Jump to content
Dogomania

Rolf - ideał psa, bernardyna, przyjaciela ... [']['][']

Recommended Posts

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak tak, rOlfika ;) U niego OK :loveu: Teraz większość czasu spędza w kuchni, gdzie już pierniki świąteczne się szykują :lol:
Fotki będą dopiero przed samymi świętami jak bombasa wykąpiemy. Narazie to jest bruudny :eviltong: A jeszcze czeka nas wizyta kontrolna u weta bo rolfik miał powiększone węzły chłonne i problemy z uszkami. Już jest OK, ale na kontrolę jedziemy m.in. by zaszczepić mu drugą dawkę (Miał szczepienie podzielone na dwa razy, żeby nie obciążać tak bardzo organizmu).

Posted

Heej Ania :loveu:
Happy New Year!

Fotek nie ma, ale mam rewelacyjną nowinę! Rofcio który zawsze bał się huków sztucznych ogni, w tym roku w ogóle na nie nie reaguje. :multi: Śpi w łazience i aż chrapie :loveu: Moja mądra psinaa :loveu:

Posted

Wiesz co? Ja już w zeszłym roku zastosowałam prostą metodę, niezwracania uwagi na jego zachowanie. Usiadłam w pokoju, a on najpierw biegał jak szalony a jak widział że go nie pocieszam tylko zajmuję się czymś innym to położył się w łazience i zasnął. Jeśli Saba okazuje lęk to jej nie głaszcz i nie pocieszaj bo odbierze to jako nagrodę za strach i jeszcze bardziej będzie się bała.

Sylwester jest raz w roku, jakoś Sabusia wytrzyma :)

Posted

Na razie wstrzymujemy się z kąpielą, bo nie ma takiej potrzeby. Rofcio po regularnym czesanku jest w sumie czysty :)
A jak go kąpiemy? Latem na podwórku albo pływa sobie w jeziorku/rzece przez co też się czyści, łączymy przyjemne z pożytecznym :razz:
A zimą kąpiel w śniegu którą rofcio uwielbia :loveu: A jeśli jest potrzeba pozbycia się brzydkiego zapachu np., to do wanny z nim. Ale nie w domowej łazience, tylko mamy specjalne pomieszczonko do takich celów w piwnicy, która nie jest graciarnią tylko nawet nadaje się do mieszkania. ;) Jeden pokój tam jest od rolfka, drugi natomiast służy do celów takich jak np. jego kąpiel. ;)

Posted

Haha :cool3: My możemy rofciowi pozwolić na jego własny pokoik, a nawet dwa, bo mamy duży dom piętrowy z poddaszem jeszcze i taką a'la piwnicą, no i ogródeczek ;) A psy i tak wolą miłość właściciela i wspólne zabawy niż pałace :p :loveu:

Posted

[quote name='panienkabubu']Jak to nie ma zdjęć? :nono:[/quote]

Nuu niet :p
Ale obiecuję się poprawić, wczoraj na spacerku robiłam fotki, tylko że mam nowy komputer (:multi:) i muszę sobie tu najpierw aparat zainstalować bo mi dziad nie chodzi :angryy:

Posted

[quote name='marymek']Nuu niet :p
Ale obiecuję się poprawić, wczoraj na spacerku robiłam fotki, tylko że mam nowy komputer (:multi:) i muszę sobie tu najpierw aparat zainstalować bo mi dziad nie chodzi :angryy:[/quote]
No to niech zacznie bo będzie miał do czynienia z nami :diabloti: :evil_lol:

Posted

[quote name='aleb']Witam po raz pierwszy :)
Rolfik jest cudowny :loveu:[/quote]

Witam :loveu:
Dziękuje w imieniu swoim i rolfka :loveu:
Ja od dłuższego czasu śledzę waszą galerię, zaraz coś tam skrobnę :razz: