BM. Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) Mój pies ma ok 5,5 roku, waży 17 kg, a powinien ok 16. Odchudzam go po zimie (zjada WSZYSTKO na dworze, normalnie nosi kaganiec, bo miałam straszne problemy w utrzymaniu mu prawidłowej wagi, ale zimą jak był śnieg, to nie nosił), dostaje mniejsze porcje jedzenie (tylko troszkę, żeby głodny nie był), chodzę z nim 2 razy dziennie na dłuższe spacery. Kilka dni temu zaczął kuleć na przednią łapkę, po 1 dniu mu przeszło, od 3 dni kuleje na tylną. Ciężej mu podnieść zad, źle schodzi mu się po schodach (wchodzi dobrze, nawet wskakuje co 2 stopnie). Jest bardziej ospały niż zwykle. Jednak na dworze biega (lekko kulejąc, czasami nawet trzeba się przyjrzeć żeby to zauważyć), w domu bawi się zabawkami, sam zaczepia, goni za nią, ale jak się poślizgnie i przysiądzie na tylnych łapach, to widać że ciężej mu wstać. Najbardziej to widać jak długo śpi i później próbuje wstać. Czy to od razu oznacza coś złego? Strasznie się martwię, myślałam, że coś sobie naciągnął i poboli 2 dni i przejdzie, jednak minął 3 dzień i objawy nie ustępują. Jutro wybieram się do weterynarza, ale nie wiem co mnie może czekać :( Mój poprzedni pies miał zapalenie korzonków i miał podobne objawy, z tym, że nie merdał ogonem, a on merda. Edited March 7, 2013 by BM. Quote
xxxx52 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Moga byc rozne przyczyny kulenia pieska ,dlatego idz do weterynarza niech zrobi RTG lapek i kregoslupa. Quote
Recommended Posts