Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

!!!!
Nie radze kupować yorków przez allegro,z gazet itp ..
Moja kuzynka ,gdy dowiedziala sie ,ze bede miala yorka to od razu tez chciala ... i niestety wpadla na pomysl szukania w gazetach informacji ...czemu niestety ? ....no najpierw bylo ok ,weterynarz nic nie mowil ze za mala i ze chora itd . Potem gdy juz zakupila yoprka...no to wszystko sie okazalo ..:
1.Był chory juz nie pamietam na co
2.Miał chore "włosy " wlasciwie to nie wygladalo jak wlosy
3.byl bardzo maly i to za maly
4.zęby <-- fatalne
no i niestety to tak duzo kosztowalo ,ze musiala oddac ciocia yorka ,nio i tez wujek sie nie zgodzil ...
strasznie mi bylo zal Sisi (tak sie naywala)...,ale kuzynka poprosiła ,aby hodowca przesylal jej zdjecia w jakim stanie jest sisi ...
pierwsze zdjecie bylo OK ..,ale następnych już sie nie doczekała ....:placz:

jA OD POCZĄTKU POWTARZALAM ,ŻE Z TYM BEDZIE ZLE ... PONIEWAZ STAN W JAKIM YORCZEK PRZEBYWAL BYL NIE ZA DOBRY ...<BEZ KOMĘTARZA >:-(

Lepiej kupować yorki od zaufanej hodowli ...i z rodowodem :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w tej hodowli, o ktorej pisałam wcześniej. Były 3 szczeniaczki, bardzo słodkie, Zastanawialam się nad suczką. Jedna była mniejsza, a druga o 1/3 a nawet prawie 1/2 większa!...Czy moze tak byc?
Szczeniaczki dopiero miały 6 tygodni, dopiero co były po karmieniu, to chwilkę pochodziły, a pozniej odpoczywały. za kilka dni jadę drugi raz zeby się zdecydowac. I zobaczyc czy biegaja, bawia sie itp.
Oglądalismy rodzicow, bardzo zywiolowe i slodkie pieski:) odrazu przybiegły, zeby sie przywitac:) rodowody rowniez widzielismy:)

Posted

a tak przy okazji znalazłam jedno "ciekawe;/" ogłoszenie na allegro

[SIZE=2]mam do zaoferowania 4 miesięczną piękną [B]suczke typu laleczka[/B] ! suczka waży 500 gram jest bardzo maleńka ! po rodowodowych rodzicach ! jest po szczepieniach i odrobaczeniach ! posiada swoją książeczke zdrowia ![/SIZE]
[SIZE=2]sunia ma silnie stojące uszka jest kruciutka ma kruciutkie łapki ! [B]ideał yorka ![/B][/SIZE]
[SIZE=2][B]rodzice ważą około 1kg [/B] sunia będzie ważyła jako dorosła 1,2 max ![/SIZE]
[SIZE=2] sunia jest bardzo mądra załatwia się w jednym miejscu w domu w kuwecie ! jest zdrowa jak ryba wesoła !
[/SIZE]

[SIZE=2]czy ich naprawde pogielo;/co to ma byc.. rodzice 1 kg?;/ Straszne... Biedne pieski..[/SIZE]

rodzice z rodowodem, (ciekawe jak dostały, ważąc 1kg)? a o małej suczce nic nie pisze, ze ma metryczke czy cos

[SIZE=2]
[/SIZE]

Posted

rodzice rodowód to może dostały, ale jako małe szczenięta, bo hodowlanek na wystawach by nie zrobiły- waga yorka minimalna to 1,5kg. także ta suczka NIE JEST IDEAŁEM YORKA- bo jej waga odbiega od wzorca to po pierwsze. po drugie- KRÓCIUTKIE ŁAPKI??! śmieszy mnie jak ludzie tak piszą w ogłoszeniach myśląc że to jest zaleta!!! a to jest wada yorka, bo york powinien mieć w miarę długie nogi, długą szyję też. więc od razu widać że ludzie się nie znają.
z tak małą sunią mogą być w przyszłości problemy zdrowotne.

co do różnicy w wielkości szczenią- to się zdarza. ja mam teraz np. 3 pieski 3,5 tygodniowe i dwa są maleńkie a jeden około 1/3 więszky od pozostałych. a mają tych samych rodziców:)

Posted

[quote name='syla929']Byłam w tej hodowli, o ktorej pisałam wcześniej. Były 3 szczeniaczki, bardzo słodkie, Zastanawialam się nad suczką. Jedna była mniejsza, a druga o 1/3 a nawet prawie 1/2 większa!...Czy moze tak byc?
Szczeniaczki dopiero miały 6 tygodni, dopiero co były po karmieniu, to chwilkę pochodziły, a pozniej odpoczywały. za kilka dni jadę drugi raz zeby się zdecydowac. I zobaczyc czy biegaja, bawia sie itp.
Oglądalismy rodzicow, bardzo zywiolowe i slodkie pieski:) odrazu przybiegły, zeby sie przywitac:) rodowody rowniez widzielismy:)[/QUOTE]

a jaka to jest hodowla? tzn przydomek. możesz podać link do allegro?

Posted

Nie mogłam się powstrzymać,żeby tego tutaj nie wkleić :mdleje::lol:
Cena 650 zł

"Witam Mam do sprzedania ślicznego pieska rasy Yorkshire Terrier w wieku 3 miesiecyi.Piesek posiada książeczke zdrowia jest odrobaczony i zaszczepiony.Bliższych informacji udzielam pod numerem telefonu ......."

