bart09 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [FONT=Arial]Witam serdecznie,[/FONT] [FONT=Arial]pilnie poszukujemy domu dla wesołego, wrażliwego i bardzo oddanego Staffika ( Staffordshier Bull Terrier ). Staffik był całe życie wychowywany na przyjaciela, spędzal czas z wieloma ludźmi, dziećmi i innymi zwierzętami. Mimo 5 lat spedzonych razem Staffik musi mnie opuścić ze względu na alergię. Mimo wielu prób właściciel nie zwalczy silnych duszności i tym samym zmuszony jest poszukać innego domu Cwaniakowi. Jest to jego bardzo dobry przyjaciel o którego zawsze dbał i bardzo kochał: niestety mimo wielkiego smutku ze względów zdrowotnych nie może dłużej z nim żyć. Cwaniak to 5 letni piesek który kocha ludzi i inne zwierzęta ( przez dwa lata żył z dwoma kotami ). Jest zaszczepiony, zaczipowany a także posiada Europejski Paszport dzięki któremu może podróżować. Cwaniak to bardzo wrażliwy i wesoły pies. Oddany, lojalny, człowiek to całe jego życie.[/FONT] [FONT=Arial]Jest typem "wesołego grubaska" który nie przejawia najmniejszej agresji, zawsze potulnie wykonuje polecenia,[/FONT] [FONT=Arial]odda wszystko za kilka chwil zabawy z człowiekiem. Szukam dla niego dobrego domu w którym znajdzie zrozumienie, oddanie, zainteresowanie[/FONT] [FONT=Arial]i co najważniejsze trochę miłości. Bardzo zależy mi na szybkim znalezieniu dla Cwaniaka nowego domu. Pomogę w przewozie a także w aklimatyzacji w nowym domu. Cwaniak wyjątkowo potrafi się odwdzięczyć za okazane serce: witając właściciela codziennie rano rozmachanym ogonkiem,[/FONT] [FONT=Arial]śpiewajac dla niego ( ślicznie wyjąc ), jest małym głuptasem który potrzebuje kogoś do kochania. Jest żywiołowym, wesołym, radosnym piesekiem. Szukam ludzi z dobrym sercem którzy pozwolą by miłość, zaufanie do ludzi i entuzjazjm do życia nigdy w Cwaniaku nie wymarły i by znalazł[/FONT] [FONT=Arial]dom na który naprawdę zasługuje.[/FONT] [FONT=Arial]PILNE!!![/FONT] Quote
iwonamaj Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Koniecznie zdjęcia... Czy psiak jest wykastrowany? Czy ma wydarzenie na FB i jest ogłaszany? On nie może trafić w przypadkowe ręce... Gdybyście znaleźli mu nowy dom, koniecznie wizyta przed adopcyjna z doświadczoną osobą i umowa. Quote
bart09 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Piesek jest ogłaszany w kilku serwisach i nie ma wydarzenia na Fb. Napisaliśmy do kilku stron i profili na Fb w sprawie pomocy w znalezieniu domu. Czekamy na odpowiedzi. Piesek nie jest wykastrowany. Oczywiście wizyta przedadopcyjna sie odbędzie a umowa zostanie podpisana. Najgorszy jednak jest czas który goni. Zdjęcia bardzo chętnie wyślę na e-mail. Niestety nie posiadam serwera by wstawić zdjęcia na forum. Jeśli ktoś posiada proszę o PW. Dziękuję i pozdrawiam Quote
iwonamaj Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Fajny psiak, szkoda, że traci dom... Ale tak nieraz bywa... Quote
bart09 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Dziekuje uprzejmie za wstawienie zdjec. Miejmy nadzieje, ze znajdzie sie jakies dobre serce i zaadoptuje Cwaniaka, bardzo pilnie szukamy. Quote
Alicja Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Wykastruj psiaka póki jeszcze jest u ciebie w domu Quote
iwonamaj Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Koniecznie... Taki psiak może trafić w niepowołane ręce- pseudo, albo jakieś karki... Quote
iwonamaj Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='Alicja']Wykastruj psiaka póki jeszcze jest u ciebie w domu Tu jest lista przychodni biorących udział w akcji sterylizacja marzec 2013 http://akcjasterylizacji.pl/?lang=pl&mode=mapa&cmd=lista#v_mazowieckie Naprawdę zrób to , żeby Twój śliczny pieseczek nie skończył w klatce w pseudohodowli....:-( Quote
Alicja Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='iwonamaj']Tu jest lista przychodni biorących udział w akcji sterylizacja marzec 2013 http://akcjasterylizacji.pl/?lang=pl&mode=mapa&cmd=lista#v_mazowieckie Naprawdę zrób to , żeby Twój śliczny pieseczek nie skończył w klatce w pseudohodowli....:-( mam nadzieje że twój post zostanie zauważony , bo mój był dla bart09 niewidoczny , ważniejsze było udzielenie odpowiedzi gdzie jest pies ... Quote
