Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cziko to sześcioletni mieszaniec Amstaffa. Nie miał w swoim życiu szczęścia i osoby, która kochała by Go dłużej niż chwilę. Błąkał się po kilku domach, był przekazywany z rąk do rąk i nigdzie nie zagościł na stałe. Teraz trafił do schroniska. Jest troszkę wycofany w stosunku do nowo poznanych ludzi, ale raczej jest to spowodowane nową sytuacją, ponieważ nie potrzeba wiele, by zdobyć Jego zaufanie. W stosunku do ludzi bardzo przyjacielski, na spacerach zachowuje się dobrze, ładnie chodzi na smyczy, jest karny i uwielbia jeść : ) Niestety nie toleruje innych psów ani kotów. Czikuś szuka osoby, która da Mu miłość i ciepły kąt, tym razem już na zawsze. On, mimo tego co Go spotkało, wciąż wierzy w ludzi.

Kontakt w sprawie adopcji Cziko pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt 77 45 45 902.

Edited by AmeliaR
  • 1 month later...
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cziko zaczyna wyglądać coraz lepiej. Nabiera masy mięśniowej, tyje. Miał drobne problemy- pojawiła się krwawa biegunka, wystraszyliśmy się, ale problemy już zażegnane. To świetny psiak!

• 2 weeks later...
Posted

Ech, Cziko musiał nie raz oberwać. Chciałam zachęcić Go do zabawy, ale jak tylko patyk znalazł się w Jego pobliżu to się biedny skulił...

A teraz zdjęcia przystojniaka z dzisiejszego spaceru

Się zaplułem :D

Posted (edited)

Muszę się nauczyć :D
Ja niby taka ogarnięta jeśli o internet chodzi, ale jak przychodzi co do czego to potem głupieję. Chociaż faktycznie, powinnam na Facebooku zadziałać. Dobry pomysł, więc postaram się na dniach nauczyć! :)

Edited by AmeliaR
  • 2 weeks later...
Posted

[FONT=Lucida Grande]Kurcze, zapomniałam aparatu i mi nie wyszły zdjęcia, ale przypominam chłopaka. W przeciągu tygodnia podrzucę jakieś fotki [/FONT]

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[FONT=lucida grande]Zdjęcia Cziko będą na dniach, bo dzisiaj zapomniałam telefonu wziąć na spacer. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Jednak z całą pewnością chłopak kocha wodę. Włazi w kałuże i się tarza (ale koniecznie to musi być kałuża, z której wystaje trawa, inne są bee)! Po czym najlepiej jest podejść do mnie i się otrzepać, ale skoro Cziko jest szczęśliwy to i mi to nie przeszkadza :)[/FONT]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Cziko w przerwie między tarzaniem się. Tarzanie się to naprawdę to, co Czikulec baaardzo kocha, a jak człowiek jeszcze dodatkowo mizia Go po łepetynie to już w ogóle pełnia szczęścia! :)

Posted

Cziko w upalne dni- warto obejrzeć do końca, bo to komedia jest :D Nie wiem tylko czemu taka słaba jakość... W komputerze wygląda lepiej.

[video=youtube;EW1m6jyCf1g]http://www.youtube.com/watch?v=EW1m6jyCf1g&feature=youtu.be[/video]

• 3 weeks later...
Posted

[FONT=Lucida Grande, Trebuchet MS, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif]Przypominam Cziko, niestety nadal czeka. Na dniach zrobię jakieś zdjęcia :)[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Ech, następnym razem będę pamiętała, żeby zdjąć ten namordnik, bo chłopak przerażająco wygląda, a wcale taki nie jest.
Cziko zrobił duże postępy. Do ludzi, którym zdążył już zaufać jest świetny- nie ucieka, nie chowa się jak na początku tylko wywala brzuch do góry i jest przeszczęśliwy jak się Go mizia.