Anastazja&Aleksander Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 1323315593-Oferty wycofane przez Sprzedającego- powód wyślę na email-a, przepraszam Quote
ksenka1 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Nati28']Masakra, a to niedaleko mnie bo to stargard szczeciński ...[/QUOTE] Znam go niestety. Nie jest ze Stargardu a z okolic. To co teraz wystawia to pół biedy. Często są mixy maltanów z yorkami, jamników z foksterierami... masakra Quote
pa-ttti Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 są normy, ale nie wszystkie psy rodowodowe są idealne. po to są wystawy, żeby zdecydować który z nich uzyska uprawnienia hodowlane a który nie. niestety przy rozmnażaniu psów bez uprawnieć nic nas nie ogranicza, można rozmnażać rodowodowe czy bez, idealne czy nie, nieważne czy ważą 1kg, czy 2kg czy 10kg.,.. Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='pa-ttti']są normy, ale nie wszystkie psy rodowodowe są idealne. po to są wystawy, żeby zdecydować który z nich uzyska uprawnienia hodowlane a który nie. niestety przy rozmnażaniu psów bez uprawnieć nic nas nie ogranicza, można rozmnażać rodowodowe czy bez, idealne czy nie, nieważne czy ważą 1kg, czy 2kg czy 10kg.,..[/QUOTE] pokolenia wcześniej rodzice musieli mieć rodowody, wiec zastanawia mnie jak można tak szybko je zminiaturyzować, bo to dwa pokolenia ? dziadkowie musieli mieć rodowód, rodzice metryki a dzieci bez tak? tak tylko pytam, nie znam się na tym, psy były dla mnie członkiem rodziny, i nigdy eis tym nie interesowałam. 1330167173-dzwoniłam z zapytaniem miedzy innymi o wagę pieska pan mówił ze 4 kg, w aukcji pisze 3 ma dziwny akcent ponoć Rosjanin, bardzo zależy mu na sprzedaży. Nie udostępnia możliwości oglądania pieska w trakcie aukcji. Quote
pa-ttti Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 nie udostępnia zdjęć,czemu? niektóre psy rodowodowe z uprawnieniami są małe, więc rodzice tych szczeniąt też mogą być mali, chociaż mają rodowód. natomiast jak już pisałam, sam fakt że rodzice mają rodowód jeszcze nie świadczy o tym że to super yorki.o tym świadcyzył by fakt osiągnięć z wystaw. dla mnie też psy są członkiem rodziny a jednak jeźdzę z nimi na wystawy i jedno nie wyklucza drugiego;) Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9319731_znalazlam_yorka_oddam_go_za_300zl.html[/url] Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='pa-ttti']nie udostępnia zdjęć,czemu? niektóre psy rodowodowe z uprawnieniami są małe, więc rodzice tych szczeniąt też mogą być mali, chociaż mają rodowód. natomiast jak już pisałam, sam fakt że rodzice mają rodowód jeszcze nie świadczy o tym że to super yorki.o tym świadcyzył by fakt osiągnięć z wystaw. dla mnie też psy są członkiem rodziny a jednak jeźdzę z nimi na wystawy i jedno nie wyklucza drugiego;)[/QUOTE] a mnie nie interesowało pochodzenie, wszystkie były dorosłe po przejściach, nie kupowałam z myślą o wystawach czy rozmnażaniu, ostatniego psa kupiłam pod impulsem, nie żałuje, 4 listopada odeszły w wyniku wypadku, rozglądam się za psiakami jedyne co znalazłam to [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/8292699_yorkshire_terrier_dorosla_sunia_z.html[/url] jednak to duza kwota a nie wiąże życia z wystawami. znalazlam tez inna suczke co bardzo mi sie podoba jednak koleżanka kupowała u tej sprzedajacej wcześniej suczkę która miala ropoacicze i cos jeszcze tylko zapomnialam co. jest na allegratce i allegro. nie udostępnia zdjęć tylko wogle oglądania psa na żywo. Quote
Princess_York Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Tak z innej beczki ,czy obcinanie ogonków nie jest zabronione ? . 1336984953 nr z allegro . Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Princess_York']Tak z innej beczki ,czy obcinanie ogonków nie jest zabronione ? . 1336984953 nr z allegro .[/QUOTE] zdaje się ze jest, jak i uszu. Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 jakby lwie pazury poobcinali to ok, ale po jaka ... obcinać im ogonki. Quote
Princess_York Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Nie wiem może chcą wprowadzić nową modę na cięte ogonki , tak jak jest z "miniaturkami" ... Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 pewnie ktoś ich namówił, może nawet wet aby zarobić, rożnie bywa. Quote