bart09 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Piesek oczywiście zostanie wykastrowany i już zostały ku temu poczynione kroki. Alicja napisał(a):mam nadzieje że twój post zostanie zauważony , bo mój był dla bart09 niewidoczny , ważniejsze było udzielenie odpowiedzi gdzie jest pies ... Nie bardzo rozumiem Twoje stanowisko? Rozumiem, że miałem odmeldować, że to zrobię tak? A więc piesek zostanie wykastrowany jeśli o to chodzi. Quote
iwonamaj Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Spokojnie, nie denerwuj się... Wszystkim zależy na dobru psiaka... Można zrobić mu wydarzenie na FB, z uwaga o tym, że przed adopcją zostanie wykastrowany, albo już po zabiegu... Nasz niepokój wynika z tego, że takie psiaki są często poszukiwane przez nieodpowiednich ludzi (np. Bongo), po informacji o kastracji, natychmiast tracą zainteresowanie psem... W ogłoszeniach też powinna znaleźć się informacja o kastracji, unikniesz wtedy telefonów od określonych ludzi. Quote
bart09 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Witam Iwona, dziękuję za wiadomość, bynajmniej się nie denerwuje a najzwyklej w świecie jestem zaskoczony. Staram sie odpowiadać na pytania a w tym przypadku takowego nie było. Nie rozumiem więc rozczarowania i zbędny komentarz całkowicie odbiegający od tematu. Oczywiście rozumiem problem i po poradzie jaką tu otrzymałem niezwłocznie udałem się do weterynarza by dowiedzieć się o więcej szczegółów. Mam jednak wrażenie, że jest to mniej ważne niz "zauważenie kogoś", przepraszam ale dla mnie liczy się dobro pieska a nie "drapanie" czyjegoś ego. Komentarz całkowicie zbędny. Nie było pytania a więc i odpowiedzi zabrakło. Zamiast tego jest działanie w postaci kastracji. Piesek będzie wykastrowany już wkrótce. Oprócz tego jest jedna Pani jest żywo zainteresowana pieskiem i w związku z tym oboje postanowiliśmy, że wykonamy kastrację. Quote
iwonamaj Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Trzymam kciuki za pomyślny zabieg Cwaniaczka... Daj znać, jak będzie już po... Quote
iwonamaj Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 W wolnej chwili polecam lekturę http://www.dogomania.pl/forum/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie!VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami To jest takie vademecum adopcyjne- wzór umowy adopcyjnej, wizyta przed adopcyjna itp... edit--- linki z I strony nie działają, treśc str. 7 i 8... Quote
bart09 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 iwonamaj napisał(a):W wolnej chwili polecam lekturę http://www.dogomania.pl/forum/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie!VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami To jest takie vademecum adopcyjne- wzór umowy adopcyjnej, wizyta przed adopcyjna itp... edit--- linki z I strony nie działają, treśc str. 7 i 8... Dziękuję bardzo serdecznie. Zapoznałem się już z ową lekturą zaraz po założeniu owego tematu. Pani zainteresowana Cwaniaczkiem bardzo odpowiedzilanie podchodzi do adopcji i jeśli do niej dojdzie to Cwaniak trafi w dobre ręce. Będę na bieżąco informował :) Dziękuje Iwona raz jeszcze i pozdrawiam Quote
Alicja Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 aha , czyli miałam zapytać :roll: Czy piesek zatem zostanie wykastrowany ? dobrze już napisałeś , życzę psu dobrego nowego domu Quote
bart09 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 Alicja napisał(a):aha , czyli miałam zapytać :roll: Czy piesek zatem zostanie wykastrowany ? dobrze już napisałeś , życzę psu dobrego nowego domu Oczywiście, że nie miałaś, tak samo jak ja nie miałem obowiązku ustosunkowywać się do Twojej wypowiedzi. Była to rada która wykorzystałem ale naprawdę komentarze typu "ważniejsze było..." i tego typu ocena jest co najmniej nie na miejscu. Dziękuję i pozdrawiam Quote
bart09 Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Chwilowo piesek trafił do nowego DT. Nadal szukamy. Quote
bart09 Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 [quote name='iwonamaj']co u pieseczka?[/QUOTE] No niestety nic się nie zmieniło :( Obecnie przebywa w domku tymczasowym i co raz pilniej potrzebuje domu :( Quote
iwonamaj Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Może zrób mu wydarzenie na FB... Dobre są też ogłoszenia w lokalnej prasie, ostatnio dawałam dla psiaka ze śląska, koszt ok. 30 zł w wydaniu świątecznym, w piątek i był spory odzew. Quote
Recommended Posts