Joven Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [FONT=arial black]PILNE [/FONT] w Pabianickim schronisku jest malutki sznaucerek, w dniu adopcji został pogryziony przez bernardyna w schronisku (Bernardyn wyskoczył przez siatkę w swoim kojcu). Pies nie jest w stanie krytycznym na szczęście. Ma rany szarpane i jest w szoku. Niestety w rodzinie, która miała go zabrać jest 3 letnie dziecko, a piesek reaguje agresją na dotyk, bo nadal jest w szoku. Potrzebny jest natychmiast spokojny dom tymczasowy, żeby piesek doszedł do siebie!!!!!!!!!! Wystarczy ciepły kąt i spokój. Trzeba robić codziennie zastrzyki, więc musi być ktoś, kto umie je robić, albo mu to zorganizuje. Błagamy o pomoc. Kontakt - może być ze mną na PW. kontakt na PW ze mna może byc Quote
Joven Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 no wlasnie...w dniu adopcji stał się wypadek i niestety na razie nici z domku...ma rany szarpane na plecach, dostaje leki, jest w szoku...schronisko go dobija...czy ktoś mógłby go wziąć do domu (bez psa i dzieci) chociaż na 2-3 tygodnie, żeby mógł trochę wydobrzeć? Quote
malawaszka Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 o rany DT bez psów? :( czy to w ogóle wykonalne... Quote
ania0112 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 wz nie przesadzaj z tą utopią - jak brałaś Kere na Dt to była jedynaczką u Ciebie, teraz Pink zabrała 2 pasiaki na dt a sama nie ma żadnego.. ale faktycznie będzie ciężko.. ;/ Quote
wilczy zew Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Nie do końca była jedynaczką bo jest olbrzymek mojej mamy. Quote
Joven Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 napisałam bez psa, dlatego że piesek potrzebuje spokoju, u mnie na przykład jest mały urwis i na bank chciałby się z nim bawić i by go zaczepiał, więc odpada...a jeśli już jest pies (łagodny), to chociaż trzeba miec możliwość zainstalowania legowiska w osobnym pokoju, żeby go odseparowac w raize potrzeby Quote
malawaszka Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 mały urwis próbujący zabawy to i tak jest milion razy lepsza opcja niż schronisko :( Quote
Joven Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 no tylko nie dla urwisa...ten sznaucerek jest w szoku i gryzie przy zakladaniu smyczy, zastrzyku...mysle ze moj B moglby z tego wyjsc nie tylko z urażoną dumą, że mama wzięła drugiego pieska do domu...zresztą jestem w kontakcie ze schroniskiem, jestem pod telefonem, jakby nikt sie nie znalazl a sytuacja sie pogorszy, to go wezme, ale i tak moge tylko do konca marca :( Quote
Joven Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Nie mam wieści, czekam na informacje....podejrzewam, że nadal wegetuje w schronie... Quote
Joven Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 (edited) pojechal do DT, ale jest w glebokiej depresji...szukamy DS Edited March 15, 2013 by Joven Quote
Joven Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Szary niestety wrócił z DT i teraz przebywa w płatnym hoteliku....przez te dwa tygodnie trochę się oswoił...już chodzi na smyczy, jeździ samochodem i autobusem, nawet pogłaskać się da...a teraz roztrzęsiony i przerażony z powrotem wśród psów...szkoda tych jego postępów...jak nic znowu się cofnie...szukamy DT - spokojnej osoby, bez dzieci, psów - która po prostu Szarego zostawi w spokoju... :( Quote
Joven Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 [FONT=arial]" Nasz kochany mały gryzoń pojechał dzisiaj do domu! Trzymałyśmy to w tajemnicy, żeby nie zapeszyć, ale teraz już możemy napisać: SZARY MA DOM! Pojechał do Kolumny k.Pabianic, będzie jedynym psiakiem (narazie ;) ), będzie miał jednego pana, będzie mieszkał pod lasem i będzie miał spory ogródek do biegania i cały dom do mieszkania! Wierzę, że za parę tygodni to będzie inny pies :) - bo dziś jak zobaczył Kasię (były DT) to o mało się z radości nie posikał, robił kółka, wchodził na kolana, dawał buziaki. Za parę tygodni zapomni o Kasi a tak samo pokocha nowego pana. Trzymamy za niego kciuki!"[/FONT] Wolontariusze Schroniska dla zwierząt w Pabianicach :multi: Quote
Recommended Posts