, niesamowicie piękne stworzenia! A przy najbliższej okazji przyhołub wreszcie najprawdziwszego wyżła. Quote
agata51 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Baronie, sezon łowiecki w pełni, a ty za kratami. Quote
agata51 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ze mną tylko nocne polowania. Co to się porobiło z tym klimatem?! Quote
Yorija Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 znów się po nocach szwendasz? nocą są najgorsze komary Quote
agata51 Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='Yorija']znów się po nocach szwendasz? nocą są najgorsze komary[/QUOTE] To chyba u was. U nas tylko w dzień. Quote
agata51 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Ciekawe, czy kleszcze w nocy śpią... Sprawdzimy? Quote
Yorija Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='agata51']Ciekawe, czy kleszcze w nocy śpią... Sprawdzimy?[/QUOTE]i co? Komary nie śpią, nie śpią. Ale jak jest wiatr to komarów nie nie ma. Quote
agata51 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='Yorija']i co? Komary nie śpią, nie śpią. Ale jak jest wiatr to komarów nie nie ma.[/QUOTE] Kleszczy w nocy nie ma, bo nocą nie łazimy po chaszczach. Komara ani jednego. W Łodzi nie wieje. My chyba mieszkamy w zupełnie różnych strefach klimatycznych. Quote
Yorija Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='agata51']Kleszczy w nocy nie ma, bo nocą nie łazimy po chaszczach. Komara ani jednego. W Łodzi nie wieje. My chyba mieszkamy w zupełnie różnych strefach klimatycznych.[/QUOTE] Bo Ty w Mieście mieszkasz a ja nie w mieście... Wracałam z urlopu. Z dużego miasta. Wylądowałam w dużym mieście - Poznań - komarów ani śladu. Jechałam do siebie pociągiem. Po drodze Leszno. No prawie duże miasto. Pierwszy komar mnie za Lesznem zaatakował. W Rawiczu to o mały włos mnie nie zjadły. Przyjedź na prowincję. Zobaczysz. Mie tylko zastanawia czy komary na psy też tak lecą jak na ludzi? Quote
agata51 Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Komarów w Łodzi zatrzęsienie, ale w dzień - zjadają mnie żywcem. Na psach też siadają - odganiam, jak mogę, bo gdzieś wyczytałam, że ugryzienie komara bywa dla psów bardzo niebezpieczne. Mam tylko nadzieję, że kropelki zrobią swoje i nawet jak uchla, to zaraz padnie. A zresztą nie wyobrażam sobie, jak taki komar mógłby się przedrzeć przez futro Mixera do gołej skóry. Quote
agata51 Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Dzisiaj komarów jakby mniej. I kleszcze po nas nie łaziły. Co się dzieje? Quote
Yorija Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Ja z psicy nie odganiam. One nie dadzą rady przebić się przez jej futro. Quote
agata51 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='Yorija']Ja z psicy nie odganiam. One nie dadzą rady przebić się przez jej futro.[/QUOTE] Ja odganiam zawsze i wszędzie, jak tylko zobaczę. Łatwiej znoszę ból zęba niż swędzenie. Quote
Recommended Posts