smitek0 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ach :). no i zapomniałam napisać najważniejszego , mamy już za sobą dwie "szedkowe ucieczki":evil_lol:, Raz wysupłała nam się z szelek nad Wisłą, na szczęście w Wiśle łatwo złapać psa:lol:, drugi raz na wieczornym sikaniu, na szczęście razem ze smyczą: tu zwątpiła , bo ani łąki, ani kur, nic ciekawego.... Bezpieczniej więc było jednak dać się złapać i posłusznie wrócić do domu, do pełnej miski (przy braku kur to w misce są same pyszności) i tych dwóch psów , które tu najwyraźniej lepiej się orientują:p Pozdrowionka:evil_lol: Quote
Iskra73 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Eh ta Szeda.:) Niezla z niej rozrabiara:diabloti: Bedziecie musili na nia uwazac, bo to naprawde niezle ziolko.:evil_lol: Quote
smitek0 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 no i jest szalona trójeczka na zdjęciach:evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Ale piękności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
smitek0 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 no i jeszcze Szeda solo:)już dziś dużo weselsza:) cała trójeczka się już mniej więcej dogadała, nawet się dziś bawiły z Jamajcą (tą burczącą zołzą:),w bieganiu wulkan energii i zapału........chyba to lubi:cool1: pozdrowionka Quote
Pat.rycja Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Czy dobrze widzę, że niezwykle urodziwa trójka uskutecznia trening w Krakowie?:p Quote
smitek0 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 a wzrok nie myli:) Kraków jak się patrzy:), może aż treningiem bym tego nie nazwała, ale tak sobie po Krakowie trochę biegamy:multi: Z wielką radością zresztą:loveu: Quote
smitek0 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 oczywiście:) Jako fragment trasy , bo potem jedziemy dalej:p , tam spuszczamy nasze dziewczyny, luz ,czas na kopanie dołków i przeglądanie kretowisk:). Teraz niestety luzu trochę mniej, aż Szeda się do nas przyzwyczai i przestanie uciekać ( przynajmniej mamy nadzieję , że to kiedyś nastąpi);) Quote
Iskra73 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 smitek0 bardzo dziekuje :) za to ze wzieliscie Szedke. Macie wspaniały zaprzeg.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
smitek0 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 eeeeee:) nie ma za co dziękować, takie cudo , to tylko pokochać:):multi: Quote
smitek0 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 No i chyba najlepsza możliwa wieść z ostatniej chwili, z wielkiej nienawiści zrodziła się wielka przyjaźń, właśnie Jamajca (zołza;)) i Szeda ganiają i szaleją po całym mieszkaniu bawiąc się w najlepsze:multi: Chyba "długotrwały :cool1:" proces adopcji do stada został zakończony:) Quote
Iskra73 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 To wspaniale:):multi: :multi: :multi: :multi: Bardzo, ale to bardzo sie ciesze.:p Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Wiedziałam,że tak bedzie, bo to mądre psiaczki:loveu: Wspaniale!!!:multi: Quote
agpol Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 a ja chciałam od siebie dopisać, że bardzo, ale to bardzo cieszę się, że Szeda trafiła do tak wspaniałego psio ludzkiego stada, naprawdę o lepszym domu dla tego cudnego psiaka nie mogliśmy marzyć. Do ostatniej chwili były wątpliwości, ale jak zobaczyliśmy "szaloną" rodzinkę, wiedzieliśmy, że to jest właśnie to, a teraz widok uśmiechniętego, zmęczonego pyśka wynagradza nam ten kamień na secu, jaki mieliśmy w momencie oddawania jej. Quote
smitek0 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 :oops: aż się łezka w oku zakręciła całej "szalonej rodzince":) , wiemy dzięki komu Szeda jest tak radosnym i przyjacielskim psem:loveu: i za to wielkie psie serce dziękujemy:lol: Quote
agpol Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 I co nowego u Szedki słychać?? A może jakieś fotki nowe??:cool3: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Czy w tym avatarku to nasza Babe???????????:loveu::loveu::loveu::loveu: Ale sobie okularki wytrzasnęła...:evil_lol:Jejku jkai to słodziak kochany...tak bardzo bym chciała ja utulić:p A na fotki Szedy czekamy z niecierpliowścią:loveu: Quote
dariaopole Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A ciocia Ania na na wątek Bajbinki nie zagląda to nie wie że to Babe :mad: bo fotek nie widziała, a sesja była niezła :loveu:, Babe to prawdziwa modelka !!!! Quote
smitek0 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Już wrzucam małe co nieco:) Szeda rozkręciła się już na całego:) Quote
smitek0 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Nasze dziewczyny traktują już Szedę jak swoją, a ta skrzętnie to wykorzystuje i non stop naciąga je na domowe szaleństwa. Miski mogą już stać spokojnie i nie musimy pilnowac ich przy jedzeniu, więc właściwie wszystkie kłopotliwe sytuacje mamy już z głowy. Jedyne co nam jeszcze pozostało to spuszczenie Szedy ze smyczy, bo jak na razie to się na to nie odważyliśmy, ale już powoli "rozważamy taką możliwośc:cool1:. Uwielbia "zaprzęgowe bieganie" , stado dodaje jej sił i chęci , ciągnie jak szalona, powolutku uczy się komend kierunków i tempa, ale czasami jeszcze przyciągnie ją kałuża albo fajny piesek:lol: Quote
smitek0 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 a tu jeszcze parę zdjątek z jakiegoś spacerkupozdrowionka od całej Szedkowej rodzinki:lol: Quote
agpol Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Cieszę się, że u was wszystko w porządku i że Szedka tak bezproblemowo weszła do stada. Jeśli chodzi o spuszczanie jej ze smyczy, to przyszedł mi taki pomysł do głowy:oops: : W związku z tym, że ona kocha biegać w zaprzęgu to można to wykorzystać w nauce i szelki traktować jako nagrodę za przychodzenie na zawołanie (oczywiście potem natychmiast bieganie), tzn jak ją będziecie spuszczać, to zdjąć jej szelki, a zostawić tylko obrożę (idealnym wyjściem byłyby dwie pary szelek, żeby jakby co łatwiej ją było złapać) ....ale na początku może mimo wszystko nie rezygnować z linki treningowej.... Nie to, że się wymądrzam, ale tak mi się jakoś pomyślało:oops: .... Pozdrowionka dla całej rodzinki i mizianko specjalne dla Szedulca :loveu: Quote
smitek0 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 a no i jeszcze takie mi się znalazły z rudym pyszczkiem, następna sesja juz chyba nad morzem:) Quote
Recommended Posts