Ania+Milva i Ulver Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Dostałam pw z prośbą o pomoc w znalezieniu domku dla suni husky...... W ubiegłym roku trafiła do nas suńka SH, właścicielka miała alergię, która pewnego dnia zaatakowała tak silnie, że zagrażało to jej życiu, trafiła do szpitala, zanim wróciła do domu pies musiał z niego zniknąć, mała wylądowała u nas. Znaleźliśmy rodzinę (brat mojego męża), sunia miała super, pomimo, że blok - dużo ruchu, wariactwa z ośmiolatkiem. Córka cały czas miała kontakt z psem (kontrolne wizyty), niestety ostatnio rzadziej niż na początku do niej zaglądała (nie spodziewaliśmy się, że może się coś dziać), jakieś dwa miesiące temu szwagier złamał rękę i stracił pracę, zaczęło brakować kasy m.in. na karmę dla psa, okazało się, że ma zaległe szczepienia itp, teraz szczepienia, odrobaczenie są już prawie uzupełnione, karma regularnie podsyłana przez nas, żeby biedactwo głodne nie było. Obecnie szukamy znów domu dla Szedy, do nas nie może wrócić, bo świetnie ucieka (nie ma na nią obroży ani szelek, wyczuwa najmniejszą szparę w drzwiach, są to sekundy) i sportowo dusi kury w okolicy i boimy się, że w końcu ktoś może ją otruć. Taka jest właśnie historia tej pięknej suni.... Niestety sunia nie jest wysterylizowana - nie ma funduszy, a przed znalezieniem nowego domu trzeba by było to jakoś zorganizować.....:roll: Więcej informacji wkrótce...... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Jak tylko otrzymam informacje odnośnie wieku i jej zachowan , to prosiłabym o pomoc cioteczki w ogłaszaniu na forach Husky, bo ja nie jestem nigdzie zalogowana..... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Oto nowe informacje..... Wiek rok i 8miesięcy, chodzi na smyczy, ma charakterek raczej dominujący, przez ostatni rok przebywała z dziećmi, nigdy nie było z tym problemów, chętnie biega w zaprzęgu (jednak do tej pory zdecydowanie amatorsko z rowerem, rolkami, sankami, jest nauczona czystości, zna podstawowe komendy (niechętnie wykonuje:evil_lol: ), nie zna komend typowych w sporcie pociągowym, w stosunku do innych psów nie uległa, ale też nie wdaje się w spory z własnej inicjatywy, nie atakuje kotów, ale czasem lubi pogonic, poluje na małe domowe zwierzątka, unika bezpośredniego kontaktu z mężczyznami, typowy pies jednego właściciela, wszystkich innych próbuje przechytrzyć, kocha uciekać, więc potrzebny ktoś, kto naprawdę zna rasę i respektuje ją z jej wadami i zaletami... P.S. Być może będzie domek, ale musi być wysterylizowana Zreszta teraz pewnie osoba, która prosiła o pomoc w założeniu watku bedzie sama juz pisać:) Quote
agpol Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Dziękuję ci Aniu za założenie wątku :multi: A sunia jest już ogłoszona na większości forów zaprzęgowych ale najpierw musimy uporać się ze sterylką, więc jeśli ktoś ma ochotę pomóc, to baaaaaaaaardzo, baaardzo prosimy Quote
agpol Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 a ja mam jeszcze pytanie czy ktoś z Was może pomóc w zakupie (trochę taniej niż w sklepach) dobrej karmy???????????????????:oops: Najchętniej w okolicy Lublina, żeby nie było kłopotu z transportem Proszę!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Podnoszę- czy ktos mógłby pomóc? Czy jest jakas fundacja husky, która by mogła pomóc w sterylce suni? Quote
agpol Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Wiem, że ze zbiórkami pieniędzy jest ciężko, a jeszcze ciężej ze zbiórkami pieniędzy na prywatne konta, więc może ktoś mógłby pomóc w założeniu skarpety dla Szedy....:oops: Sterylka jest naprawdę konieczna, nie mogę pozwolić na to, żeby sunia zasiliła jakąś pseudohodowlę, poza tym źle znosi podawanie hormonów zapobiegających cieczce, boję się, żeby w przyszłości nie skończyło się to ropomaciczem... Jestem w zasadzie nowa na forum, poruszam się tutaj jeszcze dość nieporadnie, ale może znajdzie się ktoś, kto jednak zechce mi pomóc... Quote
agpol Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Błagam o pomoc w sterylizacji Szedy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet najmniejsze datki w postaci 1 czy 5zł nie są śmieszne, a mocno pomocne Sunia ma szansę na prawdziwy dom u amatora sportów zaprzęgowych, ale MUSI być wcześniej wysterylizowana... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 Hej-cioteczki, czy nikt nie może pomóc? Nic podpowiedzieć... Co jest? Quote
agpol Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Sunia w przyszłym tygodniu będzie miała sterylkę, pani wet. zgodziła się na tańsze niż zwykle wykonanie zabiegu:loveu: może ktoś jednak zdecyduje się na małą pomoc finansową albo ktoś z was ma odpowiedzialny, dobry domek dla suni, każda pomoc jest dobrą pomocą:p Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 A co z sunia? Szukacie jej jeszcze domku, czy tez zostanie juz u was razem z Babe? Quote
agpol Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Szeda w piątek rano jedzie na sterylkę, trzymajcie kciuki:p Jeśli chodzi o nowy dom, to szukamy cały czas, ale ze względu na to, że nie chcę jej oddać bez sterylki ani nikomu, kto nie miał żadnego choćby teoretycznego kontaktu z tą rasą, to kolejni kandydaci rezygnują lub nie są akceptowani przez nas, a nie jest ich też wielu:sad: , jedno jest pewne, oddamy ją, jeśli będę w 200% pewna, że będzie miała lepiej niż u nas W związku z tym wygląda na to, że będziemy mieli dwie psie panny w domu Quote
smitek0 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Witam:) Szukam właścicieli Szedy na kilku forach, może dałabym radę Ją zaadoptować, proszę o kontakt [email protected] lub gg 410 1616 Kasia Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 O:) Agnieszka na pewno sie odezwie:) Quote
agpol Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 no i jest mała szansa na dom..................:p oby nie zapeszyc a Szeda wczoraj miała sterylkę, zabieg przeżyła bardzo dobrze, dziś potwierdziła dobre samopoczucie uciekając na trzy godziny "intensywnego treningu" w łapaniu kur :roll: pomimo tego szew wygląda ładnie, nic złego się nie stało Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 :thumbs::kciuki::kciuki: Trzymam mocno kciuki aby sie udało!!!!!! Bo za te kury to sie nie wypłacicie!!!;) Quote
agpol Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 No to tak Domek może być ale dopiero w połowie lipca, po urlopie, jeśli do tego czasu nikogo sensownego nie znajdziemy, to Szedka pojedzie do swojego rodzinnego miasta (bo ona w Krakowie się urodziła)..... w związku z tym szukamy dalej czemu tych sensownych ludzi jest tak mało????????????:-( Quote
dariaopole Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 ahhh też mnie to czasem zastanawia, większości to sie poprostu mózgi zlasowały :diabloti: Quote
Recommended Posts