Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=lucida grande]Hektor to pies, który został złamany psychicznie.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Jego właścicielka bardzo go kocha, ale ma duże problemy osobowościowe i rodzinne, które negatywnie wpłynęły na psa.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Podjęła decyzję o oddaniu do nas, ponieważ dalszy jego pobyt u niej groził dalszymi konsekwencjami dla Hektora.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Hektor jest cudownym trzyletnim owczarkiem niemieckim. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony - po prostu ideał.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Ale...[/FONT]
[FONT=lucida grande]Tak straszliwie poharatany psychicznie pies...
Boi się. Wszystkiego i wszystkich.
Ma sporadyczne dolegliwości fizyczne (rozwolnienia) w momentach stresu.
Powolutku jest wyprowadzany z agresji lękowej, ze strachu przed psami i ludźmi - ale do tego potrzeba DOMU, a nie hotelu...
Hektor przebywa w hoteliku w Swarzędzu, bardzo PILNIE szuka domu tymczasowego lub domu stałego u doświadczonej osoby, która go pokocha i pomoże mu dojść do siebie.
Bardzo Was też prosimy o wsparcie finansowe na hotelik dla Hektora - bardzo chcielibyśmy go stamtąd zabrać, żeby mógł być w domu, tak jak kiedyś.
Pomożecie Hektorowi?

Każdy, kto chce pomóc Hektorowi, może kontaktować się mailowo: [email protected] lub telefonicznie: 602-557-035

Aby pomóc Hektorowi finansowo, prosimy o wpłaty tutaj:

Nr konta : 81 1090 1043 0000 0001 1986 0256
PdZ: Sekcja Wlkp
Pl. Pocztowy 4/6
64-980 Trzcianka
Tytułem: pomoc dla zwierząt - Hektor

Rozliczenie:

Wpływy:

50zł - Mateusz D.

Wydatki:

450zł - miesiąc pobytu w hoteliku[/FONT]

Posted

Zgłaszam się na wezwanie ze SKARPETY OWCZARKOWEJ :)
Przegłosowaliśmy udzielenie Hektorowi pomocy w postaci dofinansowania hotelu
Proszę o numer konta do hotelu, w którym obecnie przebywa

Trzymamy kciuki za chłopaka :thumbs:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='katlis']co się dzieje że Hektor jedzie do innego hotelu?[/QUOTE]

???
Prosimy o info na temat Hektora
Trochę nam przykro, że po tym jak Hektor otrzymał wsparcie od SKARPETY jego wątek zamarł :roll:
Chcemy wiedzieć, co dzieje się z naszymi beneficjentami

Posted

przepraszam, ale mam tyle roboty na fb, że nie wyrabiam i z dogomanią :(
przeklejam nowe informacje:
[FONT=lucida grande]Kochani![/FONT]
[FONT=lucida grande]WIELKA SZANSA dla Hektorka!!! Psiak może pojechać do hoteliku z behawiorystą, który specjalizuje się w wyprowadzaniu owczarków z agresji - więc jest szansa na wielka pomoc dla Hektorka![/FONT]
[FONT=lucida grande]Jest tylko jeden problem - finanse. Potrzeba nam 200zł na transport psiaka i 400zł na hotelik (w cenie wyżywienie, ogrzewany kojec i praca z psem!). Poszukujemy deklaracji stałych i jednorazowych - proszę, pomóżcie! Udostępniajcie, nagłaśniajcie i wpłacajcie choćby małe kwoty - każda złotówka przybliża nas do celu!!![/FONT]

Posted

[quote name='natalia.aleksandrov']przepraszam, ale mam tyle roboty na fb, że nie wyrabiam i z dogomanią :(
przeklejam nowe informacje:
[FONT=lucida grande]Kochani![/FONT]
[FONT=lucida grande]WIELKA SZANSA dla Hektorka!!! Psiak może pojechać do hoteliku z behawiorystą, który specjalizuje się w wyprowadzaniu owczarków z agresji - więc jest szansa na wielka pomoc dla Hektorka![/FONT]
[FONT=lucida grande]Jest tylko jeden problem - finanse. Potrzeba nam 200zł na transport psiaka i 400zł na hotelik (w cenie wyżywienie, ogrzewany kojec i praca z psem!). Poszukujemy deklaracji stałych i jednorazowych - proszę, pomóżcie! Udostępniajcie, nagłaśniajcie i wpłacajcie choćby małe kwoty - każda złotówka przybliża nas do celu!!![/FONT]
Natalia moje pytanie wynikało właśnie z tej informacji, miał być pod opieką 2 behawiorystów, jest jakaś opiekunka, którą pies zaakceptował skąd decyzja o zmianie hotelu?

Posted

Zmieniamy hotel, ponieważ nasza behawiorystka nie ma możliwości zorganizowania przebywania Hektorka z innmi ludźmi, co jest podstawą jego socjalizacji. Hotel jest na 'wydupiu', nie ma wolontariuszy, są na miejscu tylko 2 osoby i brak chętnych do pracy z psem (ja nie moge tam jeździć tak często i na tak długo), a nowy hotelik ma taką możliwość, specjalizuje się właśnie w owczarkach i jest tańszy...
Wszystko jest robione po to, by potencjalni adoptujący mogli choćiaż do Hektorka podejść - na razie nie da się nawet przejść obok boksu, nawet z opiekunką... Zero szans na adopcję ma w takiej sytuacji :( nawet ja się boję do niego wejść, pogryzłby mnie od razu ;/