Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

PILNIE szukam nowego domu! Moja Pani się pochorowała, jest starszą Osobą, ma problemy z biodrami i z poruszaniem się. Na dwór nie wychodzi już wcale, a ja bardzo nudzę się w domu i piszczę by mnie wypuściła... Na podwórku też nic ciekawego dla mnie nie ma, a ja świetnie skaczę przez ogrodzenie i uciekam...
Moja Pani już podobno 10 mandatów dostała za moje ucieczki, a ostatnim razem Straż Gminna przywiozła mnie do domu. Siedzę teraz całymi dniami i nocami zamknięty w komórce i czekam na nowy domek.
Mam 5 lat i na szczęście, świetny charakter - kocham wszystkich ludzi, w szczególności dzieci, dogaduję się z psami i toleruję koty, jestem bardzo łagodnym i wesołym psiakiem. W domu zachowuję czystość i jestem bardzo grzeczny, nic nie niszczę.

Jeśli nie możesz mnie przygarnąć na stałe, to może chociaż tymczasowo, bym nie musiał siedzieć w tej komórce i mógł chodzić na spacery...?

Edited by Cudak
Posted

Nie podoba mi się jego uszko - nie wiem, czy to choroba, czy po pogryzieniu może blizny?

Starsza Pani mieszka ze swoim synem (syn chyba po sześćdziesiątce), który ma z kolei problemy z kolanami i przez to problemy z chodzeniem.
Kłócą się o psiaka, bo jest on w tej chwili dużym kłopotem dla tych ludzi.

Kilka lat temu Pani chciała wykastrować psa, bo ktoś jej podpowiedział, że wtedy nie będzie uciekał, ale weterynarz jej podobno odradził, bo szkoda młodego psiaka krzywdzić :angryy:

Posted

U sasiadow zza wschodniej granicy Kola to meskie imie wlasnie. Zapewne zdrobnienie.
Mlodszej generacji Kola kojarzy sie z Coca Cola...
Jak zwal, tak zwal, byle ktos go wypatrzyl i zabral do domku. Normalnego, oczywiscie...

Posted

[quote name='Figunia']U sasiadow zza wschodniej granicy Kola to meskie imie wlasnie. Zapewne zdrobnienie.
Mlodszej generacji Kola kojarzy sie z Coca Cola...
Jak zwal, tak zwal, byle ktos go wypatrzyl i zabral do domku. Normalnego, oczywiscie...[/QUOTE]
Nawet nie wiedziałam, że to męskie imię! :)

Pisek naprawdę pocieszny, łagodny... tylko z wyglądu typowy kundelek, więc o domek może byc ciężko.. :(

Posted

Podobny do Liderka, tez krociutkie lapki, czarnulek, tylko Liderkowi pysiaczek posiwial przez 9 lat siedzenia w schronie...
Teraz szczesliwy, we wspanialym DT czeka na swoj domek.
Trzymam kciuki za Kole i wszystkie potrzebujace Istotki...