[CENTER][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/2658/616490650.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/1433/6164906501.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='Rosamunda']:shock:Ale takiego to chyba niewidomy musiałby kupić.[/quote]
Zgadzam się dokładnie :mad: Co za przepraszam, że tak powiem ale IDIOTA który wciska ludziom kit. Ludzie! Czy wy macie oczy?! Zanim kupicie jakąkolwiek rasę to o niej poczytajcie, może choć zobaczcie zdjęcie! A nie kupujecie kota w worku!!! :shake:

Posted

nie trzeba być niewidomym żeby nie odróżnić yorka od innego psa. tutaj macie psy MIX CHIHUAHUA Z RATLERKIEM, które wyglądają na pierwszy rzut oka jak YORKI. i osoba sprzedająca psy i tak moim zdaniem jest uczciwa bo nazwała rzeczy po imieniu, a przecież mogła napisać że to yorki i sprzedać za 1000zł a nie za 300zł. i większość osób by sie nabrala.tak więc łatwo jest kupić pięknego szczeniaczka który potem wyrasta na kundelka, a więc ja OSTRZEGAM PRZED ZAKUPEM NIERODOWODOWYCH YORKÓW!!!!

[FONT=Courier New][COLOR=Red]link usunięty[/COLOR][/FONT]
[U]

[/U]

Posted

[quote name='pa-ttti']nie trzeba być niewidomym żeby nie odróżnić yorka od innego psa. tutaj macie psy MIX CHIHUAHUA Z RATLERKIEM, które wyglądają na pierwszy rzut oka jak YORKI. i osoba sprzedająca psy i tak moim zdaniem jest uczciwa bo nazwała rzeczy po imieniu, a przecież mogła napisać że to yorki i sprzedać za 1000zł a nie za 300zł. i większość osób by sie nabrala.tak więc łatwo jest kupić pięknego szczeniaczka który potem wyrasta na kundelka, a więc ja OSTRZEGAM PRZED ZAKUPEM NIERODOWODOWYCH YORKÓW!!!!
[FONT=Courier New][COLOR=Red]link usunięty[/COLOR][/FONT]

[/quote]
A matka to ratlerek szorstkowłosy? :evil_lol: Ciekawe jak wygląda ojciec :diabloti:
Ludzie jednak mają fantazję ;)

Posted

dzis odebralam pieska, z hodowli, o ktorej wczesniej mowilam (strona, badz dwie wczesniej).Sunia Jest przecudowna!
Hodowla nazywa sie APAGE, chetnym podam link z allegro lub strony tej Pani.
Został jeszcze jeden malutki słodki piesek! jest naprawde uroczy, po pięknych rodzicach! wyhodowany w domowych warunkach!
Jezeli jest ktos z dolnegoslaska chetny, to moge podac namiary tej Pani:)
wedlug mnie za rozsadna cene

Posted

Ogladalam na alegratce Yorki i znalazłam cos takiego

dorosłe yorki suczki w różnym wieku rodzące śliczne szczenięta cena 500- 1200 zł

Co to wogole ma byc:( biedne psinki:((

Posted

Hmm ... To się nazywa rozmnażanie nie rodowodowych Yorkopodobnych piesków.
I to są ludzie którzy nie myślą, że sunie nie mają odpoczynku od rodzenia i karmienia i tak jest co cieczke ... :-(:-(:-( biedne...

• 2 weeks later...
Posted

znow przegladalam allegro i natknełam sie na YORKA
[IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/4b/e6/6a/1826216_1_d41d_d.jpeg[/IMG]
[IMG]http://d.ale.gratka.pl/g2/o/4b/e6/6a/1826216_3_d41d_d.jpeg[/IMG]

YORKSHIRE TERRIER czyli tradycyjnie YORK. ( miniaturki do ok. 2kg.)
Ur.26.11.08r. zaszczepione, odrobaczone z książeczką zdrowia.
Więcej pod numerem telefonu 663-099-776.

Co to wogole jest? biedne psiaki:( a ludzie pewie sie nabieraja

Posted

Mi przypominają bardziej chow chawa a nie yorka no ale cóż ktos na pewno je kupi z przekonaniem, że piękne yorki z nich wyrąsna. A za parę miesięcy będą pretensje niewiadomo do kogo:angryy:

Posted

Pierwsze co mi skojarzyło jak zobaczyłam te zdjęcia to...... puchacz ...:crazyeye:

Dosłownie z żadną rasą te maleństwa mi się nie kojarzą - jedne czego jestem pewna, że to nie są yorki.

Posted

[IMG]http://img38.imageshack.us/gal.php?g=yorkadopcja.jpg[/IMG] Ten śliczny yorkopodobny piesek jest do adopcji. Ma ok 2,5 roku i obecnie jest w domku tymczasowym.[FONT=Arial][SIZE=2] Jest grzeczny, potrafi chodzić na smyczy i świetnie dogaduje się z dziećmi. Jest nauczony życia z innymi zwierzętami. Może ktoś byłby nim zainteresowany??:p[/SIZE][/FONT]

Posted

Jakoś nie da się wkleić zdjęcia pisze invalide files...:placz: Ale aukcja jest na pierwszej stronie z yorkami na allegro nr aukcji 629751436.

Posted

[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/9955/piessss067.jpg[/IMG]

[IMG]http://img139.imageshack.us/img139/2174/piessss047m.jpg[/IMG]

ja wkleilam fotki psiaka, o ktorym jest wątek wyżej

Posted

[B]Ola,[/B] wstawilam jeszcze ogloszenie na znalezione/zaginione..
piesek jest na prawde sliczny.. gdybym nie miala juz jednego, zastanowilabym sie bardziej nad nim..