Yorkomanka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 nie rozumiem przecież cięcie yorkom ogonów jest już niemodne Quote
Karolina. Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Nie wiem czy widzieliście... [IMG]http://img41.imageshack.us/img41/2157/allqvz.jpg[/IMG] Idealny prezent na mikołaja, prawda? :angryy: Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 wczoraj dostałam @ z allegro z taka strona, to ze reklamują inne strony to nic złego ale co ludzie piszą w tych swych ogłoszeniach to już przechodzi ludzkie pojecie. Quote
*Agnieszka* Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']wczoraj dostałam @ z allegro z taka strona, to ze reklamują inne strony to nic złego ale co ludzie piszą w tych swych ogłoszeniach to już przechodzi ludzkie pojecie.[/QUOTE] Najgorzej jak takie nie winne zwierzę trafi w ręce hochsztaplera...:shake: Quote
Karolina. Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']wczoraj dostałam @ z allegro z taka strona, to ze reklamują inne strony to nic złego(...)[/QUOTE] Tak, właśnie reklamują pieski, ze zdjęciem słodkich joreczków na czele. Z czego, jak nie trudno się domyśleć, pewnie 95%, jak i nie więcej ogłoszeń to psy bez rodowodu. To tylko nakręcanie ph. Tym bardziej, że ta "reklama" pojawiła się tuż przed świętami/mikołajem, co tylko zachęca ludzi do takiego "prezentu"... :roll: [SIZE=1][COLOR=LightBlue]I jeszcze ten tekst: -"Może pieska?" Aż chciało by się odpowiedzieć: - "Tak, 5kg poproszę" :roll:[/COLOR][/SIZE] Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 no tak prezenty dla dzieci, kilka dni temu koleżanka opowiedziała mi o moich nowych sąsiadach z bloku obok, otóż kupiono dziecku maltańczyka cale dnie był na dworze gdyż słyszałam go, jak później się okazało psa dzieci szarpały kopały i trzymały już w zimne dni na dworze, długie godziny. Rodzina pojechała do rodziny na wieś tam tą biała kuleczkę rozszarpał pies, następnie rodzice kupili następny żywy prezent znów maltańczyk, dziewczynka poszła do sklepu z nim (4 mies), bez smyczy, choc maly jakoś jej uciekł myślę ze porostu zostawiła go pod sklepem, znaleźli go z 300 metrów od domu martwego, zginął pod kolami. WIĘCEJ PSOW NIE KUPILI, ALE NIEDŁUGO ŚWIETA!! Quote
Nati28 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Nr z allegro 1321273909 Pani sie chyba zdjeci pomylily bo tyle tych psow sprzedaje :diabloti: Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Nati28']Nr z allegro 1321273909 Pani sie chyba zdjeci pomylily bo tyle tych psow sprzedaje :diabloti:[/QUOTE] ta pani ma 22 aukcje z psami, miała prawo się pomylić. Quote
paulina200 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Czesc, dawno mnie tutaj nie było. Poszukuję suczkę Yoreczkę już odchowaną, czyli najlepiej żeby miała ponad roczek. Czy możecie mi pomóc w jej znalezieniu? Z góry dziękuję. Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='paulina200']Czesc, dawno mnie tutaj nie było. Poszukuję suczkę Yoreczkę już odchowaną, czyli najlepiej żeby miała ponad roczek. Czy możecie mi pomóc w jej znalezieniu? Z góry dziękuję.[/QUOTE] [url]http://moda.allegro.pl/york-yorki-yorkshire-terrier-rodowodem-sunia-mini-i1330528828.html[/url] Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [url]http://allegro.pl/shih-tzu-suczka-rodowodowa-fci-mini-warszawa-i1341618367.html[/url] i cudny opis: Oczywiście każde szczenie posiada RODOWÓD, który gwarantuje jego rasowość i pochodzenie. Pies bez rodowodu nie jest psem rasowym i nigdy nie można być pewnym co z niego wyrośnie oraz jaki będzie jego charakter. A charakter i wygląd shih-tzu, to główne powody, które przyciągają ludzi. '''''''''''''''''''''''''''''''''''' RASOWY = RODOWODOWY FCI '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Związek Kynologiczny w Polsce FCI i na innej aukcji 1335148734 o to jest rodzice rasowi wiec zachłanność czy co? Quote
pa-ttti Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 o kurczę...no ładnie. totalny oszust. zaraz coś do niego normalnie napiszę... Quote
Recommended Posts