AmeliaR Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) Cziko to sześcioletni mieszaniec Amstaffa. Nie miał w swoim życiu szczęścia i osoby, która kochała by Go dłużej niż chwilę. Błąkał się po kilku domach, był przekazywany z rąk do rąk i nigdzie nie zagościł na stałe. Teraz trafił do schroniska. Jest troszkę wycofany w stosunku do nowo poznanych ludzi, ale raczej jest to spowodowane nową sytuacją, ponieważ nie potrzeba wiele, by zdobyć Jego zaufanie. W stosunku do ludzi bardzo przyjacielski, na spacerach zachowuje się dobrze, ładnie chodzi na smyczy, jest karny i uwielbia jeść : ) Niestety nie toleruje innych psów ani kotów. Czikuś szuka osoby, która da Mu miłość i ciepły kąt, tym razem już na zawsze. On, mimo tego co Go spotkało, wciąż wierzy w ludzi. Kontakt w sprawie adopcji Cziko pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt 77 45 45 902. Edited April 7, 2013 by AmeliaR Quote
AmeliaR Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 Cziko zaczyna wyglądać coraz lepiej. Nabiera masy mięśniowej, tyje. Miał drobne problemy- pojawiła się krwawa biegunka, wystraszyliśmy się, ale problemy już zażegnane. To świetny psiak! Quote
AmeliaR Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Ech, Cziko musiał nie raz oberwać. Chciałam zachęcić Go do zabawy, ale jak tylko patyk znalazł się w Jego pobliżu to się biedny skulił... A teraz zdjęcia przystojniaka z dzisiejszego spaceru Się zaplułem :D Quote
Madzialenos Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Widziałam dzisiaj jak szalałaś z aparatem :D Może więcej ludzi by zobaczyło amstaffowate gdybyś założyła wydarzenie na facebook ? :) Quote
AmeliaR Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 (edited) Muszę się nauczyć :D Ja niby taka ogarnięta jeśli o internet chodzi, ale jak przychodzi co do czego to potem głupieję. Chociaż faktycznie, powinnam na Facebooku zadziałać. Dobry pomysł, więc postaram się na dniach nauczyć! :) Edited March 17, 2013 by AmeliaR Quote
Ewelinaaa Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Jak będziesz mieć problem , to mogę Ci pomóc w tym wydarzeniu na FB :) Quote
AmeliaR Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 O, super :) To jak sobie nie poradzę, to się odezwę. W środę powinnam mieć więcej czasu, to się pobawię w to. Quote
AmeliaR Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [FONT=Lucida Grande]Kurcze, zapomniałam aparatu i mi nie wyszły zdjęcia, ale przypominam chłopaka. W przeciągu tygodnia podrzucę jakieś fotki [/FONT] Quote
AmeliaR Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 [FONT=lucida grande]Zdjęcia Cziko będą na dniach, bo dzisiaj zapomniałam telefonu wziąć na spacer. [/FONT] [FONT=lucida grande]Jednak z całą pewnością chłopak kocha wodę. Włazi w kałuże i się tarza (ale koniecznie to musi być kałuża, z której wystaje trawa, inne są bee)! Po czym najlepiej jest podejść do mnie i się otrzepać, ale skoro Cziko jest szczęśliwy to i mi to nie przeszkadza :)[/FONT] Quote
AmeliaR Posted July 14, 2013 Author Posted July 14, 2013 Cziko w przerwie między tarzaniem się. Tarzanie się to naprawdę to, co Czikulec baaardzo kocha, a jak człowiek jeszcze dodatkowo mizia Go po łepetynie to już w ogóle pełnia szczęścia! :) Quote
AmeliaR Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Dostał od Ingi :D My mamy nadwyżkę, a chłopak miał jakąś taką beznadziejną, a przecież trzeba się prezentować! Quote
AmeliaR Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Cziko w upalne dni- warto obejrzeć do końca, bo to komedia jest :D Nie wiem tylko czemu taka słaba jakość... W komputerze wygląda lepiej. [video=youtube;EW1m6jyCf1g]http://www.youtube.com/watch?v=EW1m6jyCf1g&feature=youtu.be[/video] Quote
AmeliaR Posted August 4, 2013 Author Posted August 4, 2013 [FONT=Lucida Grande, Trebuchet MS, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif]Przypominam Cziko, niestety nadal czeka. Na dniach zrobię jakieś zdjęcia :)[/FONT] Quote
phase Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Zaglądam do chłopaka. W czerwonym pięknie wygląda.. Mam nadzieję, że w końcu doczeka się domu! Quote
AmeliaR Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 A to jeszcze takie zaległe zdjęcie pięknej paszczy Cziko :) Quote
AmeliaR Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Ech, następnym razem będę pamiętała, żeby zdjąć ten namordnik, bo chłopak przerażająco wygląda, a wcale taki nie jest. Cziko zrobił duże postępy. Do ludzi, którym zdążył już zaufać jest świetny- nie ucieka, nie chowa się jak na początku tylko wywala brzuch do góry i jest przeszczęśliwy jak się Go mizia. Quote
Recommended Posts